CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Friday, 26 June 2009

Gugu Gaga Yatie Chomeyl

Last nite, hubby and I watched Gugu Gaga Erra; i.e a brand new reality TV show about Erra Fazira's life upon becoming a mother to a cute little Engku Aleesya. For the 23/06/09 episode, it shows the right way to massage your baby thus hubby has tried it last night on baby Nazhan before we go to sleep. It seems like baby Nazhan enjoy it so much that he didn't cry at all, amboi3x..kecik2 dah dapat massage treatment yer hehehe.



For other mum & dad out there, who would like to perform the massage on your baby, here's the video on how to do it nerd :-




Today 26/06/09, my baby SN has turn 1 month...yeay yippeeee....cepat sangat masa berlalu, tak sedar dah sebulan I've become a mommy to this cute sweet little handsome adorable charming hero prince *perghhh...puji melambung2..mestilah mommy puji anak sendiri ye tak, nak suruh saper lagi puji jelir..kui3x*.


(yeaay..I'm already 1 month..yippeee)


(takder celebration ke on my 1st month birthday?)


I really enjoy this 1 month even though it means that I don't really get enough sleeps at night especially if baby SN dah tidur banyak masa daytime, sebelah malam memang dia akan berjaga je lah angkatkening.


(sleepy face)


(with his sleeping mate, teddy-frog-SL)


I don't mind to changed his diapers even though there are times when baby Nazhan will kencing or sometimes berak on my hand gatai.





I savor each special session of breastfeeding him though if it means that I have to feed baby SN every single hour. It has surely created a special bond between us....plus, it helps me to lose my weight and I'm loving it menari.




(muka puas hati sebab dah kenyang hehe)


I favor senyum the time that the three of us spent together at night and during the weekends as it is the only time that incik hubby can be with us .



(daddy dah balik ker tuh?)


I value each and every single second of becoming a mother to Shafiq Nazhan..and I'll always love you till the end of my life! love.






As pictures tells a thousand story, I hope you guys has enjoy the collection of lovely captivating and the most appealing photos peace of Shafiq Nazhan during his one month old.


(bye fellas! babai see you next time)


Pssstt: Malam tadi Nazhan tidur sekejap je, I pon hairan kenapa. Is it because of he had a lot of sleep during the day or he can feel the earthquake yang mommy & daddy lansung tak realize garupale. I realize about it pon after reading syamim's and t-qah's entry about the earthquake huhu.

16 words of wisdom & comments:

precious innocent said...

part beri2 tu biasa la... akak dulu, ryan siap berak pancut lg kat akak tau.. habis kene tukar baju.. nasib baik ryan bf je, so wangi je beri2 dia.. hehe

kencing jgn ckp la.. kalau x kene golden shower dia mmg x sah!!

-mama emma-

~Eila @ Along~ said...

isk..comey sungguh la yatie ankmu ini..geram tau..kalo le die batul2 leh cakap2 kan..sure dah habsi sembang ngan ko ni yatie....hehe

Hanz said...

Dah pandai senyum2 ni...early sign of giftedness??? AAmmmiinn :>

tiey said...

eh...dh sbln?? rs kejapppp je...

oh ade earthquake ek..bestnye =p merasa gk..hehe..teringt earthquake time tsunami dulu..scaryyyy locker bergoyang katil bergoyang...

yatie chomeyl said...

mama emma >> tu lah pasal, dlmm sehari mesti ada 'hadiah' utk mommy & daddy hik3x

eila >> klu dia dh leh ckp agaknya tak larat mommy dia nk lyn dah

hanz >> nak capture gmbr senyum sikit punyer susah , kena bg upah kenyang2 baru ok hehe

tiey >> aah cepat kan? akak x rasa pon vibration tuh, tdo mati :p

chubby bear said...

pergh..guano demo tido woghih? earthquake pong demo dop sero? ngehngehngeh!!

muuuaaahhhh to baby nazhan!

Jiji said...

best kannnnnnnnnnnn ada anak@!~ BEST KANNNNNNNNNNNNNN@!~

lagi best kalo dapat ngadap dia jek.. tsk. takyah keja tsk.

MAMASYAZA said...

cutenya little Nazhan masa senyum...macam muka mak dia..

mazni_azis said...

sedap ler dia kena urut2...senyum jer lah..

yatie chomeyl said...

woghih >> x tdo pon lg time tu, tgh tgk tv tp x sdar jugop

jiji >> mmg x kerja pon skrg nih..dptler ngadap dia

mamasyaza >> sama mcm mommy dia ke? isk kembang kempis dh hidung nih hahaha

angah >> mmg dia enjoy btul bila urut2 dia

PadNani~~{@ said...

Happy 1st month Syafiq Nazhan!=) mmmuuuaaahhs

kakyong said...

yatie,

anak2 kakyong pun sama spt yg kes mama emma... rasa2 seme ibu ayah lalui ni.. kecuali lah yg tak rajin layan tukor diapers & mandikan anak2 sendiri...

sebulan dah yer... tak terasa masa berlalu.. so mommy Sn pun tak lama lagi dah nak abis pantang kan... ;)

baby SN yg femes... tak sabor plak nak tengok perkembangan baby yg pandai senyum chomeyl nih....

yatie chomeyl said...

nani >> baby SN muacchhsss balik hehehe

k.yong >> tgh mengihtung hari nak habiskan tempoh confinement nih..tak sbr rasanya hik3x

nadnye said...

salam Yatie...
ala comeinya baby SN, baru sebulan dah pandai senyum comel2 camtu...kalau dekat mau kene gomol

yatie chomeyl said...

nadye >> mmg hari2 baby SN kene cium2 dgn mommy dia hehehe

Tulip said...

bestnyaaaaa jadi mummy.....
tak sabaq tunggu turn nih...heheeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...