CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 21 April 2010

Malam Barang Pertama

Hari ni nak menjawab tag barang pertama sebagai pengisian kat blog sebab macam busy *kenapa kah ada perkataan "macam"; apakah maksud sebenarnya "tak busy, tapi buat2 busy"* sengihnampakgigi ekekekekeke. Tag malam barang pertama ni datang dari Huda, Kak Nur & Jiji.


1. Barang kahwin pertama yang dipakai?
Gelang tangan dan Jam tangan ALBA *di pakai sampai sekarang*

2. Barang elektrik pertama yang beli bersama pasangan selepas sah bernikah dan duduk sebumbung?Food blender *tu pon beli yang kecik je*

3. Barang pertama milik peribadi yang dibeli guna duit hantaran?
Bayar entrance fee untuk sambung PhD *bukan barang pon :senam: hohoho*

4. Barang pertama yang dibeli selepas bergelar isteri?
Sebentuk Cincin *sebab duit hantaran mmg save utk nak sambung study*

5. Barang mahal pertama dibeli sbg suami isteri (beli dgn capai keputusan bersama)?
Setakat ni takder kot, sebab rumah sekarang fully furnished. Sejak2 ada anak pulak, tiap2 kali keluar beli barang baby SN je sampai rumah dah jadi macam tadika dah *penuh dengan mainan* sengihnampakgigi ngeeeee.

Tag ni I nak pass pulak kat :munira :, ~ Mrs Babad a.k.a Cikpid ~, -- Adda, Mama Hanim, dan Farah : My lil' dreamz. kalau ada readers lain yang tengah baca rasa nak buat jugak, sila lah dengan rajinnya inform kat I peace so I leh gi terjah baca entry u all tu.



9 words of wisdom & comments:

Huda said...

hehe..cumel jam n gelang tu :)

isabelle said...

nice watch!
btw, fuiyooo.. guna duit hantaran utk phd? ganazzz...
mak tunggu scholarship ler.xlarat bayar sendiri

Farah said...

comelnye gelang..hehe i dah buat la yatie tag ni mekasihh!

Naura's Villa said...

dah jadi mak budak,kalau kuar gi shopping mesti nak bli barang anak2 gak kan..kadang2 barang2 kita,lupakan sajor..huhuhu..sadisnya i

NURUL IZZA said...

fuyooooooooo...gmbr atas sekali tu mace nok tunjuk geley.ekekeke

yc, cito you;'re beautiful tu best sgt!! loni duk ule cito tuh xtaula berapo puluh kali.iza donlod from veoh. tapi sebelum tu tgk kt drama crazy.huhuhuhu

p.s: cito tu buak kito koya laaa =))

temp. housewife said...

ado duit nanti, kenola beli brg2 kemas lain sikit2. tu pese muloh ma. biasola mek2 kelate keno ado koleksi sikit.

yatie chomeyl said...

Huda >> mekaceh,tu je lah harta setakat ni hik3x

isabelle >> terpaksa lah dear, since masa tu x dpt scholarship lg kui3x

farah >> oh ye erk? i tak perasan pulak..hehe

yatie chomeyl said...

Naura >> btol3x, kdg2 daddy pun sampai nak merajuk sbb asyik beli kat baby je hik3x

Nurul Izza >> xdop niat nok nunjuk, mugo gele kecik jah hehehe

K.nur >> nanti2 lah, tunggu dah stabil pahni

:: m.u.n.i.r.a :: said...

errr errr ada nama me laa kat situ!harus buat lah ni ek?

yatie....adik ku kata barang baby kat jepun mahal-mahal sebab org jepon nih sikit anak..tul ke? *orr dia wat alasan taknak beli barang tuk anak sedara dia nih hehehehe*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...