CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Monday, 30 November 2009

Contest Reka Tagline Produk Dan Menang

Ini ialah last minute entry untuk contest Contest Reka Tagline Produk Dan Menang anjuran Eliss. Hopefully ada luck nak menang since hadiah2 yang di tawarkan tu best2 wooooo. Puas I godek2 gambar2 dalam komputer yang ada bersama produk, at last I pilih gambar I dengan roti gergasi yang I pernah beli masa kat Spain dolu2.

http://4.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/SxPYSfvJyuI/AAAAAAAAFvw/tJ21OIjXN8A/s1600/0701+kek.jpg

Tagline : Sekali ngap, kenyang berminggu2. Belanja jimat, perut kenyang, hati pun senang.


This contest is proudly sponsored by:


Aidiladha 1430H - 2009 @ Fukuoka

Sambutan Hari Raya Korban bagi tahun ini agak meriah berbanding tahun lepas. Kalau tahun lepas, hubby ke kampus pada pagi raya tapi kali ini hubby & I have decided to take a day off from going to the lab and we headed to the Fukuoka Islamic Center for the Solat Sunat Aidiladha. The prayer were performed at 9a.m and we had a simple makan2 after the khutbah. While waiting for Jumaat prayer, geng2 Malaysia posing depan masjid *hobi sepanjang zaman ngeee* dan juga borak2 di taman permainan *juga hobi sepanjang zaman kui3x*.

http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/SxM3vySpqnI/AAAAAAAAFvo/-bGA655GvHI/s1600/Untitled-5.jpg
(posing depan masjid, photo taken by Syamim)


After that, we headed to my campus for a special photo shoot for our family. As it is Autumn season now, the lovely view of red + orange + yellow leaves together with the fall down maple leaves on the ground create a breathtaking scenery for a raya photo shoot of our family. Selamba badak air hippopotamus je I pergi kampus untuk ambil gambar tapi tak singgah lab pun. Sambil2 posing, sambil toleh kiri kanan takut2 terserempak dengan Prof..ngeeee..*tau takut*.

http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/SxM3vOPwrMI/AAAAAAAAFvY/d1jWuLsU5ls/s1600/aidiladha+09.jpg
(posing kat Kyushu University, Chikushi Campus, Onojo)


As for the Malaysian in Fukuoka Eid Mubarak celebration, were held at Abg Azizi's house. As usual, everybody brings in few foods and in the end, there's loads of foods which is more than enough for everybody. Me myself made a nasi beriani lembik (bcoz I'm using beras jepun huhu) together with carrot cake and banana cake. Other foods are soto, lemang, nasi lemak, bihun goreng, mee goreng, puding ubi, cheese cake and many more *dah lupa sebab banyak sangat*.


(the foods served)


I manage to makan kenyang2 because baby SN were sleeping soundlessly on his daddy's lap. He doesn't seem to be bothered at all by the noise and sounds made by others. Thus, it gave mommy ample time to try all the foods and to chat with other guest.

http://4.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/SxM3u5eDDeI/AAAAAAAAFvQ/rTRIuZAkGP4/s1600/aidiladha+1.jpg
(macam2 posing - ada yg muncung, yg sengih, yg kusyuk, yg tidur)


Even though the place is a bit small, but I believe the crowded-ness has managed to fill in the empty space in everybody's heart *ceewaahh berpalsampah gitu*. We enjoy the makan2 and borak2 until about 9pm before headed back home with full stomach and happy feeling that the celebration is as happening as we have in Malaysia.

http://1.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/SxM3ujVR3dI/AAAAAAAAFvI/XPxqTrnQd6o/s1600/15760_1226794681781_1586469831_30615230_470729_n.jpg
(posing beramai2- photo taken by Paan)


Psssttt:
masih ada berbaki sisa kesedihan di hati menerima perkhabaran rindu dari si adik. Sukarnya meyakinkan si adik yang jarak hanya ruang, perpisahan hanya buat seketika waktu..apapun yang adik2 lalui, Kak Ti tetap sudi mendengar.
..

Thursday, 26 November 2009

PENGORBANAN itu bukan sesuatu yang mudah

Sempena kedatangan 10 Zulhijjah 1430H yang juga bersamaan dengan sambutan Aidiladha 2009, I ingin mengupas konteks pengorbanan dari pandangan insan kerdil yang chomeyl ngeeee.

