CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Friday, 7 August 2015

Rangkuman 6 bulan

Salam


Kembali bersiaran selepas 6 bulan menyepi. Dasyatnya tahap kemalasan untuk update blog sekarang ni. Ini pun tengah fikir nak kuburkan blog ke tak, coz u know..blog is sooo yesterday. Orang layan update kat IG je sekarang ni ye dok? Tapi macam sayang pulak, so sementara fikir nak bukak ke tutup blog, meh update summary selama 6 bulan x update tu muahahahah.

(1) Gave birth to a healthy baby boy.

Yup, lepas update entry Keep Calm...Baby's Coming Soon! terus senyap sedu tak de update monthly pregfnancy progress macam time abg SN dulu2. Not that I care less about this Super Jr SN, but I am so busy with classes and all the works yang nak kena siapkan sebelum cuti bersalin.

+- last class for this semester when I was 38th weeks 2 days pregnant -+


Super Jr SN was born on 10th May 2015, stays in my womb for 39 weeks 4 days. Alhamdulillah the journey on giving birth to my 3rd baby was smooth and easy, nanti lah kalau sempat I jot it down on another entry. 

+- Muhammad SN, 10th May 2015, 5.20 a.m. -+




(2) Aqiqah Superjunior SN

Aqiqah dibuat on 24th May 2015, when Super Jr SN was about 2 weeks old. Sebelum tu, on the 7th day, Daddy dah cukur licin kepala Super Jr SN dan di beri nama Muhammad Shah Nazrin yang bererti "Muhammad = yang terpuji, Shah = raja, Nazrin = pandangan". 

+- cukur rambut performed by dady with the help from Cik Iti -+


Since mommy masih lagi dalam pantang, so tak de masak apa2 lah. Order makanan semua dengan catering then mommy & baby duduk diam2 dalam rumah dan tunggu tetamu datang jumpa kami kat dalam. 

+- juadah hari aqiqah + kambing golek tak sempat snap gambar -+


(3) Abg SN's 6th birthday

Abg SN's 6th birthday was celebrated on the same day with Super Jr SN's aqiqah, kiranya awal 2 hari dari birthday abg SN (26th May). Mommy tak sempat sediakan goodie bags ke apa sebab tak boleh nak keluar ke kedai dan tak sempat nak order online. 

+- tema kali ni, Big Hero 6 as requested by birthday boy -+


Tapi sempatlah mommy order 2 biji kek to celebrate, satu bawak gi sekolah...sbeijik lagi celebrate with family kat rumah. Hadiah pun tak beli apa2 sebab abg SN pun dah tak tahu nak request apa dah sebab tiap2 bulan pun beli mainan baru.

+- celebrate kat rumah with family & kat tadika with his friends -+



(4) Aidilfitri 2015

Alhamdulillah, dapat puasa penuh tahun ni walaupun menyusu baby. Cuma nya tak dapat kembali ke pre-pregnancy weight lagi masa raya, thus explain kenapa baju nampak ketat macam nak terkoyak je. Mak incik confident baju padan, so beli baju ikut saiz sebelum pregnant. Alih2 tak sempat kurus lagi aiyoyo kadawalei.



Alhamdulillah raya tahun ni dah berlima dan raya tahun ini dah beraya kat rumah sendiri. Cuma tak buat open house sebab payah nak memasak dengan si kecik ni. Tapi kalau ada yang bagitahu nak datang beraya, ada lah mak incik goreng bihun seadanya dan paksa incik hubby pergi beli sate dengan kadar segera muahaha.



(5) Cuti 3 bulan sudah habis daaaaaa

Even though this is my 3rd baby, tapi ni first time I took maternity leave since abg SN & SN jr were born when I was still in study leave. So kali ni dapat betul2 rehat 3 bulan *sampai boring pulak sebab duk rumah lama sangat* muahahah. Hari Ahad ni bermulalah kembali kehidupan sibuk kat ofis...so please expect another 6 months delay lah kot untuk next update, wakakakak. 

+- ambil mood nak masuk ofis, kena lah rembat handbag baru i.e. Sofina 3 from FV -+


Believe it or not, I am now mommy to 3 super-SN-heroes. So please kalau nak datang rumah, inform me at least 3 hours in advance kalau tak nak terpijak "periuk api lego" kat living room...hohohoho.Till then, XOXO.


+- proud mommy of 3 super-SN-heroes-+



Pssssttt : gambar2 pun kutip dari IG je, punyalah malas nak upload dan buh watermark kat gambar2 lain.


~ Thanks for reading this (^-*) ~
 

6 words of wisdom & comments:

Ruzita Idias Ismail said...

Assalamualaikum.. first time jengah blog Yatie. Hmm.. cantik dan menarik. Ada masa.., jemput datang kat blog akak ya di http://ruzitakitchen.blogspot.com

Afziha Hafiz said...

Amboiiiiiii 3 dah askar dia. Senyap2 je. Congrats2! huuu

zuyyin ayreesa said...

Rindu kat blog yatie ni...
janganlah tutup...

Dewi Aja said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Nanak said...

tahniah yatie..sama la kita skng..3heroes :)

Papaglamz - Food Stylo Founder said...

Penuh dengan kisah2 gembira.

Hot post - 17 Resepi Menu Masakan Buat Ibu Sedang Berpantang atau Selepas Bersalin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...