CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Thursday, 8 April 2010

Hati yang gundah gulana (T_T)

Hari ni dalam hati takder taman derrrr *tiba2 terpengaruh dengan si Adnan Sempit pulak*, hari ni dalam hati ada macam2 perasaan gundah gulana. Sambil menaip ni, sambil kepala otak bercelaru + jiwa kacau + hati resah.

Faktor2 penyebab hati gundah gulana di jiwa I ialah :-


(1) Kekalahan Manchester United
Lebih kurang pukul 4 pagi tadi berlansungnya suku akhir UEFA Champions League 2nd leg antara Manchester United VS Bayern Munich. I layan match tu untuk first half dengan hati berbunga2 sebab MU leading the game 3-0 dengan jaya nya.

Bila dah mausk 2nd half, mata pun dah ngantuk tak ingat..so I tidur je lah dengan harapan berbunga2 MU sure menang punya lah. Manalah I sangka yang Bayern Munich dapat kejar dan score 2 goal di Old Trafford pagi tadi. This lead to aggregate score for 2 legs to be 4-4. Tapi kelebihan gol di tempat lawan berpihak pada Bayern Munich, thus MU tersingkir ke laluan separuh akhir untuk UEFA Champion League 2010.

Aiseh, sedih dan hampa tak leh cakap lah. Dah la masa 1st half MU leading tu, I duk sibuk berlagak-macam-gagak kat hubby sebab Arsenal kalah besar dengan Barcelona semalam. Alih2 MU pulak mengikut jejak langkah Arsenal huhuhu. Nampak gaya nya tahun ni takde lah club dari EPL yang jadi wakil ke UEFA Champion League.


(2) baby SN is not feeling well
Since this weekend baby SN is having a diarrhea. Hubby & I dah bawak baby SN gi klinik dan dah bagi ubat, but it seems like this sickness come and go sesuka hati sahaja. Kejap2 dia OK, tapi tiba2 cirit birit tu menyerang lagi. Dah beberapa kali la jugak, cadar dan futon kena stool cair dia tu, dan dah tak terkira berhelai2 seluar yang terpaksa di basuh sebab ke'bocor'an pada diapers dia.


To make thing even worse is that baby SN is also down with fever occasionally. Fever ni macam datang tiba2. Sekejap suhu badan dia OK, sekejap lagi tiba2 jadi 39deg. Hubby & I sampai tak tahu nak buat apa dah. Cool fever memang sentiasa standby untuk tampal kat dahi dia bila2 high fever tu menyerang. Kain basah pun memang standby kat tepi katil kalau tiba2 badan dia panas tengah2 malam. I noticed suhu badan dia akan senang naik kalau dia tidur, kenapa ye?


Baru sekejap tadi, cikgu kat nursery called and ask us to fetch baby SN as suhu badan dia tinggi semula. Hubby is on his way to fetch baby SN and bring him to the clinic while I'm sitting here in my laboratory; waiting for hubby's call to inform me about baby SN's condition. Kalau boleh memang I nak balik sekarang jugak, but then I have to finish some work before going home. Malangnya, hati ni risau dan gundah gulana sampai tak boleh nak siapkan kerja tu. Sigh...maybe I should just go home right now and be with my little baby.


Psssssttt : semenjak I baca pasal kisah arwah Dzafri, hati I sentiasa risau walaupun baby SN cuma demam sikit je. I hope baby SN's going to be fine and I hope to finish my work A.S.A.P.



24 words of wisdom & comments:

@e_da said...

auntie doakan shafiq cepat sembuh..

yatie mmg risau kan walaupun anak sakit sket2 je.. kita jd tak tentu... skrg ni plak mcm2 penyakit... take care ok

i_sofia said...

get well soon baby SN..
maybe dia x serasi ngan condition nursery baru dia kot?? or, perut dia terkejut dgn food kat situ?? dah check dgn nursery??
u take care also ya!

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

hope SN ok soon...apa agaknye punca cirit2 tu? monitor la eek..risau lak.

Atiqah said...

get well soon..moga Allah kurgkn kesakitan die dan gantikan dengan keceriaan dan kesihatan yg berpnjgan...amin

Alimaz-Kembara Terasing said...

sabaq je la yatie oi.....

lin muhamad said...

get well soon baby sn,
u ni fanatic fan bola eh..teringat topik pagi era pagi tadi..sape yg lebih gila bola?lelaki ke pempuan..hehe

Sitisifir10 said...