Bila dapat peluang berada beberapa tahun di luar negara, yang terzahir di pandangan mata kasar ialah :-
☺keseronokan bersiar-siar dan berjalan-jalan melihat negara orang,
☺ kegirangan merasai suasana berbeza untuk 4 musim sepanjang tahun
☺ peluang mengenali budaya masyarakat lain,
☺ kesempatan merasai makanan tradisi negara lain
☺ keupayaan lebih efisien untuk belajar bertutur dalam bahasa lain


Tapi di sebalik keseronokan2 tersebut, tersembunyi 1001 kesedihan yang sekali sekala mengetuk pintu hati yang terdalam. Kesedihan yang terhasil lewat pengorbanan2 kecil yang terpaksa di lalui dengan hati yang tabah. Pengorbanan berjauhan beribu batu, terpisah benua dan berbeza timezone dengan keluarga walaupun kelihatan sepertinya cuma sebuah minor issue, sebenarnya menuntut bermacam rencah pengorbanan yang lebih besar.


Masih berbaloi kah pengorbanan2 kecil itu apabila :-
► tidak sempat menatap wajah bonda kesayangan hati sewaktu beliau menghembuskan nafasnya yang terakhir dan juga tidak sempat untuk mencium jenazahnya sebelum di semadikan
*rujuk entry Setahun sudah berlalu, Memoirs of Ma : LHR airport, Memoirs of Ma: Quotes of my family, Friday the 13th dan Mother's Day??.
*

► tidak dapat meraikan kejayaan adik kesayangan yang belajar bersungguh2 sehingga mendapat 9A dalam PMR semata-mata memenuhi janji nya dengan arwah mama

► tidak ada di sisi adik-beradik untuk memberi shoulder to cry on sewaktu mereka mengalami saat2 sukar dalam hidup dan cuma mampu memberi nasihat dari jauh dengan menggunakan medium perantara bernama internet yang tidak boleh terlalu di harap memandangkan ia terkadang putus, terkadang lembab dan terkadang langsung tidak bersambung...*damn you berukband ngeee*

► tidak dapat sama2 membantu menguruskan majlis kenduri kahwin adik tersayang lalu terpaksa meminta bantuan sahabat baik untuk menjadi ganti diri ini memandangkan kakak sulung juga berada jauh di perantauan. Tidak tergambar sayu rasa hati mengenangkan keluh kesah si adik yang terpaksa melalui hari2 sukar dalam menyambut hari paling penting dalam hidupnya itu.

► kehilangan beberapa kali kesempatan untuk menyambut hari raya bersama2. Walaupun hari raya korban di anggap kurang meriah di sesetengah tempat tetapi bagi orang Kelantan, ia tetap di sambut semeriah Aidilfitri.


Senario-senario di atas inilah yang membuatkan terkadang ada jua waktu terjadi keadaan di mana payahnya memujuk hati menjadi setenang laut kerana sesekali ombak besar melanda, membawa tsunami yang mungkin muncul untuk memusnahkan keteguhan hati, keazaman semangat dan ketabahan jiwa.


Terkenang pula sedikit ilmu yang di pelajari dari subjek Lightweight Structure : "to increase stiffness material, one of the method is by increasing the core of the material"... kalau di aplikasi kan dalam konteks kehidupan, sama lah juga ibaratnya seperti "dasar hati haruslah di teguhkan untuk belajar menerima kesedihan kecil dan menukarkannya kepada tenaga kinetik yang boleh di gunakan untuk menggerakkan diri dan lebih memajukan diri".


Semoga pengorbanan kecil yang sedang kami sekeluarga lalui di bumi matahari terbit ini akan membuahkan hasil yang besar di masa hadapan, Insya Allah.......Amin Ya Rabbal Alamin. Selamat menyambut Aidiladha buat semua yang singgah di blog ini, semoga pengorbanan kalian mendapat tempat di sisi Nya.



Pssssttt : "Aku ini wanita biasa - Kadang ku kuat setegar karang - Kadang ku rapuh lemah liar merana -KD : Aku Wanita Biasa"...maaf andai sesekali entry berbau sedih menjengah blog chomeyl ini.

