CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Friday, 30 April 2010

"Tamparan" baby SN menyedarkan mommy & daddy

Malam tadi both mummy & daddy kena "tampar" dengan baby SN. :sigh:

"Tamparan" tu walaupun slow je, tapi kesannya amat mendalam dalam jiwa mommy & daddy.


Kisah "tamparan" dari baby SN terjadi malam tadi di dalam bilik tidur. Mommy tengah layan diari AF8 kat laptop mommy while daddy was busy formatting his laptop to Windows 7. Mommy letak mainan baby SN di atas riba dia dan mommy concentrate on watching the diary AF8. Baby SN kacau mommy yang tengah kusyuk tengok dengan berdiri depan mommy so mommy cuba mengalih perhatian baby SN dengan letakkan bermaca2m jenis permainan di hadapannya tetapi cubaan mommy ternyata gagal. Akhirnya mommy tolak baby SN ke arah daddy.



Baby SN kacau pulak daddy yang tengah format laptop tu dengan cara menolak skrin monitor laptop sampai hampir patah ke belakang. Cubaan baby SN mematahkan skrin monitor laptop daddy itu membuatkan daddy meletakkan baby SN jauh dari daddy jadi baby SN datang kacau mommy pulak.



Begitulah terjadi beberapa kali di mana mommy & daddy masing2 tak mempedulikan baby SN dan sibuk menghadap skrin laptop masing2. Akhirnya akibat tidak tahan lagi di perlakukan sedemikian rupa; baby SN menganugerahkan sedas "tamparan" :bye: buat mommy & daddy.


Mommy & daddy masing2 terpana dengan "tamparan" itu. Bahang pijarnya merebak ke seluruh deria rasa pada tubuh. Sakit yang terasa tidak pada pipi tetapi terus pada hati kerana tamparan itu bukan dalam bentuk pukulan fizikal
tumbuk pada tubuh badan.


"Tamparan" itu berupa tangisan sayu
:puppyeyes: baby SN yang kesedihan akibat tidak di pedulikan oleh mommy & daddy. Beria-ria baby SN menangis setelah di abaikan oleh mommy & daddy. Tangisan itu bukan tangisan mengantuk atau tangisan kelaparan, :waaah: sebaliknya tangisan yang tercetus akibat rasa terkilan di abaikan oleh mommy & daddy. Tangisan tulus dari hati yang menandakan betapa remuk redamnya perasaan seseorang yang inginkan perhatian.


Tangisan itu menjadi petunjuk kepada mommy & daddy yang baby SN inginkan perhatian dari mommy & daddy.
sedih Bukan permainan yang di pinta tapi perhatian mommy & daddy untuk bermain bersama2nya.




Tangisan baby SN
::( itu berhenti sebaik mommy memeluknya. berkali2 permohonon maaf terluncur dari bibir mommy buat baby SN. Mommy cuba mengambil hati baby SN dengan bermain toys dia bersama2, ternyata cubaan mommy berjaya memujuk baby SN. Senyum dan ketawa baby SN ternyata lebih bermakna dari segala2nya. Benar kata orang, anak merupakan titipan harta yang paling berharga yang harus dijaga, dirawat dan dididik agar menjadi penyejuk hati.






Mommy & daddy tak marah pun kat baby SN sebab "tampar" kami but instead we both feel really thankful for that. Kami sedar yang kami selalu take things for granted towards you. Mentang2 baby SN senang di alihkan perhatian bila di pasangkan CD nursery rhymes dan CD Baby Einstein, mommy & daddy tidak cuba untuk menyelami perasaan baby SN yang inginkan perhatian dari mommy & daddy sewaktu bersama kami. putuscinte Dah la kena tinggal di nursery dari 8.30 - 6ptg isnin-jumaat, bila hari cuti nak main2 degan mommy & daddy..tapi tak di layan sebaiknya pulak nangih huhuhuhu.