Uwaiys pun baru sihat lelah...masa dok rumah, makin lama makin mengah...last2 akak hantar gi sekolah supaya dia duduk senyap...ahahaha...terbalik kan dengan org :P

kew_chop said...

odaijini nazhan.. gi nursery sene kot nok deme2, takpola rasonya dio baru nok sesuai nge tempat baru kot. hugs n kisses ko nazhan deh..

temp. housewife said...

aloh sienyo dgn anok sedaro Mok Long. bg minum air suam banyok2 ko dio Ti dgn BF lebih kalu dio nok.

sirna said...

sabarla ye, hati ibu mana tak risau kalau anak sakit..biasanya kalau demam with diarea antibiotic is required, moga baby SN cepat sembuh.

eRaY said...

btullah yati..smlm leps bace kisah arwah terus jadi lebih concern...ye lar kan ibu mane x sayangkan anak...insyaallah bb SN will get well soon.

isabelle said...

insyaAllah x sihat sikit je tu. nnt baik la.
u x amik pneumo jab utk baby SN?
i dah amik..delay punya delay, last week dah buat.lega!

firahadifa said...

aku pon same gak.. lepas baca kisah tu.. aku balik umah anak aku da demam.. mana tak aku risau x bertempat..

lieza said...

get well soon baby SN..sabar ye yatie..

reitak said...

mmm sabar ye...hope takde ape2 serious...bb SN will be well soon...

take care...n u too!

kakyong said...

ibu mana yg tak riso kalo dah tak sihat berhari.. cirit-birit ni kena monitor.. dia ade muntah tak yati.. monitor yer.. anis dulu penah cirit birit sampai muntah hijo/kuning.. bawa ke hospital doktor bg masuk air.. 4-5 jam juga la proses tu.. mujur tghmlm tu anis dah okay.. kalo tak jenuh gak kena tahan wad...

AyuArjuna BiGoshh said...

yatie...musim lah skrg yatie...my babypun demam jugak...tapi die cam aktif tu yang tak risau sgt...mungkin juga pasal cuaca tak menentu la ni

zailamohamad said...

take care & moga baby SN cepat sembuh!!!

Sidratul Muntaha said...

yup
musim demam..
by the way..jn riso..
shafiq tu nak membeso..
mmg few early stage ni dia akn berak cair gitu.
aqil pun selalu kena..
solution yg sil den ajo..bg susu bdn byk n bwk tiak tuam dgn kain basah.
takper yati oiii..rezeki tu..pahala berganda dari Allah tuk kita thru anak2.
jgn riso!


p/s: jgn mare naa..den suke MU kalah dgn chelsea!!yeehaaa!mmg badi arr.bertahun dah klu leading or dekat2 nak menang mesti tka menang.
jgn mare arr.nnti lubang idung beso!!
ekekkeke.

yatie chomeyl said...

@eda >> tu la, skrg ni mcm 2pneyakit kan..risua btul

i_sofia >> aah la, i tak terfikir plak pasal ni. nanti i check, thanks for the suggestion :)

mama miya >> i pun x sure..x jumpa punca lg huhu

atiqah >> amin

alimaz >> yup, sabar mmg perlu di saat2 mcm ni

yatie chomeyl said...

lin muhamad >> aah fanatic dr kecik lg hehe

siti sifir >> apply reversed pyscology ye kak pija? hik3x

murni >> tu la pasal, jangkit dgn budok2 lain jugop kot

k. nur >> ok, will do that

yatie chomeyl said...

sirna >> oo ye ke? thanks 4 the info :)

eray >> btul tu, semua ibu mesti risau bila anak sakit kan

isabelle >> x amik lg, i should ask the paed about it. thanks 4 the suggestion :)

firahadifa >> kan....aku siap paksa hubby baca gak kisah tu, kasi dia aware jugak hoho

lieza >> thanks dear :)

yatie chomeyl said...

reitaK >> i hope so jugak, thanks dear :)

k.yong >> setakat ni x de muntah2. risau jugak kalau kena tahan kat wad, jenuh nak berkampung di spital nanti kan

ayu arjuna >> i guess so, skrg mmg musim demam

zaila >> amin..insya Allah :)

ayu >> arghhh tak kira, ada 6 gam elg utk EPL, smpt lg kejar nih huhuhu

Sidratul Muntaha said...

takper2
kita tgk..
ekeke..
adeii..
alex kalut tul,rooney belum baik sgt pun suh turun.
kang worldcup melepas..naya jer.
ekeke..
alex sudah ketaq lutut!!
chelsea!chelsea!
yeeeeeeeeeeeha!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...