Wednesday, 25 November 2009

Yeay Yippee..I am one of the winner for Chatterbox 1st Anniversary Giveaway (^_*)

Yeay yippee,tak sia2 I meroyan join Chatterbox 1st Annivessary Giveaway *dengan berpeluh ketiaknya :antok: buat coding utk dropdown menu* as I was announced as one of the winner(click here) for Chatterbox 1st Anniversary Giveaway.



Congratulations to Zu aka Mama Danial & Eva, Yatie Chomeyl & Nadnye.
The selection of winners were picked by Hanz's hubby and here's the prize that I won. --> 2 pieces reusable Cloth Pad. Yeay..best2x, lagipun I memang teringin nak try guna Cloth Pad after reading Hanz's Review about it.

  • Measurement: Approximately 2.5″ x 6″
  • Full layers of 100% cotton flannel (without water barrier layer)
  • Reversible so you can flip over for a fresher surface
  • Colors available (Pink/Baby Blue/Light Green/Orange)
  • Brought by Mama Patch

for those of you who is interested to know more info about Cloth Pad, feel free to visit Hanz's
Review on Malaysian-made Cloth Pad (CP).The best thing is Hanz is being so generous by sending the prize all the way to Japan..yeay, jarang2 tau organizer contest nak send hadiah to those participants from oversea. I anggap hadiah ni as my birthday present lah, boleh? Hehehe.


By the way, thanks a lot for all the nice & sweet birthday wishes serta doa yang ikhlas dari kawan2 semua kat entry ini (click here). Buat I rasa diri di sayangi pulak..terus rasa nak nyanyi lagu Ukays - Bila Diri Di sayangi (^_*).... sengihnampakgigi ngeeeeee...*lagu tangkap leleh yang syok di layan di kala sunyi ceewah*


Psssstttt : ♪ ♪"bila ku sedari diri di sayangi, langkah kaki ini semakin berani...bila terkeliru ku ucap nama-Mu, terasa diriku kembali di pandu" ♪ ♪


Tuesday, 24 November 2009

baby in romper contest

Yuhuuuu...kali ni I meroyan join contest lagi nih..ngeh2x..last minute entry untuk join Baby in Romper Contest anjuran Aslinda



T & C
1. buat 1 n3 dengan tajuk 'baby in romper contest'
2. upload gambar baby anda yang beromper ittew
3. baby harus la berusia 24 bulan ke bawah
4. bermula dari harini hingga 24 nov
5. nak jadi follower boleh.. tak nak pun takper
6. pastikan ada link Aslinda & 3A's Collections sekali
7. juga di bloglist anda
8. tiada item 6 & 7 dikira disqualified
9. no votes, no slogan
10. dah siap, tinggalkan jejak di ruangan komen n3 ini sahaja
11. last but not list, tepek banner di sidebar bersama-sama link yer..


Gambar baby SN pakai romper kuning accessorized with GAP cap nih di ambil oleh Aunty Ain dia iaitu adik bongsu incik hubby masa hari raya aidilfitri yang lepas. Masa ni hubby & I tengah bersiap2 nak keluar, tak perasan pun si adik dah wat special photo shoot untuk anak sedara nya ini.


(yo..yo..whassup man)


(lihatlah paha ku yang bam bam ini)


(wat muka siyes ala2 p. Diddy boleh?)


Pssssttt: tarikh tutup hari ni...cepattttttttttttttttttttttt!!!

Monday, 23 November 2009

I'm 27 years old already..hohohoho (^_*)

Last Saturday 21/11/2009 was one of the most important day in my life i.e the day when I turn to 27 years old. Since last week, I've been thinking about what hubby will prepare for my birthday celebration. Knowing hubby, I understand very well that he is not good in making surprises but deep in my heart I really wish that hubby will make some attempt to cheer me up on my birthday.


