CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Monday, 9 January 2012

Anwar Ibrahim bebas

 http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif 
Hari ini macam yang semua orang sedia maklum, keputusan kes 'panas' DSAI dan SBA telah pun di umumkan. Here's a bit of sharing regarding the result of the trial taken from Harian Metro and MalaysiaKini.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anwar Ibrahim bebas

KUALA LUMPUR: Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dilepaskan dan dibebaskan daripada pertuduhan meliwat bekas pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan. - sumber: Harian metro

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
9.20am: Perbicaraan dimulakan dengan Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah mengambil tempatnya. 

9.23am: Hakim Mohamad Zabidin, dalam keputusan yang mengejutkan memutuskan Anwar tidak bersalah dan mengarahkan supaya beliau dibebas dan dilepaskan.

Hakim Mohamad Zabidin yang tidak membaca penghakiman penuh kecuali kesimpulannya berkata kedua-dua bukti iaitu DNA dan oral-lisan tak boleh sabit kesalahan.

"Selepas meneliti bukti, saya tidak boleh pasti 100 peratus bahawa bukti telah diusik.

"Justeru, mahkamah keberatan menerima bukti sedemikian dari SP1 Saiful."

Isteri Anwar, Dr Wan Azizah Wan Ismail kelihatan menangis sambil memeluk suaminya dalam kegirangan.  


Seluruh mahkamah kecoh seketika dengan penyokong Anwar menjerit gembira.
Sumber : MalaysiaKini
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Psssssssssttt : 

 
~ Thanks for reading this (^-*) ~

 

11 words of wisdom & comments:

@e_da said...

selesai pun dah kan... hanya allah yg maha mengetahui

nieda said...

no komen. siapa yang betul dan siapa yang salah akan tau di padang masyar nanti.

Rai said...

alhamdulillah...pada aku obvious sangat bukti tu tak cukup kuat nak sabit kesalahan..kalau sabit jugak nampak sangat mahkamah kurang adil..

apa pun keputusan sebenar biarlah mahkamah Allah yang menentukan..

Ijah EmoTemo said...

selesai jgk kes ni. hrp dah tak ada lagi dah kecoh pasal hal lain. penat nk baca heheh

zyandashand said...

apa akan jd dgn malaysia lps ni pun xtau la...sm2 la kita smua nntikan okay..

http://zyandashand.blogspot.com/2012/01/anwar-ibrahim-bebas-dari-tuduhan-liwat.html

Hanis MY said...

selesai jugok akhirnya...

norliha said...

Salam perkenalan...
alhamdulillah, akhirnya selesai juga, tapi tak tau apa pulak lepas ni.

.m.u.n.i.r.a. said...

:) *mampu senyum je* hehehehe

isabelle said...

no point kita pertikaikan keputusan betul ke tidak kan?.sbb esok2 biar tuan badan yg jwb sendiri kat Pdg Mahsyar.hehe.

Ummi Dania Yasmine said...

alhamdulilah!!!....syukur.

Ummi Salsabila said...

Akhirnya..Terharunya tengok Dr wan Azizah peluk DSAI.;-(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...