CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Friday, 29 December 2006

~H e a r T~

"The heart has reasons that reason does not understand."~Blaise Pascal~



 

Bicara soal hati..persoalan yang sgt subjektif. Aku dikelilingi org2 yg punye berbagai rahsia hati. Ada yang bahgaia dengan berkongsi sebahagian hati dgn org lain, ade yg berduka bile memilih utk berkongsi..malah ada yg x berani nak ambil langkah berkongsi sebab xnak mengguris hati sendiri.



Hati ialah satu objek yg sgt rapuh..Hati ibarat kaca. Jika seseorang bermain dengannya ia akan tercalar dan jika terlebih mempermainkannya ia akan pecah berderai.Bila orang tu nak cuba baiki,orang tu akan tercedera dan kalau boleh dibaiki pon..ia takkan sama dengan keadaan asalnya.Akan ada calar2 dan kesan goresan yang takkan hilang.



Hati perempuan ialah objek dimana mempunyai nilai young modulus,E yg sgt rendah. Ada 2-3 org kwn aku yg terluka kerana hati nye dipermainkan smp skrg xboleh nak benci laki tu sebab :" In every girls life, there will be 3 guys, the one she loves, the one she hates, and the one who's she's crazy about, and in the end... they're all the same guy! "

 

"Never make anyone your everything because when you lose them.... You'll end up with nothing. And no one is worth your everything"~dasar_chomeyl~


Hati aku pulak mempunyai nilai stifness matrix,[K] sgt rendah. Walau berkali aku cuba membenci orgyg telah memecahkan hatiku jadi berkeping2..akhirnya aku akan tetap mengingati dia sbg seseorg yg pnah mbuat aku bhgia..damn it! wuusshhh...


"All I know is when I'm with youI don't need anything else but it sucks that you don't feel the SAME" ~dasar_chomeyl~


Akhirnya aku dpt solution dari subject Lightweight structure (thanks to Prof Baier). To increase stiffness material,one of the method is by increasing the core of the material..contohnye penggunaan honeycomb kat wing aircraft. --> Aplikasi pada hati, ialah kita kena teguhkan dasar hati untuk belajar menerima kesedihan dan menukarkannya kepada tenaga kinetik yang boleh memajukan diri kita..complicated huh? :)


"payahnya memujuk hati menjadi setenang laut kerana sesekali ombak besar melanda..tsunami muncul..memusnahkan segala2nya" ~dasar_chomeyl~

2 words of wisdom & comments:

Nuur Hidayah a.k.a Datt said...

nak email add kak nazha?... bleh.. no problem... tp jawap dulu soalan ni...apakah nama penuh beliau?.. hehehe...lepas tu baru bleh bgtau..

Nuur Hidayah a.k.a Datt said...

hehehe...takpe...takpe...ni emel add beliau : aijay81@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...