*********** Mode: Beginning of the story ********************

Surprisingly, hubby has made a really extravaganza plan on my birthday. There were few rows of white canopy set up on a large field area. Inside those white romantic canopy were varieties of food prepared for the guest that come to my birthday party.

http://1.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/SwoOHxdtdJI/AAAAAAAAFtI/ebMXjyBw4Zo/s1600/DSC_0378.jpg
(the man behind the scene - with the canopy at his back)
*baby SN di sorok dalam blanket*


Besides that, he has also set up stages for some singing performances on that very day. Hubby has selected a few band and performers from Kyushu area to sing me the "happy birthday" song. The band has sings other few catchy songs for me and I can see that most of the guest enjoy the show so much.

http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/SwoOqqbfHRI/AAAAAAAAFuY/CAp-UfAnWgU/s1600/edited+pics2.jpg
(me enjoying the birthday song sing by the band)


Furthermore, knowing my interest into aviation thingy, he prepared a glider for to test drive on my birthday...wah, suddenly it made me feels like I am the Oliver & Wilbur Wright sengihnampakgigi ehehehehe. At first we wanted to enjoy the flight ride into the sky around the Itoshima area but since the sky is a bit cloudy and flying during the rain will surely made the flight experiencing turbulence, we called off the flight test and just taking pictures with the glider.

*with the glider*


Being a thoughtful daddy, he has also invited a Mickey Mouse Cosplay to show up on my birthday celebration to cheer baby SN. Baby SN who is also wearing the Mickey Mouse snow cap on that day seem to be very much interested into the Mickey.


(Mickey Mouse cheering baby SN)


Despite the cold weather (below 10deg Celsius) and the rainy season, I am very happy with the arrangements that hubby has prepared for my birthday party. It was like a DREAM come true to have this kind of lovely celebration on my 27th birthday.


*love ♥ is in the air*

*********************** Mode : End of Story ***************************


Hahhahahah...berangan giler, bertuahlah kalau hubby nak betul2 celebrate birthday I meriah giloss cenggitu kan?. Actually, those pictures was taken during the Kyushu University Open Day that was held during last weekend at Ito Campus, Kyudai. sengihnampakgigi


My birthday celebration was not that extravaganze, in fact
I siap merajuk dengan hubby sebab he seems like doesnt prepare anything for my birthday...huhuuh..muncung itik jugaklah. Those muncung itik slowly fade away from my face after hubby presented me with the oreo cheese cake kukus that he bake when I've fall asleep the night before. He fed me in the early morning (on the bed) with those cheese cake which is a bit fluffy and taste like icecream cake but in more delicious taste.


Later on, he brought me to eat out at a new Sushi restaurant nearby our house. Though that Sushi resturant is not really romantic but it's a perfect place for celebrating my birthday as I've been longing to come to this restaurant for quiet some time already. Furthermore, the high-tech interior design of this restaurant gives some kind of new experiences for us.


(birthday girl yg tua wat2 muka cute) sengihnampakgigi


Its high-tech ID started right after stepping inside the restaurant where we have to key in the number of person on the waiting list panel while waiting for our seat. Then, the panel print out our waiting number. Once, the number is being called..we were seated on our table where we enjoyed the Sushi by picking up our own Sushi on the moving lane next to our table.

(baby SN is a bit jakun with the hig-tech ID)


There are a designated computer screen next to our table to order our own sushi based on the menu. Plus, we can also called the waiter by just pressing on the panel. Furthermore, the panel will indicate how many plate have we eaten by calculating the plates that we put into the disposal tray attached to the table...*mula2 tak perasan pun ada tempat letak pinggan, pastu tengok meja orang lain takder pinggan pun...baru tau kena letak sendiri kat situ hohoho*.


(hubby is putting the plates into the disposal tray)


Also, after finsihing our meal..we dont have to call the waiter to "kira", but instead we just press the option on the screen panel and voila..the bill will be directly send to the cashier's computer...*sungguh high-tech kan?..dasyat2x*.


(the screen panel)


Overall, though there are nothing really special for my birthday celebration for this year, I am really blessed with having most of my dreams come true. I have a sweet husband who is very patient with my manja & mengada2 behaviour , I have a chomeyl baby who's getting chomeylier each and every second that I look at him, I'm in the field of study that I am interested with and I still be given the chance to live happily in this world. ...*occay, ayat cliche utk sedapkan hati je...the truth is I nak gakk birthday present macam zaman muda2 dulu sengihnampakgigi ngeeeee*.

In the other hand, an increase in number of age also means that I'm getting older which also means that there aren't so much time left for me in this world. Harap2 dengan pertambahan usia ini, I akan semakin matang dalam menjalani hidup dan semakin mengingati mati..huhuuhuh..
*insaf mode*.

Pssssstttt: Thanks to all for the birthday wishes and for the doa.

