CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Thursday, 25 June 2009

Japan Newspaper --> NishiNippon Shinbun

If you read my entry : The Journey of Giving Birth to Baby SN, I did mentioned about a photoshoot with the management of our apartment right before I'm going to the hospital to give birth to baby SN. Apparently, last week the photographer wanted to do another photoshoot with all the resident that are residing in this Ryugakuse Kaikan Fukuoka International House.



** 1st photo shoot with the photographer while I was on the way to the hospital to give birth to baby SN. During the time this picture was taken, I'm having the every-3-minutes-contraction feeling, 3 hours after this picture was taken, baby SN was born to this world...nasib baik tak terbersalin kat sini..huhuhuh** ------>










The 2nd photoshoot started at 8.30a.m and was held in front of this 5 storey building. There were 5 families living in this building; 2 families from Korea, 1 family from Indonesia, 1 family from China-Germany (wife cina, hubby jerman) and 1 family from Malaysia (famili kitorang la nih hehehe). The picture and the story were published in the NishiNippon Newspaper dated 16th June 2009 however I cant really translate it as I don't understand it as well *ade sapa2 yang terer Nihon-go rasa nak tolong translatekan tak? senyumkenyit wink wink*.


(Nishinippon newspaper ; 16th June 2009)

For those who cant read the Japanese character like me ihikhik, just enjoy the picture of us. The small rounded picture of a guy is Mr Eisuke Yoshimura who is the founder of Fukuoka International Scholarship Foundation (the owner of this building). I purposely choose to wear pink dress for me and red shirt for hubby as I believe it will be obvious in the picture...and voila wallah...I'm 100% right!. jelir *Hahaha.. dasar pompuan dalam pantang yang gila glemer *. Baby SN is sleeping in my arm so you cant really see his face *kalau tak tidur pon tak nampak gak, since I dukung camtu kan?*. Next to me is the 2 korean couple, followed by the china-germany couple and the Indonesian couple is at the far end. Those sitting in the front row are the management team of this apartment.




Psssttt: Syok gak bila tengok muka keluar kat suratkhabar negara orang sedangkan kat negara sendiri tak pernah pon. Kalau ada pon gambar hantar sendiri untuk ruangan 'gambar anda bersam artis' kat URTV time muda2 dulu gelakguling ngeh3x.

20 words of wisdom & comments:

NORHAYATI BERAHIM said...

yatie..
knp tak pakai baju merah..biar nampak lagi jelas..he.he..tak ramai ye tinggal di situ..lima keluarga sahaja..simpan keratan tu atau frame..nanti baby SN da besar, tunjukan pada dia..

Fid said...

wah2 glemenya
kihkihkih

chubby bear said...

perghh!! woghihku! ingat femes through sinar fm jah! miahahaha!!

yatie chomeyl said...

kak NB >> yatie xde blous merah..tu yg pakai pink tuh. tp kire mencapap dah kot kaler pink tu hik3x. aah mmg simpan keratan ni, cuma x frame jer lg ;)

fid >> glemer pon x fhm sepatah apa yg di tulis..nk tlg translate ke? *wink wink*

woghih >> stended arr..ore key gelemr sokmo jak dulu lagi muahahah perase pah ceroh

MyHasla said...

yatie... okay lar tu dapat masuk paper. Story lar sket... article tu pasal apa yang sebenarnya. Sure depa dah story sket sebelum photoshot tu kan!

yatie chomeyl said...

myhasla >> kata management team, artikel tu pasal apartment ni. nak promote apartment ni utk international people yg tinggal kat fukuoka ni. eh, nape yatie tak dpt bukak blog myhasla erk?

Nur,Nura, Nurad, Yani said...

amboi2 glamournye. Nazhan pun masuk paper doh kecik2. hehehe

ita zakaria said...

waahhh..glemer mak ngah! beby SN pun kene tempias glemer mommy die tuh..tapi kami kat m'sia x paham ape yg om jopun tuh tulih...hehe!

yatie chomeyl said...

kak nur >> tu lah, siap masuk paper jepun lg tuh hehe

ita >> mommy & daddy baby SN pon tak fhm sepatah haram apa yg ditulis kat dlm paper tuh,kitorg tgk gmbr je ngeh3x

Mama-Miya a.k.a MiuMiu a.k.a "Jedi Hopeful" said...

meh sini i translate kan apa paper tu kata..

"baby SN, the cutest & smartest baby currently in japan. born from a savvy mommy & brainy daddy. the mommy mengidam nak makan KFC time preggo..then mommy dia ada kawan yg cute kat melbourne nama mama-miya. mama-miya ada anak nama miya..melbourne tgh sejuk, unlike japan tgh panas giler cam msia lak kan? tp apa2 pun baby SN & family tetap bahagia"

betul tak translation i?

aNA said...

wah..glamour2....
jgn lupa potong keratan akhbar n simpan....

Jiji said...

frame kan weh esok anak hang besar kasi tunjuk@!~

DyMi said...

tajuk utama tu saya paham maksud die..tapi x tau camner nak translate..huhu...lebih kurang macam passionately feel in supporting foreign students~ hoho

yatie chomeyl said...

mama miya >> owh, gitu maksud dia ye..hehehe i anggap betul 100% lah ur translation *wink wink*

ana >> aah memang simpan sampai ke tua la ni hik3x

jiji >> harap2 time tu baby SN dah reti baca tulisan jepun, leh tlg translate utk mommy & daddy dia kan?

shamim >> oooo...tu ke maksud dia tenkiu3x

~Eila @ Along~ said...

wahh..glamer tuuu..syoknye tgk muka sendiri kat paper...satu jepun tu tgk tuu..hehe

yatie chomeyl said...

eila >> org jepun tgk gitu2 je kot, kitorg la yg beria tgk muka sendiri kuar paper hehe

mazni_azis said...

memang la terserlah dan mengena taktiknyer...mmg giler glamour betul...hikhikhik..suruh sensei2 ucu la translatekan..

yatie chomeyl said...

angah >> biaserlah, mcm la angah x tahu lg perangai ucu hik3x

PadNani~~{@ said...

hihi..famousla baby SN nih..tecik2 dah masuk paper =)

yatie chomeyl said...

nani >> muka baby SN tak nmpk pon..mommy yg over ngeh3x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...