CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Thursday, 19 January 2012

Berangan Fashionista di Reflection 2012

http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif 
Have you heard about a special bazaar and fashion show event known as Reflection 2012; organized by Ammara boutique - the insiders?. It was held last SUNDAY 15th January 2012 at BLACKBOX, SOLARIS DUTAMAS from 10am to 7pm. 


I have some other plans for that day thus I didn't tell hubby in advanced that I really wanted to go to this bazaar. Mula2 I pick up my handbag yang I hantar cleaning kat Segambut; then hubby tanya nak pergi mana pulak?. So I slowly jawab nak pergi Reflection 2012 tapi I tak tahu jalan; I cuma tahu tempat tu dekat Jalan Duta je. Then hubby cakap kat Jalan Duta tu komplek kerajaan lah, mana ada fashion event. So, I assume hubby malas layan permintaan I tu dan takkan bawak I pergi situ maka duduklah diam2 dalam kereta dan pandang kat luar tingkap dengan hati yang kecewa.


Being my husband; he is totally aware of the consequences that will occur if I didn't get what I want, i.e. I'll be sulking for the whole day. Thus I guess that thought strike his head and that's when he decided to drove towards Solaris *with the help from TomTom apps* . Yeayyy all of the sudden he could clearly see that; his wife become excited and her face is glowing. That is priceless man, to see your wife smiling from ear to ear *priceless la sangat, padahal tak larat nak melayan bini tu merajuk sepanjang hari*.

+- gambar hiasan :- suami kesayangan di samping isteri yang suka meletup macam meriam -+ 


I wanted to join the fashion show but the ticket were sold out already. They have VVIP guests like Hana Tajima, Vivy yusof  FashionValet.net, farrah adeeba Najjah Boutique Officialpage; also they have special performance by Heliza Helmi and The Fabulous Cats. The fashion show was MC-ed by Maria Elena.

Since I tak dapat masuk fashion show, I ronda2 kat area bazaar je.The entrance fee of RM5 to enter the bazaar will go to charity (rumah amal belaian kasih ). They have a bazaar with more than 16 booths (THE OLD BLOSSOM BOX, AMMARAHIJABI, CALAQISYA, PASTELINA, SHOPSPUTNIKSWTHRT, RINA SALLEH COLLECTION, NILAM, ABIYA MUSLIMAH, YASALMA , AL-HUMAIRA CONTEMPORARY, SUGARSCARF, SHAWLBYVSNOW, LOLLYSTA and others). Best tahap gaban untuk cuci mata dan keringkan wallet hubby mrgreen...oopppsss.
 +- dapat badge ni bila masuk kat area bazaar -+


Most of the thing sold at the bazaar were interesting and I did bought something from SHOPSPUTNIKSWTHRT (skirt) and RINA SALLEH COLLECTION (dress) *worth buying, siap ada discount lagi..me loike!*. Boleh pulak I tak ambik gambar dengan Rina Salleh padahal the gorgeous lady herself yang duk layan I pilih2 baju tu. Also I nampak Maria Elena kat booth Pastelina tapi segan nak posing dengan dia and then terus rasa menyesal tak sudah sampai ke hari ini. 

Nasib baik sempat posing sedas dengan Ami yang sungguh sweet; Ami siap cakap "tinggi nyaaaa" kat I, thanks to my shoe sebab buat I jadi tinggi macam gergasi. Dengan gediknya jugak, I siap tweet pic ni kat Ami Schaheera.

 +- yours truly with Ami Schaheera from SHOPSPUTNIKSWTHRT.-+


There are times when I couldnt stop myself from feeling quite uncomfortable just becoz I was only wearing a simple pleated purple blouse with black tapered pant; and tudung AL-HUMAIRA to the event while everyone else dressed out beautifully. Somehow it made me feel like I don't belong there. But then I realize that everyone was observing at each others clothes and so I think maybe because we look at each other as an inspiration..senang cerita to tiru the gaya lah mrgreen ehehe.


So throughout the event, banyak persoalan yang berada di minda. Banyak tanda tanya dan juga kata kerja such as "wah ramainya perempuan cantik yang bertudung di Malaysia ni"; "perghhhh...cantiknya skirt dia"; "I wonder kat mana dia beli palazzo pants tu?".....dan paling best ialah feeling bilamana I terfikir yang "eh, kalau gitu aku pun geng fashionista jugak lah hari ni". #berangantaklehblah. 