Friday, 20 November 2009

Tulang diselaputi kulit

When I was in Malaysia for raya holidays last 2 months, my siblings and friends that I met kept saying that I look so slim. At that time I took it as a compliment, lagipun I baru bersalin kan..bukan senang orang nak puji I kurus plus the happy feeling that I'm able to shed extra 12kg weights that I gained during my pregnancy time. Furthermore, with the assumptions that they haven't met me for almost 1 year, it is possible for them to notice the changes in my body figure. Kembang kempis hidung I masa tuh..*eh padahal memang hidung dah kembang secara semulajadi pon sengihnampakgigi eheh*.


Later on, hubby pulak kept saying yang I dah terlalu kurus, tak berapa montok..huhu. So, each time we have our meal, hubby insisted me to eat more..aiseh, masalahnya tank perut I ni kecik. I takleh makan dalam amount yang banyak sekaligus, tapi since metabolisme I tinggi...I akan sentiasa rasa lapar. Macam sekarang ni, I makan 2 keping roti untuk breakfast. Lunch pulak memang makan nasi penuh bekas bento tuh. On the way home, while picking baby SN at the nursery..I'll eat some snacks. Sampai umah je, I makan lagi jajan + keropok2 sambil masak untuk dinner.


Dulu2 masa belajar kat USM pun ,berat minimum I 47kg. Masa musim sejuk kat Spain & Germany, I usually gained weight easily up to 53kg. Considering all those foods + on-time meals that I took everyday, berat I sekarang ni cuma 45kg...lagi ringan dari berat I sebelum kahwin. Hohohohoho.Since tinggi I is about 165cm, I am under those underweight BMI group for asian female adult. Aiseh... :antok: camno ni?.



(pipi terkeluar dari tudung, Munich; Winter 2006)


(pipi terlebih dari tudung gak, Madrid; winter 2007)


(pipi tersedut dalam tudung, Fukuoka; Autumn 2009)

Proposed classification of weight by BMI in different adult ethnic groups. (2007 Clinical Handbook – New Zealand Dietetic Association, eighth edition - Revised table)

Classification NZ *European People Pacific Island & Maori People Asian & Indian People Risk of obesity related diseases
Underweight Less than 18.5 Less than 18.5 Less than 18.5 Low
Healthy weight 18.5 – 25 18.5 – 26 18.5 – 23 Normal
Overweight 25 – 30 26 – 32 23 – 25 High
Obese Greater than 30 Greater than 32 Greater than 25 Very High


Tapi bila I tengok orang Jepun, ramai je yang lagi kurus dari I...terus I rasa oklah, takderlah kurus sangat I nih. But then , bila I upload gambar terbaru I kat FB, my bestfriend terus komen "apsal tgn ko aku tgk cm kulit yg menyelaputi tulang sahaja?". Those questions, made me wonder...eh, kurus sangat ke I nih. Pastu I pun baru perasan jam tangan I dah longgar dan hampir tercabut kalau pakai, tu belum di kira 2 lubang baru yang terpaksa di tebuk kat belt sebab seluar semua pon dah longgar..huhuhu, padahal I siap pakai legging pant kat dalam seluar jeans. Memang I dah kurus sangat ke? :antok:.


(gambar tulang diselaputi kulit yang kawan I komen tu)


Pssssttt : manusia ni memang tak reti bersyukur, kalau gemuk sibuk nak diet..kalau kurus sibuk nak makan banyak plak..sengihnampakgigi ekekkkeke...isk3x..

Thursday, 19 November 2009

Project Mega Blogger : Care For Kakyong (Launched)

Siti Sifir telah melancarkan satu kempen ikhlas untuk membantu Kakyong. Jenguk details kat bawah ni untuk sama2 membantu :-

