CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Tuesday, 4 June 2013

Abg SN's 4th birthday party at KFC Extreme Park, Shah Alam

Salam

For the past 3 years I will be making plans, a month in advanced for Abg SN's birthday present and birthday celebrations. As for his 4 year old birthday, I was hooked up with office works and outstation trips that it was difficult for me to really sit down and make a proper plan for his bday party. Thus I decided to celebrate it at KFC where everything was prepared by them *the only thing that I had to prepare is the payment hahahaha*.



Abg SN's 4th birthday was held at KFC Extreme Park Shah Alam on Sunday (26th May). Some of my friends asked "Why KFC Extreme Park?" instead of KFC in Batu Pahat. Sebabnya Parent In Law pergi Umrah hari Ahad tu jugak (flight during pukul 10pg kat KLIA), so alang2 dah turun KL dan alang2 jugak memang family members hubby and I stayed in KL/Sgor...we decided to throw the party there.



Due to my tight schedule (I was in Desaru from 17-19th May and in Kuala Terengganu from 21st-24th May), I didn't have enough time to even throw out the invitation to many people. So the guests of Abg SN's 4th birthday party were mainly our immediate family members and friends who happen to view the event invitation that I've created in my FB account.

+- my siblings and I -+

+- kiddos-+

+- hubby's immediate family -+


I've made the reservations by phone 2 weeks in advance and selected package C (20 adults + 20 kids). I wanted to prepare goodies for the guests but my hubby accidentally left the goody's content back at home, so redha lah saja dengan goody bags prepared by KFC. For those of you who are interested to hold a bday party at KFC too, kindly check the details HERE.



For the birthday cake, I ordered with Ixalicious. It's a simple number 4 marble cake with buttercream topping and "Jake & never land pirate" theme and not forgetting Abg SN's edible image and name on it. Senang beruurusan dengan Ixalicious, kek pun cun dan budak2 pun suka. Unfortunantely, no proper pic of the cake sebab kelam kabut ambik kek hari Sabtu petang lepas tu terpaksa potong base paper untuk sumbat masuk peti ais kat rumah SIL...then kek pun terumbang ambing masa daddy pecut kereta ke KLIA on the Sunday morning tu huhu.

 
+- dah potong baru ingat nak ambik gambar haiyarkkk -+


As for the birthday deco, at first I wanted to leave it to KFC but then I decided to ask for Oleen's favor to deco the backdrop wordings that will match with the Jake & Never Land Pirate's birthday theme. So Oleen from Sweet Almiraz came out with this fab design at a very super reasonable price for a cheapskate mommy like me hehehe. You guys should check out her works, she's super talented. Can't wait to throw SN Jr's 1st birthday party so I could ask Oleen to deco the party for me yeayyyy.

+- backdrop by Sweet Almiraz -+

+- Oleen and his 2 boys: Amar & Amir -+


Majlis di mulakan dengan makan2. Of course lah kan, perut masing2 dah kelaparan tak breakfast pun. Lepas subuh terus gerak ke KLIA, kul 11 lebih baru makan. The kids pun makan2 sendiri sebab mommy dah busy nak penuhkan perut sendiri hahaha.

+- duduk kat kids section, makan sendiri -+

+- party hat jatuh tutup mata Abg SN -+

+- Abg SN's Mak Ngah, Cik Iti & Pak Ngah -+

+- Abg SN's Cik Ain and hubby's aunties -+

+- SN Jr tengok je lah abang2 & kakak2 makan -+


After makan2 session, it's game session for the kids. KFC's staff handles the passing object, musical chair, choo choo train and chicky dance games. The kids seem to enjoy the session and the adults enjoy laughing at the kids hahaha.

+- pass the objects game -+

+- pass the objects game -+

+- musical chair game -+

+- musical chair game -+

When it's time for cake cutting, Chicky make a special appearance. Thankfully Abg SN's wasn't afraid of mascot as he used to be. 

+- Chicky -+

+- birthday present from Chicky to Abg SN -+

+- kiddos and Chicky -+



SN Jr pun enjoy being cuddled by Chicky, siap selamba je dia picit2 hidung chicky. Sabar je chicky kat situ, nasib baik SN jr tak kena cubit balik dengan Chicky ngeee.

+- sikit pun tak takut, siap tarik janggut Chicky lagi..eksyen eh adik -+


Lepas tu,sesi bagi hadiah pulak. Abg SN bagi party pack KFC to the kids and also Abg SN received birthday present from the guests who are mainly his uncles and aunties hehehe. Untung SN sebab adik beradik mommy & daddy ramai ekekeke


+- sesi mengutip tol dari Aunties & Uncles -+


Last but not least were the photo sessions with all the guests. Thank you for coming to Abg SN's 4th birthday party and thank you for the presents. Mohon ampun kalau ada apa2 kekurangan dari segi layanan dan jugak makanan..tunggu birthday SN Jr bulan 10 ni pulak untuk tebus balik kekurangan layanan hehe.

+- Kak Sofiah's family -+

+- gambar skema -+

+- gaya bebas..peaceeeeeeeee -+


Bila balik Batu Pahat malam tu, Abg SN semangat suruh mommy gantung balik banners tu kat dinding living room. Lepas tu memang tak sabar2 lah nak suruh bukak semua birthday prsent tu terus, tapi mommy buat syarat bukak 1 present everyday. Bukan apa, kalau semua bukak terus nanti kang..rambang mata tak tahu nak main mana satu. 