Tak sempat nak berangan fashionista lama2 kat situ sebab hubby & SN tengah tunggu I kat luar. Then I bumped into one of this blog reader. Oleen approached me and told me that she reads my blog. Mula2 I macam gelabah ni tak tahu nak cakap apa, then suddenly borak2 macam dah kenal lama sengihnampakgigi hahaha. Thanks Oleen sebab tegur I and thanks sebab sudi posing dengan I yang selekeh ni.


 +- yours truly with Oleen -+


Overall, I am very happy that hubby bawak I pergi bazaar tu and bagi duit poket RM100 *yang konon2 nya I cakap nak pinjam je dengan hubby tapi sampai ke sudah I buat2 tak ingat, dengan harapan supaya hubby halalkan saja* mrgreen.


Also, special thanks to SN sebab sanggup bersabar dan tunggu mommy siap shopping walaupun perut dia dah kelaparan. Sebelum berpisah terimalah gambar senyuman sememeh dari SN untuk semua, di seri kan juga dengan paha drumstick nya yang gebu #celuptepung-goreng-garing2-sedapnye.




Psssttt : Suka bila dapat tengok perempuan2 cantik bergaya sopan, terus berangan nak pakai cantik2 dan stylo macam diorang jugak.
## Other pictures of the event : here
## Others sharing on the event : 
(5) Adriani


~ Thanks for reading this (^-*) ~

21 words of wisdom & comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai loike fashion
but since tinggal kat japan ai byk mix n match jer...nk beli byk2 pun x muat nak letak...selalu masuk new season sure ada baju kena buang...nangesss....OMG u jmpa Ami Schaheera ekkk...so sweet

アヌムちゃん said...

aa kak ami tu dlu snr skolah saya.heheh.beza setahun je pun.huhu

MRS. K said...

teringin nak pegi tapi tak terpegi.. huhuhuh

transformed housewife said...

kalau Knur gi raso nok jupo dgn Farah Adeeba jah sbb dio my ex-schoolmate maso di SMSAH.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

i'm not belog to that event :p x berfashionista diriku ni :p

Coffee Mama said...

Eh Oleen! Dia yang introduce your blog to me :-)

Almiraz said...

Alamak, muka terpampang di blog Yatie la...ambo malu....nice meeting you !!...nak jumpa u lagi in future...

Oyis said...

best la yatie. tp ore raso ore x belong dlm majlis sebegitu hehee

Hanis MY said...

Behnyooo I loikeee tp ore tok reti la huhu keno g dgn yatiey kut hehe...

mazni_azis said...

Bestnyer tgk...

MyKhalish said...

woww u look gorjes dear dgn outfit tuh. tingin gak bergayass... tp duk nak nyiap anak2, last2 tepek bedak jela. hahaha....

kakyong said...

Tie mwmang pandai & suka bergaya..

kakyong ni memang OUT la.. ;)

kalo ade masa meh la join GA
http://www.kakyong.com/2012/01/giveaway-choco-rerama-biru.html

http://ibualiya.blogspot.com/2011/12/contest-giveaway-ibu-sihat-anak-riang.html

cik norai said...

ala bestnye shopping!! rm100 cukup ek?? bagus nyeee

yatie chomeyl said...

lady ayu :: wah every new season ada baju kena buang ke? kellas u babe eheh

anum : oo kira nya anum dh lama la kenal ami ye?

mrs k : rugi x pergi ;)

yatie chomeyl said...

kak nur : kalu nk jupo dio keno masuk fashion show tu, tp tiket dh sold out :(

eliss : xpe je sesekali join the club eheh

coffee mama : ye ke? nasib baik ada oleen , leh kita berkenalan ;)

yatie chomeyl said...

Almiraz : i pun nak jumpa lagi u ..leh sembang panjang2 lagi ;)

oyis : ore sero gitu jugop mulo2 tp selambe jah la join retep hehe

hanis : takpo2, semula2 kito gi duo deh eheh

yatie chomeyl said...

angah : mmg best tgk..kalau pi; lagi best

mykhalish : auwww malu nyer...mekaceh dear *blushing*

yatie chomeyl said...

kak yong : mmg suka bergaya tp idokla pandai sgt nak stylo mylo ni hehe

norai : RM100 x cukup, top up duit sendiri jugak hahaha

Ammara said...

thank you so much fo coming and supporting us
hopefully jumpa lagi next time insyaAllah
love

AyuArjuna BiGoshh said...

allow... i missed that event...jelesen nya...

yatie chomeyl said...

Ammara : thanks for dropping by and thanks for organizing the event. tahun depan buat lagi..leh I join lagi :)

ayu arjuna : xpe2, kita tggu thn dpn pulak ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...