PENGENALAN
  • adalah seorang blogger yang mana link ke blognya adalah : http://kakyong72.blogspot.com/
  • ibu kepada 3 orang anak dan menetap di Ipoh
  • bekerja sebagai akauntan sambilan dan ini adalah cara kakyong mencari rezeki.
  • menjalankan bisnes online dengan mengeringkan ikan hasil tangkapan Encik Suaminya lalu menjualnya. Sila rujuk : Kakyong Shoppe
  • Pada pandangan mata saya, dia mengamalkan gaya hidup yang sederhana. Dia tidak bermewah-mewah sehingga baju raya anak2nya baru2 ini pun tidak dibeli.
  • Sebagai blogger dia juga sangat caring dengan orang lain. Saya pasti ramai yang kenal dia kan???? Rujuk saja senarai KIV Homework (TAG) dari kawan2 di blognya.
Kepada sesiapa yang belum maklum, laptop kakyong telah rosak dan untuk memperbaikinya adalah mustahil. Yang terbaik bagi kakyong adalah membeli satu yang baru. Tahukah kalian, apakah kesannya kepada kakyong?
  • kakyong tidak dapat membuat kerja part time (membuat akaun) tanpa laptop
  • jual beli ikan masinnya berkemungkinan terbantut
  • kakyong tidak muncul dengan entry terbaru (ini mungkin sekadar hobi tetapi interaksi sesama blogger sebenarnya boleh memungkinkan kakyong lebih mudah mendapat pelanggan
Jadi apa yang kita boleh buat untuk membantu kakyong??
  • Kita kumpulkan bajet untuk beli satu komputer dengan min spec. Sekadar dapat kakyong menjalankan semula kegiatan mencukupkan (bukan menambahkan) kewangan kakyong sekeluarga.
Berikut adalah fakta nombor berkaitan Project Mega Blogger ini :

Tarikh Bermula : 18 November 2009
Jumlah Sumbangan Cadangan : RM 10 seorang
Sasaran Kutipan Total : RM 1300
Jumlah Terkumpul : RM 180
Baki Sasaran : RM 1120
Jumlah Penderma : 6 orang
Tarikh Akhir Sumbangan : Sehingga kutipan mencukupi

Sumbangan boleh dibuat melalui bank dengan mengikut aturan berikut:
  1. Masukkan sumbangan anda ke akaun Maybank (No akaun: 113042046831) atas nama Norhafizah Binti Madzlan.
  2. SMSkan jumlah sumbangan & tarikh dalam tempoh 2 hari setelah sumbangan dibuat kepada sitisifir di 0199515058. Jika boleh, sertakan nama penyumbang untuk urusan rekod. Emailkan kepada sitisifir10@yahoo.com jika anda berurusan secara online.
  3. Urusan rekod boleh dilihat di entry ini. Setiap urusan bank in akan di update dengan kadar segera insya ALLAH.
Sasaran :
  • Followers kakyong (270 orang ..huhu kalau ini aje darab 10 dah RM2700) - ini saya dah terjah yang mana yang boleh dikesan
  • Mereka yang ada dalam Kakyong's Bloggerlist
  • Mereka yang peduli
Cadangan kepada sasaran :
  • sitisifir akan mesej seorang2 untuk beritahu hal ini.
  • Sila letakkan kempen yang sama di blog masing2.
  • Sila kerap berkunjung ke blog sitisifir bagi mengetahui status penjumlahan kewangan. Kita nak kumpul seadanya sahaja bukan nak sara hidup dia...huhuhu....Bila sasaran dah cukup, kita akan hentikan segera projek ini.
Faedah :
  • Jika anda ikhlas, adalah tu nilainya di sisi ALLAH insya ALLAH
  • Silaturrahim sesama kita diharapnya semakin erat
  • Ada cadangan ke atau kot2 ada sponsor baucer ke?? :P
Jika boleh TOLONG RAHSIAKAN dulu dari kakyong.

Penutup
Semoga dengan sedikit sumbangan dari pelbagai pihak, dapatlah kita membantu kakyong.

#### UPDATE : Sasaran kutipan telah di capai pada 2 December 2009. Status sekarang, komputer idaman kita itu sedang diperkemaskinikan dan akan di servis dahulu oleh tuan punya.

Alhamdulillah, tak sabar nak tunggu Kak Yong kembali bercerita di blognya. Terima kasih buat Siti Sifir kerana melancarkan projek best ini dan tahniah untuk semua yang terlibat menjayakan kempen ini. #########

Wednesday, 18 November 2009

bertemu Anime Punggung Seksi

Macam biasa, hubby & I akan sedaya upaya memenuhi hujung minggu kami dengan menjenguk acara2 yang ada di iklankan kat laman web Fukuoka Now, dan akan join mana2 acara yang percuma *berjimat cermat amalan mulia ngeee*. Jadi, Ahad 16/12/09 yang lepas, kami ke Chuo Koen, Tenjin, Fukuoka untuk menyaksikan AsianBeat Festa.
Asianbeat ni sebenarnya sebuah website, tapi fiesta kali ni lebih tertumpu kepada Anime Cosplay dan Manga Cosplay.
*Cosplay = Costume + play*



