CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 26 September 2012

(WW 34) : Women Safety Alarm

http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif
Received this pink women safety alarm for free from Aerospace Engineering student's association.



Product Usage:
Enhances personal safety wherever one goes. This carry-along portable security can be worn around the neck or clipped to handbag for easy access. This easily activated alarm will emit an ear piercing 101dB alert *serius kuat nak mampus bunyi dia*.

Product functioning:
  • To activate the alarm, give the rip-cord a sharp tug, which pulls the pin from the socket located at the base of the alarm unit.
  • To deactivate the alarm, simply insert the pin back into the same socket.

Psssssttt : negara yang selamat macam Jepun pun bagi safety alarm for free.  From  my own humble opinion, sepatutnya Kementerian Pendidikan kat Malaysia pun bekalkan students dengan safety alarm ni for free jugak sebagai langkah keselamatan.

~ Thanks for reading this (^-*) ~
 

17 words of wisdom & comments:

Rai Ourkizuna said...

setiap pompuan kena bawak dalam poket benda ni..

=*NuRo0L* = said...

kak tie.. agak2 berapa harga nya eh? *wat muka berharap kak ti blh usya n belikan*

Zura@Iwan said...

bagusnya di jepun...negara kita x de buat cm ni pon..huhu

transformed housewife said...

dulu abah ado bui alarm jugok ko knur tp tok tahu sipe mano doh. keno beli pulok ni.

Nadiah Sidek said...

nak 1! :p

yatie chomeyl said...

Rai : yup, tp I pun selalu tertinggal x bawak masa kluar huhuhu

nurool : xsure brp harga sbb akak dpt for free je heheh

yatie chomeyl said...

Zura : insya Allah harap2 suatu hari nanti ada la jugak :)

Kak nur : kat kedai daiso ado jual kot

yatie chomeyl said...

nadiah : kita pun ada 1 je, camne nk bg awak :p

*∽ IZAN ∽* said...

tabik springgg nihon!! PERCUMA lak tuh!!!

Shaofie said...

Yeahh!! let's keep pushing the government. Hahaha.

Eliss Mie said...

setuju dengan ayat last tu :p menda lain boleh pulak nak subsidi kan :)

yatie chomeyl said...

Izan : utk student je percuma :)

Shaofie : x la pushing, just suggesting je :)

yatie chomeyl said...

Eliss : harap2 satu hari nanti dpt la ye :)

Huda said...

begus tul ni..if kat malaysia pun ada kan bagus..lately mcm2 jenayah berlaku :(

mish eden said...

bgusnyee...kt mne nk beli nie? persatuan wanita bg la free...kn bgus lw dlm bajet 2013 ad wt peruntukan cmnie...hehehe

yatie chomeyl said...

Huda : tu la, semua org pompuan kena bawak ni pergi letak dalam poket

mish eden : nanti kena lah suggest kat kementerian hal ehwal wanita..sape ye menteri nya?

Nur-nba said...

Bagus alat ni.. Kalau di Malaysia, nak cari di mana ye??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...