CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 17 July 2013

Ke The Little Big Club di Puteri Harbour Family Theme Park di bulanpuasa


Salam

Mari sambung cerita Ke Sanrio Hello Kitty Town di Puteri Harbour Family Theme Park di bulan puasa. Hari ini kita sambung bercerita pasal ke The Little Big Club di Puteri Harbour Family Theme Park di bulan puasa pulak. 



There are 6 interactive play zones at the 2nd and 3rd floor for The Little Big Club.  The characters are Thomas & Friends, Barney, Bob the Builder, Angelina Ballerina and Pingu



Mula2 kitorang round kat 2nd floor dulu. Tengok jadual, ada Mini Show "Barney's Beach Party" kat The Little Big Club's Stage. So duduk layan Barney nyanyi2 joget2 dulu.  





Then we move on to Barney's Yard and Barney's Playhouse. Lama jugak lah abg SN main lari2 kat yard dengan playhouse tu. Mommy & Daddy temankan kejap je pastu kitorang duduk diam2 kat bench tepi tu.


+- ♪ ♫ I love you, You love me, We're a happy family, with a great big hug, and a kiss from me to you, Won't you say you love me TOO!  ♪ ♫ -+


 +- Barney's puzzle -+

 +- Barney's puzzle -+ 

+- Barney's slide -+

 +- Barney's bridge at the yard -+

 +- Barney's treehouse -+

Lepas tu masuk ke Pingu's Igloo pulak. Main arcade games yang ada kat dalam tu, nampak macam Mommy & Daddy lagi excited dari anak2 eheh.


 +- ketuk2 Pingu -+

+- eh, mommy pun nak main jugak -+ 

+- yang ni apekebenda ntah, Abg SN main dengan Daddy -+ 

 +- ice-skating with Pingu -+

+- Pingu's sledge -+


Elok je keluar dari situ, Abg SN nampak Bob's Can Do Crew and Bob the Builder Play Structure area. Laju2 dia bukak kasut, masuk main kat situ. Bukan takat Abg SN je masuk main, Daddy pun tiba2 semangat naik turun slide. Konon2 bawak SN jr padahal nya, dia sendiri yang nak main ler tewww.....ehhehehe.


 +- both SNs on the Bob the Builder's bulldozer -+

+- Daddy & the boys riding on a red lorry -+ 

 +- green tractor -+

 
+- obviously Daddy is excited than SN jr -+ 

 +- mommy buat2 cool walaupun sebenarnya excited gak dapat main ni eheh -+

+- long slides..laju gak bila Abg SN turun slide ni -+ 



Tapi masa kat Angelina's Dance Studio, Cik Lin sorang je yang masuk kat situ. Mommy pun segan nak pakai tutu to dance on the stage. Cik Lin je la muka tak malu pakai tutu dan konon2 jadi ballerina kat situ ngeee.


+- Angelina Amalin the Ballerina -+





At the 3rd floor, we were greeted by the Bumping Buffers Steamies & Diesels Ride. Semangat lah Daddy & Abg SN beratur tapi rupa2nya tak boleh naik sebab tak cukup ketinggian. Kata nya bahaya untuk budak2 bawah 110cm; so last2 Cik Lin sorang je lah yang naik. 

Untuk mengubat kekecewaan tak dapat naik bumper cars tu, kitorang naik Harold's Helitours Ride. Inipun 'bercinta' nak pujuk Abg SN naik. Siap pegang2 tiang tak nak naik sebab takut. Akhirnya Abg SN setuju nak naik ride ni dengan syarat dia naik dengan mommy, SN jr naik dengan Daddy sebab Abg SN tahu mommy sama penakut je dengan dia bab2 rides ni ahahaha.

We skipped the Windmill Ride and Colin Crane Drop Ride sebab dah yakin dan pasti Abg SN mesti meraung-raung meronta-ronta tak nak naik punya lah. So we moved on to the Bertie The Bus ride. This bus ride brings its passengers on its rounds but in a vertical circular motion. I swear I saw Abg SN bring his hands and cover his mouth, almost puking on the ride. While crying he says "I dont like this bus, I dont want to go circle". Sah, sahih dan 100% tiada keraguan bahawasanya Abg SN memang anak mommy *sebab sama sebijik perangai mommy yang penakut + senang pening + senang muntah* ehehehe.

