CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Friday, 16 July 2010

Yatie Chomeyl "Patah kaki" bila...

Rasa macam it has been ages since I've updated my blog. Bukan nya busy dengan kerja apa2 but busy ke sana ke sini to settle beberapa urusan tertangguh. Tambah lagi dengan connection berukband broadband yang tak berapa boleh di harap ni. Suka2 dia je nak connect, suka2 je nak putus ketukmeje huhuhuhu...ape daa. Rasa macam banyak sangat nak cerita tapi bila dah cerita2 tu berkumpul banyak2; cerita tu jadi tak tahu kat mana nak mula, last2 tak tercerita pon ihikhik hahaha.


Anyway, back to the title...sehari dua ni I patah ''kaki"; bukan patah kaki as if I've broken my leg tapi 'patah kaki' sebab tak dapat nak keluar ke mana2 dan cuma berkurung jer dalam rumah ni. Hubby is outstation to Pahang again until this Sunday, and as usual I was left at the home with my SIL;
Kekti.


Memang lah pada mulanya, ada kereta Gen2 my BIL yang di pinjamkan untuk kegunaan adik2 hubby and I. But eventually, Kekti has involved in a small accident kat depan TESC* Kajang; which had caused quite a major damage to the car two days ago. Nasib baik tak jadi apa2 yang buruk to Kekti, accept that ankle dia lebam dan terseliuh sikit :sweaty: sebab tekan brek kuat sangat...syukur Alhamdulillah. *sian kat Kekti sebab rasa bersalah sangat2 kat semua orang because of this accident*. Tapi nak buat macam mana kan, nama pun accident..bukannya kita mintak nak jadi something like this kan?.


*keadaan kereta my BIL lepas accident*


Dah lah masa tu tengah hujan lebat, I nak keluar gi tengok Kekti kat tempat kejadian tu pon takleh. I nak suruh adik2 I datang pun takleh gak, sebab diorang pun naik motor je..jadi takleh la diorang nak bawak I merempit dan meredah hujan lebat tu dengan baby SN sekali xpasti huhuhu. Jadi nya sekarang ni, sementara tunggu hubby balik dari Pahang memang I takleh nak kemana-mana lah.


Actually, I tak kisah sangat bab tak leh berjalan ke mana ni cuma apa yang I ralat sikit ialah I dah daftarkan diri I & hubby untuk join the
Early Childhood Education(ECE) seminar nerd organized by Watie. I am looking forward to join this seminar yang di buat kat pejabat Mommy Lyna di Wisma Bling Lustre kat Puchong sana tu.


Mula2 masa register tu, memang hubby ingat sempat siapkan kerja2 dia dan hubby pun setuju la bila I nak join that
seminar . Alih2 hubby tak sempat nak siapkan kerja2 dia, so dia terpaksa extend his stay at Pahang sampai kerja2 mengutip data for his studies tu siap. I dah try ajak my sis Kak Nur; tapi she has to go to her MIL's kampung at Ipoh pulak minggu ni. I pun dah try ajak my biras IeyLa but eventually she is hooked up :lamagawa: with lots of office work minggu ni. I pun dah jugak ajak hubby's aunt untuk ganti tempat hubby tu; tapi MokDe pulak ada anniversary celebration this weekend; so she couldn't make it to the event with me.


Kalau ikutkan semangat membara berkobar2 di dalam dada I ni, rasa macam nak merempit je kesana tapi bila fikirkan yang Kajang-Puchong bukannya dekat..maka I pendamkan je lah hasrat gila dalam hati I tu eheh. But, in case any of you yang rasa nak join seminar tu..let me know la ye by tonight or tomorrow morning. I dah bayar pun registration untuk 2 orang which cost RM80.


So, kalau u kat area Kajang@ Bangi; dan just in case u rasa macam sudi nak bagi I tumpang kereta u...leh la kita gi sama2. But, if tak nak bawak I tumpang kereta pun takpe and if u feel like going with your spouse pon, do let me know so that I can inform to Watie yang u nak ganti tempat I tu.