+- Abg SN with his bday present *tak yah beli toys untuk setahun* ngeeee -+


Mommy & daddy tahun ni belikan Abg SN birthday present yang convenient utk both Abg SN dan mommy iaitu :-
(i) berguna masa travel --> Bernard The Bee Trunki luggage (order dgn Kak Emma Precious Rai). kalau dia malas jalan, tarik je tali beg tu. 
(ii) berguna masa jalan2 kat mall --> Lascal mini buggy board (bought at Toys R Us store). Abg SN selalu mintak dukung or nak duduk stroller adik masa gi mall, senang ada board ni..dia berdiri je kat situ; tak payah mommy susah payah jadi naga mengamuk kat mall hahaha. 


+- Bernard The Bee Trunki luggage -+

+- buggy board -+

Lepas tu Abg SN pilih sendiri hadiah birthday dia i.e. Flip n First Cookies Play Doh masa lawatan sambil belajar kat Toys R Us a day before his birthday.

+- Play Doh set -+


Dear Abg SN; having a son like you to love is the dearest blessing by far. May you achieve all your dreams and kiss success, in all walks of life. May your Birthday be blessed with everything Allah wants to give you!.

+- mommy, daddy & adik loves you Abg SN -+

+- may all your dream come true, Insya Allah -+

+- may all the happiness in the world be with you  -+


Congratulations on your fourth birthday, son!. Now there are only 13 years left until you make your driving license and can drive excavators!




Psssssttt : nasib baik kat KFC extreme park shah alam ni tak ramai orang, nak bising2 dan huhahuha pun tak lah segan sangat. 

~ Thanks for reading this (^-*) ~

23 words of wisdom & comments:

isabelle frankly said...

kalo i kat Msia, tu dah xjauh dah dr rumah tu.
well, boleh i tau..how much was spent..dan utk brp ramai tetamu?
pm kat FB pun xpe. TQ

Almiraz said...

Happy Birthday again SN!...hope you like the gift....

Malu pulops u letak gambar i kt sini...

Next birthday insyaallah kita plan for candy buffet pulak?...heheeheh...

yatie chomeyl said...

isabelle : nanti I pm u kat FB ye babe, i nk kena cari balik kat mana resit hehe

Oleen : x sabar tggu bday SN Jr pulak, hubby I pun xde complaint apa2 pasal deco hari tu..maksudnya green light la tu hehe

Rai Ourkizuna said...

happy 4th birthday abang SN.. senang kan kalau buat camni je. tak payah gaduh nak kena hias + kemas rumah sebelum dan selepas. muahaha...

love live good life said...

happy birthday SN :)

*∽ IZAN ∽* said...

Wah happy bufday to SN..!! meriahnya party bufday dia. terserlah kegembiraan tak terhingga SN tuuu!!!
Moga terus membesar jadi anak yg soleh dearr!

transformed housewife said...

kak Tini & kak Fizah malu2 nok join budok2 lain main games hr tu.

Huda said...

meriahnya kak :) suka abg sn dpt bnyk hadiah kan..hihi

eray said...

best jugak kan buat birthday party kat kfc
mudah, rumah pun tak sepah...nanti yatie share ea brape kos dia..tq

http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/06/puting-luka-8-punca-paling-popular.html

ddfirdaus said...

Happy 4th bday abang SN..

mazni_azis said...

happy birthday abg SN..

Teratak Hami said...

Dah balik Msia ek? Bestnya dapat celebrate camtu. Rasanya banyak juga nak kena pikir.

Jeles tgk awak kurus. Ada share tips tak dlm blog ni?

Affieza said...

Banyaknyaaaaa dpt mainan...hehe

FrH said...

happy turning 4 abang sn.

Eliss Mie said...

wah meriahnya bday dia erk. x pernah pergi situ,selalu lalu ajer.happ belated bday utk abang SN.

yatie chomeyl said...

Rai : btol3x, sesuai utk mommy yg M mcm I eheh

fiza : thanks 4 the wishes :)

yatie chomeyl said...

k. Izan : Insya Allah..ameen

K nur : tu la, guano angin menderu plok duo ore tu hari tu?

yatie chomeyl said...

Huda : aah suka sgt dia, kalau boleh semua nk terus bukak hehe

eray : nti kita share kat whatsapps je la ye hehe

yatie chomeyl said...

ddifirdau & mazni azis : thansk for the wishes :)

teratak hami : nak tips ke? nanti yatie share *wink wink*

yatie chomeyl said...

Affieza : banyak kan? untung mommy xyah beli mainan utk setahun dah eheh

FrH : thansk dear :)

yatie chomeyl said...

Eliss : nti leh la plan buat bday nuha kat situ gak :)

emma.novianty said...

Happy birthday Abang SN. Moga menjadi anak yang solehah & bijak pandai ya..

Nanti pujuk mommy belikan another trunkie untuk Adik SN, baru la sehati sejiwa. Hehe

-MamaEmma-

Ahmad firanie Abdullah said...

Kfc extreme park shah alam kat mane?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...