CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 3 June 2009

Eh..eh..Transformasi Ribena menjadi CD!

On 12th February, I posted an entry about ~CeRIA CerIA Cikgu RubIna...eh silap2...nak dpT RiBEna frEE~ boasting a story about Abby Fana from Sinar FM called me to tell me that I'm selected for the 'Perantau Di Sinar' and my wish will be granted *masa tu I ngidam nak minum air ribena sangat2*. lapar

While shopping groceries at Jusco last Saturday 23rd May 2009, I got a called from FedEx telling me that I received a package from Malaysia... pakcik yang called tu pulak takleh cakap English. Jenuh lah I belek kamus sambil2 incik hubby cakap phone dengan orang tu untuk bagitau direction rumah. Last2, sebab dia tak jumpa umah gak, terpaksalah kitorang gi amik parcel tu kat tepi jalan depan balai polis dekat dengan rumah kitorang nih .. huhuhu.


Guess what?. It's a parcel from
Sinar FM containing 2 CD's from 4 Penjuru Wanita Pop album which consist of popular songs from Khatijah Ibrahim, Fauziah Ahmad Daud, Azlina Aziz and Uji Rashid. I was like...what the heck?. soal Apakahhh? Mengapakah botol Ribena sudah re-package kahhhh? ihikhik Muahahhahahhahaha.




Inside the package, there was a letter saying this -->

http://i122.photobucket.com/albums/o262/dasar_chomeyl/DSC_0015.jpg


Ngeh..ngeh...ngeh...redha jer lah labuuuuuuuuuuu...
sengihnampakgigi Ada sape2 nak pinjam? 2CD RM1 *macam Mail kawan Upin Ipin plak*. Mula2 dapat CD nih, terus pasang ulang2 sampai incik hubby terasa berada di alam retro..


Psssttt: entry ni ditulis 3hari sebelum bersalinkan baby SN tp terperuk duk kat draft post, hari ni baru smpt published huhu

10 words of wisdom & comments:

Khairunisa Zulkurnain said...

aahahahha....kira okla ni..drpd VCd karaoke Alleycats..lalallalall...akekkeke...TErima kasih!! (alleyscats)

Mama-Miya a.k.a "Jedi Hopeful" said...

old skoolnye pilihan...kalau nak ingat zaman kanak2 kita, boleh la pasang...hahahaha

NORHAYATI BERAHIM said...

salam
alah2 yatie siannya, kalau akak mahu aje meraung lain diminta lain yang dapat..isk2..rebina sedap tu..

Hanz said...

Adus! Memang zaman Retro betul! Sian Yatie kepingin Ribena...

yatie chomeyl said...

nisa >> ok lah dpt cd karaoke, leh nyanyi sama2 hik3x

mama miya >> masa lagu2 uji rashid ni femes , I pon tak lahir lagi hehehe

kak NB && hanz >> tu lah pasal, dr boyot sampailah separa kempis,tak dpt gak minum ribenanye huhuhu

Jasfyra said...

ala ciannya nk ribena dpt cd lak..xpela,dpt gak adiah kan

PadNani~~{@ said...

boleh nyanyi ngan baby SN puas2 pas nih ^^

kakyong said...

mommy SN,
kempunan ribena lah nih... hahah, kakyong hari2 minum ribena... *sajer nak bg mommy dlm pantang meroyan... kehkehkeh **

yatie chomeyl said...

jasfyra >> tu la, alhamdulillah la dpt hadiah gak huhu

nani >> hari2 baby SN dgr lagu oldies je hik3x

k.yong >> eeeee.....saje je nk bg org jeles....uwaaaaa ngadu dgn MIL :p

mazni_azis said...

baby SN dh dilahirkan tak bgidam lagi dah kot..tak per angah tlg minumkan air ribena kat sini yer...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...