CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Monday, 19 July 2010

Perancangan perlu sentiasa ada Plan B

Hubby has arrived home safely last night...uhuh..yerp, last night. Which clearly means that I couldn't attend Mia's birthday party. Huhu..sob sob sedih2x sedih as I've promised Mia's mommy that I'll make it to the party so that I can meet other blogger moms that went to the party.


While waiting for hubby to arrive home yesterday, my cousins Izza & Anis come to visit me. Izza is studying at MFI, Bangi so they decided to come and visit me. After makan2, Anis told me that they are going to Carrefour, Alamanda. Terus lah kan kat kepala otak I terkeluar mentol lampu .....bling bling bling PLAN B deployed!.


*Izza, Baby SN & I, Anis*

I quickly phoned hubby and ask for his permissions. In order to pujuk hubby, I pun cakaplah : "nanti Izza tak larat nak angkut barang2 yang dibeli untuk bawak balik hostel. I selaku kakak sepupu yang baik dan prihatin, kenalah temankan diorang untuk tolong angkat barang". gatai


Knowing me; hubby memang dah dapat baca niat tersembunyi dalam hati I yang sebenarnya nak keluar berjalan sebab dah bosan seminggu terperuk dalam rumah eheh. So, we were then off to Putrjaya. Sempatlah I rembat kain sampin untuk baby SN buat beraya kat Jepun nanti senyumkenyit ngeeeee.


After siap 'tolong' tengok ihikhik je Izza angkat barang2 dia sendiri masuk kereta; from Alamanda we proceed to Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin or also known as Masjid Besi for Asar prayer.


*left pic: baby SN salam dgn Mok Nis*
*right pic: baby SN seronok lari2 dalam masjid besi*


Sempat jugaklah posing sedas dua dalam masjid tu when suddenly hubby call me to inform that he's about to reach Masjid Besi also. So we waited for hubby to arrive there and then all of us proceed to Precinct 2 for the Floria 2010 event.





Since yesterday was the last day for the event to took place, orang pun dah tak ramai sangatlah, Tambahan lagi hujan agak lebat turun menyirami bumi ececece..nak posing pun tak feel sebab kena berpayung bagai kan. So we all jalan2 kat dalam khemah je la.




Memang cantik bunga2 kat situ plus, ada replika macam2 lah yang di buat dgn bunga2 tu as e.g. spongebob, hello kitty, yellow bird, and many more. Siap ada clown lagi to entertain the crowd.








*gambar2 semua dari kamera phone sebab malas nak angkut kamera godang*

Baby SN kusyuk staring at the clown dari jauh, tapi bila kami bawak dia letak dekat dengan clown untuk ambik gambar..terus dia nangis ketakutan
gigitjari ..ekekeke..peluk daddy kemas2 takut clown tu ambik dia hahaha.




*budak kecik yang takut tengok patung pelik*

For Saturday; Walaupun plan I nak ke
Early Childhood Education(ECE) seminar tak berjaya, tapi I initiated Plan B dengan mintak tolong Watie untuk transfer duit yang I bayar untuk seminar tu kepada Mommy Lyna so that I can get the Set B; Trial pack Shaklee untuk persediaan bulan puasa nanti.
As for yesterday; walaupun plan asal I nak bergumbira kat Mia's birthday party tak berjaya..but then Plan B I berjaya di jalankan iaitu untuk bergumbira & berjalan2 kenyit dengan sepupu2, my SIL and baby SN tetap berjalan lancar.


Same thing goes in life, though we have initially made a proper plan there's always unexpected incident to occur. Therefore, it is essential to somehow have a back-up plan so that whatever happens, you still can smile cheerfully. sengihnampakgigi

“The most successful people are those who are good at Plan B.”

- James Yorke (1941- )


Psssttt :
I plan nak buat kenduri aqiqah baby SN hari sabtu ni tapi belum betul2 confirm lagi. Once confirmed, I akan bagitau ok. Hope to see u guys sebelum I balik semula ke Jepun.

15 words of wisdom & comments:

AshAnas said...

bila nak blk jepun ni? raya kat sana lg ek?

dbalkis said...

org jepun pun dah sampai masjid besi..I ni dekat m'sia pun x sampai2 lagi...ish3!!

eRaY said...

weekend nie kah? wawawa x dapat ler join
sbb balik johor de kenduri doa selamat
wawawa

kakyong said...

heheh, bagus lah camtu..
kakyong ni lately ni memang di rumah jer.. susah sgt nak ajak en ayah g jln2.. kena ikut hangin dia jer.. so plan B is always siapkan ape jer koje yg ada kat rumah...

bosan??!! dah get used to it... ;)

bila nak balik ke jepun? nak buat kenduri ya... semoga dipermudahkan urusan...

Nadiah Sidek said...

nasib baik ada plan b ye..hehe..

transformed housewife said...

ooo gi jln2 dgn Anis & mek Ja. Knur satu hari marin dok rumoh tunggu Ag dgn sain dio mari baiki air-conds.

isabelle said...

wahh... ada chance jumpa yatie chomeyl pulak

isabelle said...

wahh... ada chance jumpa yatie chomeyl pulak

isabelle said...

wahh... ada chance jumpa yatie chomeyl pulak

Atiqah said...

tiqah konvo kat UKM 8hb ni...sempat x jumpa kak yatie??

aNgAh_aLiFaH said...

yatie, nk tnye. ape ada dlm trial pack shaklee tuh?

back up plan? tingat plak cite ni kitorang tak tgk lagi. hehehe. ada jLo kan? ;)

e.l.i.z.@ said...

There is no Plan B
(The A Team)


ahahhaha....

rugi nyo x plan skali pasal floria tu..tidok leh jupo denu..aduss yatie nok kelik jepun doh 31hb ni..x lamo doh tuh

lawa la payung rainbow tuh

yatie chomeyl said...

ash anas >> blk san ahjg bulan ni, aah raya kat sana

dbalkis >> i dh 2x gi sini hehe

eray >> alaaaa...xdpt lg nk jumpa dgn rayna huhuhu

k.yong >> yatie ni kalau xdpt keluar mmg jd sengal2 satu badan..eheh

yatie chomeyl said...

nadiah >> tu la, kalau x ..snagap duk umah

k.nur >> tahu2, eji ado oyat

isabelle >> nanti dtg eh ;)

atiqah >> my SIL pun konvo gak 8hb tu, tp x smpt jumpa la..sori dear

yatie chomeyl said...

angah alifah >> tu trial pack utk supplement bg boost susu ibu dan bg bertenaga masa bulan posa nanti :)

eliza >> sbb payung lawa la bwk dio masuk dlm gambar retep, kalu dop...x bui payung mausk gambar hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...