"Tamparan" itu buat mommy & daddy sedar tanggungjawab kami sebagai ibubapa dan juga betapa pentingnya menjaga amanah Allah yang tak ternilai ini. love Tangisan syahdu baby SN itu mengingatkan mommy & daddy bahawa kami perlu menghargai anak yang telah dianugerahkan oleh Allah SWT buat kami ini. Baby SN lah harta dan aset untuk kami meneruskan cita-cita dan garis keturunan umat Islam di dunia ini.




Psssssttt : internet sedang maintenance 2-3hr sebelum ni, jd tak sempat blog hopping ke blog kawan2 lain lagi. nanti internet dah 'sembuh', I gi jenguk u all macam biasa...jangan ada yang merajuk dan nak "tampar" I pulak :tsk: hehehehehe.

33 words of wisdom & comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tamparan nuha yang real masa aku tengah tido memang lagi pedihh woo..hahahaha.gara2 mak dia tak nak layan dia main ajer..huhuhu

firahadifa said...

babe , tu kecik lagik tu..

nengok la besaq sket .. betul2 dia tampar kalau dia nak perhatian or marah kite mengadap laptop jerk.

aku da kena sebijik! huhu

i_sofia said...

waaaa.. sian baby SN.. naughty ni mommy ngan daddy dia.. hehe.. tu kecik lagi tu.. kang dah besar dia bagi real punya.. anak sofia x leh kalau sofia or hubby pegang laptop. dia nk pegang jugak. kita tekan A, dia nk tekan A, kita klik mouse dia nak klik mouse jugak. last skali - tutup terus laptop. hehehe.

Cikpid said...

huhuhu..kene tamparan begitu rupenye..

tak lama lagi die akan memberi tamparan tgn pula bebetul..mcm Afieq, kalau tak layan siap tolak muke kite mngadap die..huhuhu..ganeh budok tu

eRaY said...

warrghhh!! sgt sedy...menitik air mate eray nie....
huhuh tersedar eray sebentar...kdg2 kita lupa & alpa kan??
thanks yatie..for dis entry tamparan bb SN. :)

isabelle said...

rasakan kuasa tamparan wanita...
eh..eh..silap lirik pulak.

haa...tamparan gitu xpe lagi, jgn fizikal.

Fid said...

ala comey comey

tapikan gambar baby tidur memang sangat cute kan kan

CuppyCakeMommy said...

yatie,
i might follow hubby ke nippon next week on 9th until 24th..
biasalah hubby i keja..weekdays i kena melanguk kat hotel vintage.shinagawa

jom la jumpa..hehehe
camne nak caontact u nanti eh
n apa yg patut i bawa from malaysia untuk baby..
food dia camne?
senang ke nak carik porridge kat sana

email i :ysalli@yahoo.com

syayassir said...

siannya baby SN...
nasib baik ada tamparan baby SN...
baru kita boleh belajar lagi kan?
kalau tak, kita tak tahu... :)

@e_da said...

alahai sedihnya kan.. paling tak sanggup tengok bila dia tido .. baby SN nak perhatian mommy n daddy..
eida pun kdg2 mcm tu.. sibuk nak layan facebook tolak dia bg mainan.. dia dtg balik sebut mammamamamaaaa... bila dia dah menjerit nangis baru huru hara.. betul mereka guna mcm2 cara nak perhatian... sama2 la kita ingat mengingatkan....

Dayah said...

Salam Kak Yati,
Holoh..holoh.. kesianya SN.. meh sinilah.. kita layan dia ;P hehhehe
Budak2 kecik ni tegur kita dengan perbuatan dia kan kak.

Heartilyina said...

alaa sedihnyaaa. tp tulakan yatie sometimes kiter terlebih leka dgn hal sndiri. bknnya kiter bermaksud nk abaikan dia. btw tq for sharing this entry. sebagai ingatan utk i jugak :)

safinah said...

tersentuh hatiku...

Nadiah Sidek said...

alahai kesiannya nazhan. duk bayang dia nangis tersedu2

Farah said...

alaaa sayunyee..yela kan kalau anak ni nangis lapa ngan nak tido kite leh beza..kalau nangis merajuk/sedih ke lain plak.