Kalau masa bujang dulu, bolehlah I merempit dengan motor je ke sana ke sini, but eversince I dah ada anak ni; tiba2 je semangat merempit tu hilang dan dah jadi agak penakut
gigitjari. Naik motor pun slow je, bawak kereta pun dah tak cilok sana sini macam dulu. I guess it's true that the status as a mommy changed me; in a way that I dah tak se'brutal' dulu. Kalau dulu, pecut motor Suzuki RGV 130km/h tu adalah perkara biasa je...tapi sekarang ni, bawak kereta 90km/h pun I rasa macam dah laju sangat hohoho.

*Apakah ini salah satu tanda yang menunjukkan I sudah tua? ngeeeee*


Pssssttt : Harap2 hubby sempatlah balik awal hari Ahad ni in order for me to go to
Mia's birthday party...boleh gak I jumpa dengan kawan2 blogger yang selalu duk beramas beramah mesra kat blog je kan selama ni sengihnampakgigi hehe.

16 words of wisdom & comments:

MAMASYAZA said...

fuhhh keta akak pun penah jadik cam ni dulu, pasal en. abah dah langgar montot keta ayah akak time nak balik kampung beraya...mood beraya terus hilang gara2 kejadian tu

Nadiah Sidek said...

teruk jugak kereta tu remuk ye. alhamdulillah la takde yg cedera. kite dulu merempit gak :p. skrg ni tak tau la, lama tak bwk rsnya mcm yatie jgk la kot tak berani merempit dah..ehe..

syayassir said...

alahai, tak apalah..
nak buat macam mana...
harap2, dapatlah pergi seminar tu ye.. :)

CuppyCakeMommy said...

cepat balik..cepatbalik..aminnnn

CuppyCakeMommy said...

cepat balik..cepatbalik..aminnnn

eRaY said...

yatie, eray pun nak pegi sgt ECE seminar yang watie buat tuh
but unfortunately makcik de uat kenduri akikah anak die pagi nie
sangat sedey...mesti bnyk input2 die yang kite leh apply

kakyong said...

mula nampak gambor tu terkejut, ingatkan yatie yg accident...

kakyong kalo dekat pun tingin nak join seminar tu.. Insya Allah semoga en suami segera selesaikan tugasan.. tak le bosan di hari minggu...

Hamizah said...

la igt kan dah x comel lagi ..

transformed housewife said...

la...sienyo ko KekTi. Knur pulok raso bersaloh sbb tokleh tolong bawok Ti gi semninar tu. Tapi knur gi jupo Tok Abe Ariff dgn mokcik kat Ipoh.

NURUL IZZA said...

ISH TERUK JUGAK..

YC, meme bbay xsey susu eh if dia tumbuh gigi? lama x? bimbe la..

isabelle said...

mak aiii.. harus la byk duit kuar krn keta tu...

maya amir said...

nmpk teruk jugak accident tu..alhamudlillah tadek ape2.. mmg frust kalau kite plan, tak menjadik kan? tapi takpe, ade hikmahnye tu:)

e.l.i.z.@ said...

ish teruk gok keto ..hurmm kalu eli jadi kekti, eli sero bersalah jgk heheh xcdent kt area tesco dih..mujo seliuh kaki jah

yeay..eli amik no yatie tu ne..nok ngaca :P

yatie chomeyl said...

mama syaza >> aah kan,nak beraya pun dh xde mood bila kereta jd camtu

nadiah >> tu la pasal, hilang semua semangat merempit if lama x bwk kereta

sya >> xdpt la dear :(

cuppycakemommy >> malangnya, x sempat uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

yatie chomeyl said...

eray >> ye ke? aiseh mmg xde rezeki kit ala kan nk join

k.yong >> en hubby sm kl semula dh malam dah huhuuhuh

k.hamizah >> eh dop, ttp chomeyl supo sediokalo hehehe

k.nur >> takpolah, dh lepas pon seminar tu

yatie chomeyl said...

izza >> buke teruk jugop, meme teruk pon hohoho

isabelle >> claim insurans la jawabnyee huhuhu

maya amir >> tu la, mcm 2plan tp stau pon xleh buat :(

eliza >> amik2..xpo..xdop hal..silo lah kacau hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...