+- look at Abg SN's dizzy face, senyum pun dah pelik hahaha -+

+- cepat2 tarik tangan mommy turun tangga to move away from the bus -+


The only ride that he enjoy the most at The Little Big Club is of course the Knapford Station Thomas Train ride. Yang ni eksyen, siap mintak nak naik 2x. Sambil tu siap buat bunyi "choo choo" lagi, dah lupa kejadian almost throwing up atas Bertie The Bus ride tadi kui3x.


+- Knapford Station Thomas Train ride -+


Our last stop was at the Sodor Playground. Yang ni Daddy dah malas nak ambik gambar sebab dah penat kejar Abg SN kat dalam ni, Mommy duduk diam2 kat bench sambil susu kan SN jr, yang akhirnya tertidur kekenyangan dalam stroller lepas tu. Since park ni indoor, you might want to consider bringing in sweater for your kids/toddlers and small blanket for baby. I tak bawak so terpaksa guna nursing cover untuk selimutkan SN jr. 





+- SN jr tidur berselimutkan nursing cover -+


The last show that we watch was the Mini Show "Thomas Really Useful Sing Along" but it was not interesting enough for Abg SN so he leave the show and requested to continue playing at the Sodor Playground. Unfortunately for him, it's about time for us to leave the park sebab Mommy nak balik masak untuk juadah berbuka pulak.


+- Mini Show "Thomas Really Useful Sing Along" -+


We spent about 2 1/2 hours there, and I think it's fair enough for both kids and adult. I would say this park is suitable for kids 6 years and below. Parent (or in my case: Mommy) should be alert with the show so that you wont missed it. Upon entrance you'll be given the schedule to make sure you could catch the show.





I am quiet satisfied with the cleanliness of washrooms at the park. Also, the staffs were helpful and polite. So, I highly recommend you guys with kids 6 years and below to visit Puteri Harbour Family Theme Park during this Ramadhan to get the special price of RM55 for both parks (10th July to 5th August). Besides, you can save money on the makan2 part sebab puasa kan hehe. 


+- one happy SN Jr -+

+- one happy Abg SN -+

+- one happy SN family -+


Pssttt : On the way balik, Abg SN nampak Legoland pulak so dia pun request nak pergi situ. Yang Legoland kita tunggu dua2 besar sikit; baru berbaloi bayar tiket..idok kang mommy kena jaga adik sorang2 kat bawah, ini tidak adil! ngeee.

~ Thanks for reading this (^-*) ~ 
 

9 words of wisdom & comments:

tenku butang said...

waa.. seronoknya diorg ye...

hai.. salam kenal,
follower no.856
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Syok both SN ureshii giler blh main kt situew
Age tera SN ok la if bawa si Adam ni mcm x sesuwei plak...la pun nk beli tshirt cartoon2 x mau dah
Koi besaq ader selera sendiri la ngeee

ourkizunarai said...

seriously.. u pegi dalam bulan puasa ke? kami bawak the kids pegi pusing toys r us pun da rasa cam nak pengsan.. haha..

Oyis said...

wah best jgk tu... tp jauh sgt la kalo nak balik hari huhu...

yatie chomeyl said...

tenku butang : mmg syok

ayu : tu la, kalau umuq adam, bawak p legoland syok la kot :)

yatie chomeyl said...

ourkizunarai : aah pegi bulan posa...cheapskate punya pasal (tiket murah + tak yah makan) hahahha

Oyis : mari la singgoh umoh ore xpo ;)

Hanis MY said...

wee beshnyooo i very loike

syayassir said...

Salam yatie..
Dah berbulan (bertahun kut?) tak jenguk blog ni..rupa2nya dah ada SN junior dan dah balik malaysia pun... tahniah yatie (nak jugak ucap walau dah lambat.. hehe)

Puan Ida said...

salam,
ai saya ida
newbies blogger
baru follow blog ni
jemput folow blog saya ye
umielman.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...