CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Friday, 2 July 2010

Let's Parteeeeeeeyyyyyyyy....yeah!

Last weekend *cerita dah almost basi, baru nak update hohoho*, we attended a double-birthday party celebration for my niece Fizah & my brother Eji. The party was held at my BIL's house in Kelana Jaya.


*Chocolate Indulgence Cake*


*Vanilla & Chocolate cupcakes*


*Kak Nur & Abg Arif with their daughters; Tini & Fizah*


It was Fizah's 3rd birthday and Eji's 20th birthday. Tapi birthday girl punya mood agak kurang baik hari tu, maybe sebab tiba2 ramai orang kat keliling dia. So, susah gak lah nak ambil gambar baby girl sorang2 atau senyum.





Takde lah party besar-besaran pun since my sis;
Kak Nur pun dah start kerja, so dah start busy gak lah kan. Lagipun, adik beradik kami pun dah ramai kat sini campur dengan adik2 abg ipar I lagi...memang dah cukup meriah lah walaupun tak jemput tetamu lain gatai hehe.



*menunggu nak ngap*




*preparation*

Believe it or not, this is the first time for my hubby to meet with my sis Kak Nur and my BILabe ariff!. Ye lah kan, masa kami kahwin dulu; both of them are still in NZ and they couldn't make it to attend our wedding, so all this while hubby, Kak Nur & Abg Arif just know each other through pictures and video chat only. Bila baby SN dah umur setahun ni baru lah ada chance untuk ketemukan diorang ber3 ni huhuhu.


*hubby's 1st picture with Kak Nur*




The birthday celebration started at 12 noon, dengan food yang sungguh yummy. Kak Nur masak nasi ayam dan goreng some nuggets while I pulak masak bihun goreng singapura makan dengan sambal kicap. Kek pulak ada 3 jenis; satu kek coklat indulgence yang Kak Nur beli, one box of 25 pieces of cupcakes yang I order while ada jugak blueberry cheesecake sponsored by girlfriend adik I si Epit tuh.




*tunggu masa je nak serbu neh*


*serbuuuuuuuuuu*


*sila fokus kat Nazhan yang tak sabar2 nak makan*


*makan tak toleh kiri kanan dah*


Sejak Kak Nur balik Malaysia, ni kira 2nd time for us to gather together tapi tak cukup gak lah 8 orang adik beradik kami since Awin, Asul & Abe De ada kat Qelate. Everytime berkumpul ramai2 gini, I mesti teringat kat arwah ma..lepas tu automatically akan terlintas kat fikiran; "kan best kalau arwah ma ada lagi, berkumpul ramai2 macam ni". Sighh....tapi I tau semua tu tak mungkin berlaku dah huhu.


*Pein & Fiza yang tgh pregnant 5bulan *
*Nazhan pulak gh nak tukar bola dgn belon kat tgn birthday girl; Fizah*





*Baby SN tgh bodek untuk share birthday present Fizah eheh*


Kami ambik peluang ambil gambar adik beradik since raya tahun ni most probably I tak balik beraya kat Malaysia. Jadi sessi bergambar dah jadi ala2 sesi gambar hari raya lah pulak eheh.


*from left: Epit, Eji, Kak Nur, I and Pein*


*family S-N*

http://4.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TC0xamf6m4I/AAAAAAAAH3A/80yvoLBQkTc/s1600/P1020187.JPG
*tetamu2 yang memeriahkan majlis*

Lepas perut dah penuh dan kenyang membuntal cam ikan buntal version chomeyl, tetamu pun berangkat pulang siap dengan tapau sekali hehe. Weekend kali ni ada sape2 nak buat makan2 dan ajak kami tak? *dasar pompuan yang malas masak sejak2 ada kat Malaysia nih* gatai ngeeeee.

18 words of wisdom & comments:

Huda said...

meriah sungguh makan2 ini..wiken ni ade bzday adzryl and amir kan..leh la pegi kak yatie..huda jauh susah sikit nk g.

Nadiah Sidek said...

kalau kite balik malaysia pun confirm malas masak..hehe..

nieda said...

meriah birthday pary..kek pun cantik..SN bila plak nak sambut birthday??dah ada kt mesia ni..hehe

Farah said...

kitorg pon tetiap minggu ade invitation birthday party hehe seronok sebab afif dpt jumpe ramai kawan..mak die pon suke jugak hahaha

Hamizah said...

meriah dgn mknan kalau kat msia,kan?

kakyong said...

yatie,
tu lah nikmat balik emsia kan.. tak yah susah2 nak masak hari2... ;)

gather adik-beradik ramai2 memang best kan...

Ummu~Ishak said...

pssst yati.. ngape asyik shawl yg sama je :p

E.L.I.Z.A said...

owoh sedapnyo mknn! kek tu hop plg terliur pg² buto ni ekkeke

bihun goreng singapura tu gano?

ouh ni lah kak Nur nyoh..sedap nyo adik badik dio pakat duk over the sea belako

*∽ IZAN ∽* said...

Happy bufdayy!

Yatie kat mesia lagi rupernyerr! seronok dapat buat gathering berkumpul reramai cam tu.. lama Yatie cuti .. natsu yasumi yek..?

yatie chomeyl said...

huda >> tu la, mula2 ingat nak gi gak tp mcm xsmpt je huhu

nadiah >> tu lah kan, sng beli je hehe

nieda >> insya Allah sblm blk sana, nk gak buat makan2 utk baby SN kat Msia

farah >> tu lah kan, weekend la masa utk cuti memasak hehe

yatie chomeyl said...

k. hamizah >> aah makan2 yg sgguh nikmat ;)

k.yong >> mmmg best, nak2 lagi bila jarang2 berkumpul

UI >> shawl feveretm, sbb tu selalu pakai..lgpon i bukan celebrity nk selalu tukar2 wardrobe collections hik3x

eliza >> bihun kaler putih tu bihun singapore la..hehe

k.izan>> bukan natsu yasumi tp ada praktikal kat msia

aNgAh_aLiFaH said...

adik ipar yati pun dah pregnant ek? jelesnyeee.....

Ummi Dania Yasmine said...

muka yatie n hubby seiras lar....:-)

Ummi Salsabila said...

seronoknya gather2 cmni.sedapnya choc indulge.my fav...;p

dbalkis said...

yatie? bile balik Jpn??mesti best kan rasa dapat balik M'sia

Drama Mama said...

wahhh adik beradik ja dah ramai meriah kan. i pun suka snagat bila ada family gathering..tambah bila masing2 dengan anak. riuh sekampung! hahaha

http://twinkywinkystars.blogspot.com

yatie chomeyl said...

angah alifah >> aah, pregnant dah

Ummi Dania >> ye erk? ramai gak yg bgtau gitu kat kami :)

US >> mmg best gather2 smbil makan2 hehe

Farah . 5577 said...

sonok kan bday party ni,lagi2 dpt berkumpul dgn family camni.. mmg sgt best. sonok tgk gmbr2, eh br i prasan u & ur hubby ada iras laa..

:D agak2 yatie sempat tak join bday 2kenits saya 31hb nnti?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...