MiJa said...

alala cian baby SN.mmg sayu hati membacanya.

best la ayat2 nih,mcm baca novel plak rasany!!well done!! ;p

temp. housewife said...

sie ko Nazhan. Naughty mummy and daddy. maghi Mok Long jago Nazhanla. keno gilir2 la jago Nazhan ataupun dok ngadap laptop maso Nazhan tido. mmg susoh jugok kalu kito dok sibuk depe laptop jah.

MAMASYAZA said...

ciannye baby Nazhan nangis, mummy nak tengok diary AF ekk, meh sini dok ngan aunty..boleh kwn2 ngan abg Ami n kakak syaza

Jiey^Mien said...

Owh sero eh.. Bo la bloghopping nyo, nk gi main nge ian la pulok..
:P

Mommyyus said...

ala..syian. mommy n daddy bz ek. haha..ingat bg "tamparan fizikal..terbayang jugak kalau baby SN berdiri n buat mcm tu. kalau betullah..mesti seminggu mommy n daddy x dok ngadap laptop dah.

Hamizah said...

bagus jg ditampar sekali-sekala..br mommy n daddy sedar..hehehe

KV said...

hahaha...dia rasa terabai lah tu

m-i-o said...

hihihi. sebenarnya baby SN nak afundi adira tapi mommy SN asyik nengok shahir - protes okeh!

sudah2lah tu mommy SN.

sila pencen dari AF.
kahkahkah!

xeea said...

sentap kejap mommy & daddy SN, huh?
clever :)

AshAnas said...

syahdu baca entry ni... anas pun pernah sekali cmtu... sedih tgk die nangis terisak2...

yatie chomeyl said...

eliss >> aiyoyo..nuha bg real tamparan terus erk hik3x

firahadifa >> alamak, mintak2 aku x kena la hoho

i_sofia >> tu la pasal, mommmy & daddy ni naughty sungguh..sian dia

cikpid >> ahaks, afieq geram sgt la tuh ngeeee

eray >> tu la eray, masa tgk di anangis tu join dia nangis sekali sbb rs bersalah

yatie chomeyl said...

isabelle >> kuasa tamparan baby SN eheh

ahkak fid >> aah, ms dia x tdo nk suruh tdo tp bila dia tdo geram nak cubit2 hik3x

cuppycakemommy >> shinagawa jauh la dgn tmpt i, nti i emel u on details pasal baby food tu ye

sya >> tu la pasal, kalau x..tak sedar2

yatie chomeyl said...

@eda >> yup, budak2 tgh perlukn perhatian..mommy & daddy leh sibuk hal2 duniawi plak

dayah >> sila2 dtg sini amik budak kecik ni hik3x

heartylyina >> u r most welcome dear ;)

safinah >> owh maafkan aku membuat hatimu tersentuh :)

yatie chomeyl said...

nadiah >> mmg sayu + syahdu + sendu habis

farah >> tu la, dh boleh beza jenis2 tangisan dia

mija >> nk tulis novel x leh, tulis entry ala2 novel dale blog ja la hehe

k.nur >> lo ni dio dh kure tdo, asyik nk main jah huhuhu

yatie chomeyl said...

mama syaza >> tu la, klu dia ada kwn kat rumah leh teman dia main

jiey >> aaa sero pong...bo bloghopping, gi main dgn abe Ian nuh :p

mommy yus >> hik3x..kalau btul kena tampar gitu..harus baby SN kena tampar balik hahahaha

k.hamizah >> tu la pasal, sedar sekejap..pastu smbung ngadap laptop balik hik3x

yatie chomeyl said...

KV >> aah, rasa terabai dan tak di perlukan huhuhu

m-i-o >> syahir sudah keluar, x bleh afundi lagi dah...sedih3x sob sob

xeea >> baby SN yg sentap terus mommy & daddy kena sekali hik3x

ash anas >> sedih kan..terus rs mcm bad mommy *mmg bad mommy pun* huhuhhu

Sukma SuKkma said...

Alahaiii..sedih baca..tgk gamba2,aiya comel sekali woo..mmg pandai si kecil amik perhatian kita kan..mmg tersentuh hati nih.. sob sob..

yatie chomeyl said...

sukma >> tu la, tersentuh dgr tangisan sayu dia tu sob sob sob

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...