CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Monday, 15 October 2012

Not yet..not just yet

http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif
Hi u ollsss..ye, mak buyong ni masih di sini dengan perut buncit. Tak ada tanda2 nak bersalin ke apa lagi walaupun hari ni dah masuk 39th weeks 1 day *6 days to go!*. Kiranya bila2 masa saja lah. Hari ni pergi check up pun midwife cakap perut dah terik benar dan kepala baby pun memang dah kat bawah, getting ready for the labor process. Tapi tu lah, I lansung tak rasa any contractions or bengkak kaki or blood spot or whatsoever tanda2 bersalin yang lain. So, I couldn't predict bila lah baby SN Jr nak keluar ye.


Bag hospital pun baru je semalam I packing itupun packing sebab rasa macam I cant control my bladder at all anymore. Believe it or not, masa jalan2 kat mall I boleh terlepas kenchhh masa tengah queue nak bayar barang2 baby. Nasib baik la tak banyak sangat so I buat2 rilek dan bayar je dulu baru gerak gi toilet...hahahhaa ... very the tak senonoh kan?. What to do bukan salah I, salah bladder tu yang tak bagi signal to me in the first place....pffftttttt main keluar je suka hati huhuuhu.
 
 +- photo credit : here -+

So far rasanya memang dah complete lah barang2 baby oh except kena beli teat baru untuk botol susu baby. Ye lah, nak kena ajar minum EBM dari botol susu awal2 gak nanti susah nak tinggal macam Abg SN dulu2, so have to start early untuk latih Baby SN Jr minum EBM from bottle. 


Untuk confinement kali ni, I beli set bersalin Tanamera Postatal Care Set sebab bila I baca review ramai cakap yang kebarangkalian baby nak dapat kuning kurang sikit bila guna set ni. Plus it is made 100% from natural products *as they claimed it*. TANAMERA postnatal care set is retailed at RM360 in West Malaysia and RM380 in East Malaysia, including postage.

+- Each Tanamera Postnatal Care Set has 11 products to help new mothers recover and rejuvenate, in the shortest time possible -+


Yang bestnya product ni siap ada bagi buku untuk usage chart, so I think it is very convenient for the moms to use it during confinement days. So far, even before delivery pun dah boleh guna VCO untuk reduce stretch mark dan floral water tu sembur kat muka untuk kesegaran wajah. Yang lain2 I tak guna lagi, tunggu dah bersalin baru guna. Untuk review penuh, tunggu je lah lepas bersalin nanti ye hehe.



Lagi satu I ada beli kat online shop Gugu Swaddle Pod i.e. bedung bayi moden untuk baby. Tahu2 lah baby kan suka gerak2 dan terkejut kalau tak bedung kemas2 masa tidur, so I decided to buy 2 sets of this Gugu Swaddle Pod lepas terpengaruh baca review kat blog Ceera. Nanti kalau I dah guna bedung tu on my baby, I bagi review kat blog ni pulak ye Insya Allah.

Oh and one last thing before I sign off my bebelan untuk today's entry is I hope that I can deliver Baby SN Jr earlier than my EDD which is on 21st October 2012. Sebabnya....errrr sebabnya....errr sebabnya ada peristiwa penting that will take place on 20th October tu *sehari sebelum due date*. Apakah peristiwa penting itu? Meh kita exercise jari dan scroll down mouse tu.

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x


Yes my friend, Final Piala Malaysia 2012 akan berlansung sehari sebelum expected due date for baby SN Jr. That's why I kalau boleh nak sangat2 baby SN Jr keluar sebelum final match tu. Buatnya bbay SN Jr nak keluar masa I tengah layan bola, kan dah rugi tak dapat tengok kemenangan team Kelate *eceh, confident habis yang The Red Warrior akan menang hahahaha*. 

Lagipun I risau la, karang tengah2 midwife suruh teran baby, I tetap sibuk2 nak bukak online streaming untuk tengok game tu....tak ke haru dan kelam kabut di buatnya kat dalam labour room tu nanti..wakkakakaka.

Psssssttt : Sila bagi tips nak mempercepatkan proses kelahiran Baby SN Jr ni. Sambil2 tu I nak jalan banyak2 dulu kat luar rumah, konon2nya nak bagi senang meneran nanti eheh.

~ Thanks for reading this (^-*) ~ 
 

13 words of wisdom & comments:

ddiini said...

tie nk cpt buka jln bila dh rs contraction kena bnyk bjalan, jgn baring....mmg aku dlu midwife xbg baring suh bjalan. Alhamdulillah bkesan

useryna said...

kak yatie..gud luck with all the 'push-push' process..hehe..tak sabar nk tgk SN jr...

useryna said...

kak yatie..gud luck with all the 'push-push' process..hehe..tak sabar nk tgk SN jr...

zailamohamad said...

hahaha..aku agok doh..mesti nak tgk bola ni..

aku doakan mg baby SN junior cepat2lah keluar dr perut mummy dengan selamat:) supaya mummy buleh layan bola dengan tenang dalam pantang nanti..HAHA

love live good life said...

sempat lg tu nak tgk bola :p

Nadiah Sidek said...

baby masih selesa dalam tu..hehe..

Min Aina Ila Aina said...

Agak-agak nak bersalin kat hospital mana ni

transformed housewife said...

siap beli 2 swadle pod tu. tok panah ko baby nanti?

Eliss Mie said...

sempat lagi dia fikir pasal bola nak beranak2 ni.hahaha. sabar jer la. mesti anak kuat tendang bola pasni :)
semoga selamat melahirkan yati !

Jiji said...

tips ehhhh.... SEX!

noris said...

sokong kata jiji hehe...

Rai Ourkizuna said...

hahaha..sempat lagi!!

good luck ok..ganbatte..!

eh bersalin kat nihon ke malaysia?

nieda said...

semoga semuanya selamat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...