CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 3 October 2012

Movie : What to Expect When You Are Expecting

http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif
Few of my friends has been wondering have I delivered my baby sebab I semakin menyepi dari dunia blogging. To answer this question; "NOT YET!, I'm still carrying my baby and he is in his 37th weeks ++ right now". Lack of updates in my blog is due to the reason that I have much more important things to do right now that took most of my free time and also due to my growing belly, I can't be sitting in front of the computer for too long..baby akan tendang2 perut.

Tapi dalam pada konon2 tak boleh duduk depan komputer lama2, sempat jugak I men-download movie What to Expect When You're Expecting dan melayan movie best ni. Dah kata mak buyong kan, mesti lah mengidam nak tengok movie ni..eh, boleh ke mengidam nak tengok movie? Ngeeeee.

What to Expect When You're Expecting is a 2012 American romantic comedy film directed by Kirk Jones from a screenplay by Shauna Cross and Heather Hach and based on the book of the same name. 

It stars an ensemble cast of Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Elizabeth Banks, Chace Crawford, Brooklyn Decker, Anna Kendrick, Matthew Morrison, Dennis Quaid, Chris Rock and Rodrigo Santoro. The film was released on May 25, 2012 *dah lama pun released, mak buyong ni je yang baru nak tengok*.


The story follows five couples who "suffer the many joys of the childbirth process". Ramsey and Skyler are married, Gary is Ramsey's son (Gary and Wendy are married). Skyler's cousin is Rosie (who is involved with Marco). Gary was on Jules' weight loss program who met with the dancer Evan whom she is having a baby with. And finally to tie it all in, Wendy's photographer is Holly (married to Alex) who recommends Skyler to use her for photos later on.

Kiranya ada 4 watak pregnant woman dan cerita yang berbeza untuk setiap dari mereka. JLo tak boleh pregnant, so dia nak adopt anak angkat tapi husband dia macam tak ready lagi nak jaga anak. 

Brooklyn Decker pulak hot mama yang preggy kan twins tapi tetap stylo mylo siap boleh pakai heels & wedges lagi in her 7th months of pregnancy. 

Cameron Diaz jadi pakar dalam program turunkan berat badan tapi dia sendiri pun stress tengok badan dia yang membuncit masa preggy hahahaha. 

Anna Kendrick pulak preggy kejap je pastu keguguran. 

Yang paling best ialah watak yang dilakonkan oleh Elizabeth Banks tu. Dia ni pemilik butik breastfeeding, konon2nya semua ilmu pasal pregnancy dah ada kat kepala dia la. Tapi bila preggy, dia lah yang paling teruk walaupun dah ikut semua teori yang di abaca sebelum ni. Masa nak bersalin, dia siap bawak birth-plan pergi hospital dan konon2nya tak nak ambik epidural, tapi bila dah sakit sangat...dia siap tampar husband dia semata-mata nak epidural hahahha. Walaupun plan nak bersalin normal, tapi terpaksa jugak c-sect. Kiranya semua watak2 perempuan2 dalam cerita ini ada kena mengena lah dengan expecting woman dan moms out there.




So, I nak suggest lah pada mak2 buyong dan mak2 yang belum tengok movie ni boleh lah melayan untuk pilih watak mana yang paling related dengan diri kita ni. As for me, masa 1st pregnancy dulu I memang rasa macam hot mama sangat *perasan habis*; lansung tak letih dan penat walaupun dah masuk 39th weeks; dah lah tu asyik nak melawa je..tengah2 malam sebelum masuk tidur pun mekap siap bubuh eye-shadow sampai laki pun takut tengok wakakakka. In fact, masa dah contraction every 5 minutes tu pun sempat posing untuk photography masuk newspaper Jepun lagi *refer full story here*.

Untuk 2nd pregnancy ni pulak, ya ampun letihnya mengalahkan orang yang kerja buat bangunan..kalau boleh rasa nak baring je all day tanpa buat apa2 huhuuhuh. Kesian Abg SN selalu jadi mangsa keletihan mommy, asyik kena marah je dia. I have to always remind myself to cool down takut Abg SN rasa mommy dah tak sayang dia sebab asyik marah2, tapi tu lah bila dah penat....emosi pun tak terkawal isk3x...I'm such a bad mommy huhuhu.

