CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Thursday, 6 August 2009

Kenduri Kesyukuran

To celebrate the arrival of baby SN and baby Farhana to this world, the proud parents for both babies have decided to throw a simple feast. senyumkenyit The feast were held at Imajuku Ryugakuse Kaikan Hall *dewan kat bawah rumah kami ni lah*. The guests were Malaysians living in Fukuoka and the foods were prepared secara berjemaah.


(baby Farhana & baby Nazhan) love


(the proud daddy of baby Nazhan *red shirts* & the proud abah of baby Farhana *blue shirts*)



Hubby & I prepared ayam tomato, keropok ikan and puding buah for the feast. There are lots and lots of other Malaysian foods cooked by other such as sup daging, kurma daging kambing, rendang daging, cheese tart, chocolate cake, kacang kuda and many many more *dah lupa sebab banyak sangat makanan*. On top of that, there's also watermelon juice prepared for the guest..sigh...*I telan air liur lapar jer lah tengok orang lain minum huhuhu*.











Baby SN were just 2 days older than baby Farhana but he's slightly bigger than baby Farhana. Biasa lah baby boy lagi besar dari baby girl kan, nak2 lagi baby yang kuat menyusu macam baby SN ni. Lagipon girl kan kena jaga body nak bagi nampak slim, baru ramai peminat, ye dak Farhana-chan ? kenyit. On the other hand, baby Farhana's hair lebat sangat compared to baby SN's hair yang nipis2 dan jarang2 lagi ni..hihihi..takper, baby boy leh pakai kopiah *nampak soleh gitu baby mommy nanti sengihnampakgigi hehehe*.







Baby SN behaves so well during the feast which ensure mommy being able to enjoy the foods served. He sleeps most of the time during the feast and just wakes up at the end of the feast bila semua orang nak dekat balik dah. I rasa baby SN malu kot nak nangis depan baby Farhana, tak macho lah encem nangis depan pompuan ye dak Nazhan-chan? hehehe.


(baby SN dah ngantuk, baby Farhana layan posing lagi)



Masa berkemas baru I perasan yang tak banyak gambar I yang di ambil oleh incik hubby..haissyy..geram btol, tak tau ke isteri ni blogger tegar, camna nak update kalo takde gambar? isk3x. Nasib baik ada gambar2 dari kamera orang lain, dapatlah I update dengan gemilangnya :eheh: hik3x.

(ibu kandung baby Farhana sebenarnya ialah Kak Aisyah *yang pakai tudung biru kat belakang kitorang tu*)



Psssstt
: Pesanan chomeyl untuk incik hubby, lenkali sila pastikan amik gambar banyak2 kalau ada apa2 function okey?. Nasib baik ada gambar2 ihsan dari kamera Paan & Syamim, kalau tak ada yang muncung mcm pingu jer nanti
ihikhik hohoho.

18 words of wisdom & comments:

Huda said...

alalalala...sweet je baby SN..baik je.. :)

murni said...

bestnye make2..

zati said...

salam...anok k.ary comel sgt...hehe

kakyong said...

tahniah.. ade gak kenduri2 kan..
bestnya makanan semua sedap2... ;)

**Perfect Love** said...

kenduri kat jepun, tp tgk lauk2 nya.. aihh cam kat malaysia lak. hehe

ika said...

wah3, beshnyer....siap ada kenduri bagai...syiok bb SN...

Nur,Nura, Nurad, Yani said...

oooo Nazhan ado girlfriend doh. comeila gambar Nazhan dgn Farhana tu.

azzamoro said...

bagusnya baby SN tidur almost all the time masa kenduri..well behave..hehe

Tulip said...

baiknya baby SN...moga baby Aisya Zara pun baik2 cmtu jgk..senang mommynya nak berparti :D

Ina said...

Meriahnya dok tempat ramai org Mesia ni leh wat kenduri apa semua. Sedap2 menu2 yg ada tu. Nasib kami la tercampak jauh dr org lain. Asyik merasa air tgn sndiri jela hehe

Hanz said...

dari sehari ke sehari bertambah lain wajah baby SN, nampak dah besar betul dia..

Farah said...

waah dapat figure anak dara balik yati! tahniah!!! hahaha

ummuabdullahsyaakir said...

eem meriahnya kenduri kalau butat kat oversea,kan?Masing2 jauh merantau...bertambah mesra..

suka tgk muka baby SN dgn rambut baru...comel je ^_~

ummisalsabila said...

menu sedap2 sume.mcm kat msia gak :)

comelnye nazhan dgn farhana..mcm sepadan laks! hehe

nurulzia said...

meriahnya....seronok la tgk ur life kat sana..

rose said...

wah woghih!! jupo bakal menantu doh ko? :P

nani said...

Alhamdulillah, selesai kenduri kesyukuran buat baby SN :) makin bolatt pipi dia..mwaaahs

nadiah sidek said...

lebat sungguh la rambut farhana tu. mintak skit..nk bg kat safiyyah. ehe

psstt...cemana gayanya ye yatie bermuncung pingu? teringin nk tgk...nnt blh la geng dgn safiyyah. kuikuikui

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...