CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Tuesday, 14 August 2012

JM Boxing Day ~ selamat berboxing


Boxing Day is traditionally a day following Christmas when people in the United Kingdom would box up their presents. Biasanya kat UK memang cuti la masa Boxing Day ni untuk bagi peluang diorang pergi shopping. 

Terbaru sekali, Jovian Mandagie pulak nak buat boxing day kat Malaysia which will be held on 16th August 2012.


Date : 16th August 2012
Time : 8 A.M to 7 P.M
Venue : Shangri-La Kuala Lumpur


Hari tu kan ka dalam entry Raya outfits from Malaysia's famous designers, I ada bagitahu yang Jovian Mandagie ada launch ready to wear collectins yang di jual kat selected butik First Lady dan juga di jual online kat Zalora.  Tahu tak, punya lah meletup-letup sambutan yang di beri kat collections JM ni, sampaikan the 1200pcs of his collection at Zalora was sold within two hours. 



Itupun ramai lagi yang berebut-rebut nak beli tapi dah SOLD OUT. I pun salah seorang di antara mereka2 yang mencuba nak beli kat Zalora tapi tak berjaya huhuhuhu.

So, JM pun decided nak tambah lagi his ready-to-wear collections dan last batch untuk raya kali ini akan di jual masa Boxing Day itu lah. Untuk yang nak pergi, here are some of the guidelines for the Boxing Day :-
JBOXING - TERMS & CONDITIONS

1) Maximum total of 10 (ten) items only per person is allowed
a. You may purchase up to 2 (two) pieces only of the same design in different sizes/color.
e.g:
1. JOVA orange + JOVA cream = 2 pieces
2 .JOVA (XS)+JOVA(S) = 2 pieces
3. JOVA orange x 2 = 2 pieces

2) Dresses that are damaged/soiled (make-up stain etc) during fitting session is considered sold.
a. All design choices submitted are final
b. During fitting session you may request for size changes only.
c. No request for design change is allowed during fitting

3) No handbags allowed. Kindly refrain from bringing them during sale.

4) No men in allowed in the fitting rooms.

5) There will be surveillance cameras present in the in the event hall.

6) Any acts of theft shall be prosecuted

7) All sales are final. There will be no exchange or refunds for all items sold during this sales period. Please ensure you have checked your items before heading to the cashier.

8) Payment methods:
a. Cash (Malaysian Ringgit only)
b. Debit Card
c. Credit Card (VISA & MasterCard only)

9) Shop at your own risk. Please take care of your own belongings.

10) Children, pregnant ladies & senior citizen must be accompanied by a guardian at all times though we will have Security guards at all corners.

11) Strictly no reselling/swapping/exchange of the previous collection allowed at the venue.

12) Exchange of purchases from Zalora.com or First Lady will NOT BE ENTERTAINED

PARKING ;
There will be a special counter for all patrons to validate their parking ticket for a flat rate parking charge.
Very systematic kan?. Baru lah tak jadi kisah huru hara berebut2 bertarik2 baju sampai koyak macam yang terjadi kat First Lady Jalan TAR hari tu *full story HERE*. 
+- photo credit : HERE -+

Few days ago, Jovian dah start letak teaser untuk design2 yang akan dijual masa Boxing Day tu. 



While last night he already  introduced one of the design named Jovani in blue. Lawa3x. 



Btw, ada jugak I terbaca komen2 yang cakap material yang di gunakan oleh Jovian tak sepadan dengan harga. Well,I believe anyone is entitled totheir own opinion. But, for me I suka sangat2 design2 Jovian ni, even kalau I beli kain dan tempah dengan tailor kat kampung pun...harga nya akan jadi lebih kurang sama jugak. Itu belum campur dengan upah jahit beading and such. 

 Plus, the gorgeous Lisa Surihani wife Yusry KRU yang jutawan itu pun pakai baju rtw by Jovian ni, OK je dia...tak de pulak dia komplen pasal material ke apa ehehe.



Psssssttt : Bersemangat cerita macam dapat pergi je wakakakaka. Ada siapa2 nak pergi tak, mak buyong nak kirimmmmmmmmmmmmmmmmmmm ..... please *with icing sugar on top*.

~ Thanks for reading this (^-*) ~
 

17 words of wisdom & comments:

*azni* said...

kemain semangat mak buyung ni..hehe..

♥MAMASYAZA♥ said...

memang cantik2 design dia

transformed housewife said...

design2 dio mace tok tutup aurat sgt jah. pahtu ikut body sket. Just my 2cent.

Hanis MY said...

lawa2 semo pesey tgk huhu

Nanak said...

baca mana2 blog pn mesti ckp pasal baju2 JM ni..hehe.. tp mmg cantik kn rekaan dia..*mampu tgk je*

Miela77 said...

Aslm. Tomey2... Lama x blogwalking..keje skrg amat2 limited tuk blogging..hrni bos da start cuti, anak buah mula2 beraya..hehehe

Selamat Hari Raya Aidilfitri..mohon maaf diatas keterlanjuran kata2 tanpa iela sedari ye.

Rai said...

jovian ni quite pricey jugak kan.. maybe i ni jenis ol skool.. design nya agak kemodenan dan tak berapa nak masyuk kat jiwa..tapi tak tau la kalau dah banyak lebihan fulus nanti kot tetiba nampak lawa pulak..siapa tau kan..hahaha..

Affieza said...

Dulu2 artis je mampu pakai baju dari designer terkenal...now kita pun dah mampu nak beli kan?? hihi

Affieza said...

Dulu2 artis je mampu pakai baju dari designer terkenal...now kita pun dah mampu nak beli kan?? hihi

isabelle said...

selamat hari raya, yatie.
maaf zahir dan batin.

mak buyung boleh pulun makan selagi ada baby utk diblame.hehe

Fatin Zaini said...

Salam Aidilfitri,

Fatin Zaini datang singgah dan menjadi follower baru anda..

salam perkenalan dari saya, jemput ke sini http://www.fatinzaini.com

zailamohamad said...

selamat hari raya Yatie..

pah mano senyap tupah blog tak berupdate ni?? sedak sangat ko ghaya Jepung? k kelik Malaysia??

yatie chomeyl said...

Azni : semangat je lebih, pergi nya x pun eheh

mama syaza : cantekk kan? ;)

yatie chomeyl said...

kak nur : beli saiz besar ok kot

hanis : tu la, lawa2 key

yatie chomeyl said...

Nanak : sbb baju2 di ammg lawa2 tu yg ramai org ckp2 kat blog kan? :)

Miela : slmt hr raya gak, lam akak iela menyepi ye

yatie chomeyl said...

Rai : compared to other rtw dari designers lain, rasanya JM punya affordable gak la

Affieza : yup skrg ni kita pun boleyyyy

yatie chomeyl said...

Isabelle : slmt hr raya, yup mak buyun gmemang pulun makan habis-habisan hehe

Fatin Zaini : thanks sudi jengah sini :)

Zaila : slmt hr rayo..senyap la mugo hepi buleh rayo di msia hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...