Psssstt : 18days to go before the due date, haiyohhhhhh baju baby pun baru je siap basuh last week *tu pun recycle baju2 Abg SN dulu je* huhuhu.


~ Thanks for reading this (^-*) ~
 

26 words of wisdom & comments:

Rai Ourkizuna said...

alaaa..semalam baru tengok movie ni.. rugi tak beli cd nya.. nampak dah cameron diaz (biasanya dia belakon best!) tapi ambik cite lain gak..hish..

btw..just nak bagitau..kalau keletihan tu maybe you need to take some sort of supplement..sbb bila badan tak cukup something ia akan jadi tak normal..keletihan kira tak normal gak..i think multivitamin should be good enough..just make sure cari yg natural lah..kalau sintetik most probably tak nampak kesan sgt (personal exp)

zailamohamad said...

baru ingat dah bersalin..hehehe

dah bersalin nati heboh2lah d fb..moga selamat semuanya

*azni* said...

sy dah tgk cite ni mmg best,klaka pun ada..hehe..

transformed housewife said...

maso knur ngandung ko HUsna cito ni tubik. Ingat nok gi tgk di KLCC tp sokmo tok dey. huhu.

love live good life said...

i pulak ms pregnant kan mysara selekeh giler, bila time hakim yg rajin skit nak melawa :)

Teratak Hami said...

Akak tertengok cerita ni kat rumah orang. Tak concentrate sgt. Tapi suka part bila masing2 masuk labor room tu. Bersin shj terus beranak!!!

3uri@ni said...

Salam ziarah. Kali kedua menjadi si chomeyl di sini, hehehe

Paling suka watak Elizabeth Banks, real betul! Ketawa bagai nak rak tgk dia (^o^)

Take care ye!

Nadiah Sidek said...

macam best je cerita ni tapi kite biasanya tunggu keluar TV dulu baru tengok..hihi..

mazni_azis said...

Mengidam jugak la nk tgk :)

Eliss Mie said...

eliss pun tengok dah kat astro best . teringin nak tengok kononnya :p tapi memang best laa layan !

Almiraz said...

I tido halfway tgk citer ni...sbb byk ckp...i pun tak menghayati sgt sbb i tak buyung..huhu...18 weeks?....all the best!

Suliana Sulaiman said...

you dh balik M'sia ke

Miela77 said...

Wah nampak benor k.iela lama x jengah blog kwn2..smpi yatie nk msk 37w pun..isk..isk..isk..nnt deliver kt sana ke?

Sidratul Muntaha said...

download mana
bagi link boleh tak?
lama dah tak tgk citer omputih

noris said...

yatie tgh movie ni di link mana? ore cari di netflix dgn lovefilm hampeh x available lg.. lama dah mengidam nk tgk citer ni :)

noris said...

btw, noris = oyis. penyakit malas berdo'ohan x checkak nak logout and re-login

yatie chomeyl said...

Rai : i mmg amik supplement basic utk preggy woman tu je la..yg lain2 supplement mmg xamik sbb i ni jenis mls sikit nk makan ubat hehehe

zaila : dop lg...nti dh bsalin aku oyat la kat fb/blog :)

yatie chomeyl said...

azni : aah kelakar part masa nk bsalin tu kan hehe

kak nur : tgk huk dlod sudoh la hehe

yatie chomeyl said...

love life good life : ooo cenggitu pulak :)

teratak hami : aah senang je dia beranak kui3x

yatie chomeyl said...

3uriani : tu la pasal, mmg btul2 menjiwai watak hehehe

nadiah : kat tv US mesti dh keluar gak sbb dh lama cite ni

yatie chomeyl said...

angah : sila la tgk, best wooo :)

Eliss : best kan? nak2 lg sbb kita tgh boyot ni hehe

yatie chomeyl said...

angah : sila la tgk, best wooo :)

Eliss : best kan? nak2 lg sbb kita tgh boyot ni hehe

yatie chomeyl said...

almiraz : 38th weeks dear bukan 18 weeks :p

suliana : blk bsalin jap

yatie chomeyl said...

miela77 : tu la, lama btul k iela x menjenguk sini

sidratul muntaha & oyis : dlod kat http://www.ddmf.biz/

slmt mendonlod hehe

Hanis MY said...

bestnyooo sero nok tgk loni jugok huhu...

Oyis said...

thanks yatie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...