CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Friday, 3 May 2013

Nasik berlaukk di pagi hari...ohsem

Salam,

Hari ni bersiaran lansung dari kampung tercinta di Qelate...lalalala, balik awal siap sedia untuk mengundi dengan bijak ngeeee. Gerak dari Batu Pahat malam tadi pukul 9.30mlm, agak berdesup jugak lah incik hubby bawak keta sebab kul 3.30 pg dah selamat sampai Kota Bharu. Mak incik ni konon2 nak temankan hubby la, tapi 80% of the journey mak incik tidur berdengkur2 je hahaha.


Bangun pagi pukul 7 pagi terus bisik2 kat hubby mintak gi beli kan nasi berlauk kak wokk yang femes tu. Hadoyaiinye pun, ramaiiiiiii gila orang beratur. Lauk pun habis dah, tengah duk masak 2nd batch tapi tu pun ramaiiiiiiiiiiiiii lagi sanggup tunggu. Maka nya incik hubby & FIL beli nasi berlauk JJ.* By the way, JJ tu refers to Jaroh Janda* eheh.


+- sebungkus RM3.50, licinnnnn mak incik bedal. diet tak diet belakang kira la... bedallll je -+


For those yang tak tahu, sarapan di Qelate memang normally nasi berlauk eiter ayam or ikan, tak pon nasi kerabu or nasi dagang. Paling2 koman pun pulut pagi weh. Meriah woh, tu la yang paling di rindui oleh anak perantau di Qelate. 


Anak2 pun seronok dapat bergolek2 dengan tok umi & tok abah dia. Bukan main lagi susun kusyen kat living hall Tok Umi tu buat fort lah, kereta lah, motor lah memacam. Kalau kat umah mommy, jangan mimpi lah dapat susun kusyen cenggini. Laju je tangan mommy cubitttttttttt paha abang & adik.

+- hamboiiiii adik pun join abang, bajet dia budak besar sangat -+


Ok lah, tak mo tulis banyak2 dah. Nak siap2 nak keluar gi Wakaf Che Yeh la daaaaaaaaaaaaaaaaa.

Pssssttt : meriah betul pemandangan bendera2 dan macam2 jenis arca sepanjang perjalanan Batu Pahat-KB malam tadi.

~ Thanks for reading this (^-*) ~

8 words of wisdom & comments:

Irfa said...

nasi putih
berlauk (ikan/ayam)
sambal cili
timun
perghhhhhhhhh layan

transformed housewife said...

terliur pulok tgk nasi berlauk tuh.

Affieza said...

Syoknya blk kampung...selamat mengundi kak!!!

mawar yus said...

salam..
rasa macam kenal jah..ni kak yatie student USM Kampus Nibong Tebal kan? rasa macam dah betol ni..kita roommate..masa tu kak yatie tahun 4, saya tahun 1...

Wadah..

noris said...

ni jeles nih.. ore x balik lg KB sejak balik UK T_T

yatie chomeyl said...

Irfa : memeyyy la eheh

Kak nur : sila lap air liur melelh tu ngeee

yatie chomeyl said...

Affieza : awak ngundi x?

mwar yus : btol doh tu..meme la kito rumet dulu ;)

yatie chomeyl said...

noris : meme sengajo nk bui oyis jeles ekekke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...