Sesampainya di sana, kami di sambut oleh staff yang berpakaian Polis macam dalam cerita Ultraman. Ada gerai jualan manga, anime, souvenirs, dan juga gerai sewa kostum. Mula2 I ingat nak sewa gak tapi bila fikir2 yang kalau pakai kostum, takleh pakai jaket sebab nanti kostum tak nampak, I batalkan niat tu memandangkan suhu hari tu 11deg dengan angin bertiup agak kencang :astig:..hohohoho.






I pakaikan jaket beruang yang oversize untuk baby SN sebab angin kuat sangat, takut sejuk dada dia nanti. Lagipun, nampak cam ala2 baby SN join Cosplay jugak lah. Tak habis2 orang2 Jepun ni cakap "kawaiii...kawaiii" kenyit bila tengok baby SN berpakaian watak "kuma-chan"..*kuma = beruang*.



http://3.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/SwNdOzHOBNI/AAAAAAAAFrU/M6u42XnOlCU/s1600/DSC_0557.jpg


Hubby & I musykil jugaklah tengok orang2 Jepun yang berpakaian kostum ni boleh bertahan dengan cuaca sejuk macam ni. Nak2 lagi yang pakai kostum seksi meksi tu, huhu. Pastu I ternampak yang diorang pun pakai jaket jugak masa tak posing depan kamera....tapi masa posing depan kamera, mereka mengamalkan konsep "biarlah sejuk asal bergaya"
peace ekekekekeke.



http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/SwNdZb2LekI/AAAAAAAAFrc/wPCxIL6WuUM/s1600/DSC_0562.jpg


Ada macam2 watak dari anime + manga yang diperagakan hari tu, tapi hubby & I cuma kenal beberapa watak je, yang lain2 tu memang kitorang posing je ala2 kenal padahal tak kenal pun
nerd ngeeeeee. Yang kitorang kenal pun cuma Captain Jack Sparrow, Super Mario, Ninja pompuan awek kepada Ninja Boy *tapi tak best lah Sinbei si ninja hingus takde*, dan Prince of Tennis.

http://1.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/SwNdBsZt4fI/AAAAAAAAFqM/3C6RDFU2UaM/s1600/anime+chuo+koen.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/SwNdCH8bcNI/AAAAAAAAFqU/NRJcAT1MaD4/s1600/anime+chuo+koen1.jpg


Kalau u all hebat a.k.a peminat anime serta pembaca manga, mungkin u all kenal lah watak2 lain dalam gambar2 I ni. Kata kawan I, ada watak dari Echizen Ryoma, Kenshin, Ranka chan, Sheryl Nome, Makurosu Furontia dan macam2 lagi *sumpah, satu pun I tak kenal* :antok: muahahaha.

http://4.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/SwNdCRi18EI/AAAAAAAAFqc/f9aSd30fBw0/s1600/anime+chuo+koen2.jpg




Dari semua Cosplay yang di peragakan pada hari itu ada satu yang paling menarik perhatian I iaitu seorang perempuan yang berpakaian cheetah lengkap dengan ekor yang panjang serta menonjolkan punggung aset *yang tak berapa menggiurkan :devilishgrin: ngeeee*.

*Cosplay paling seksi seksa*


Banyak gak lah hubby snap gambar baby SN & I dengan cheetah seksi seksa nih. Tapi, hubby langsung tak di benarkan posing dengan dia..siap I suruh hubby snap dari jauh jer gambar kami. Nasib baik guna lens 50-200mm, jadi hubby memang kena duk jauh2 untuk ambik gambar sengihnampakgigi ngeeeee.


*kasi can u all cuci mata, tapi I blurkan bahagian kontroversi itu utk menjaga kemaslahatan umum*

http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/SwNdjIMkC5I/AAAAAAAAFsU/SLYqXKoKu80/s1600/DSC_0622-1.jpg
*pakcik ni bulih bantai tidur masa orang lain busy2 posing*


Psssssttt: baby SN tengok semua orang2 yang join Cosplay tu dengan pandangan hairan .. agaknya pelik tengok macam2 rupa manusia nih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...