CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 18 November 2009

bertemu Anime Punggung Seksi

Macam biasa, hubby & I akan sedaya upaya memenuhi hujung minggu kami dengan menjenguk acara2 yang ada di iklankan kat laman web Fukuoka Now, dan akan join mana2 acara yang percuma *berjimat cermat amalan mulia ngeee*. Jadi, Ahad 16/12/09 yang lepas, kami ke Chuo Koen, Tenjin, Fukuoka untuk menyaksikan AsianBeat Festa.
Asianbeat ni sebenarnya sebuah website, tapi fiesta kali ni lebih tertumpu kepada Anime Cosplay dan Manga Cosplay.
*Cosplay = Costume + play*



Sesampainya di sana, kami di sambut oleh staff yang berpakaian Polis macam dalam cerita Ultraman. Ada gerai jualan manga, anime, souvenirs, dan juga gerai sewa kostum. Mula2 I ingat nak sewa gak tapi bila fikir2 yang kalau pakai kostum, takleh pakai jaket sebab nanti kostum tak nampak, I batalkan niat tu memandangkan suhu hari tu 11deg dengan angin bertiup agak kencang :astig:..hohohoho.






I pakaikan jaket beruang yang oversize untuk baby SN sebab angin kuat sangat, takut sejuk dada dia nanti. Lagipun, nampak cam ala2 baby SN join Cosplay jugak lah. Tak habis2 orang2 Jepun ni cakap "kawaiii...kawaiii" kenyit bila tengok baby SN berpakaian watak "kuma-chan"..*kuma = beruang*.



http://3.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/SwNdOzHOBNI/AAAAAAAAFrU/M6u42XnOlCU/s1600/DSC_0557.jpg


Hubby & I musykil jugaklah tengok orang2 Jepun yang berpakaian kostum ni boleh bertahan dengan cuaca sejuk macam ni. Nak2 lagi yang pakai kostum seksi meksi tu, huhu. Pastu I ternampak yang diorang pun pakai jaket jugak masa tak posing depan kamera....tapi masa posing depan kamera, mereka mengamalkan konsep "biarlah sejuk asal bergaya"
peace ekekekekeke.



http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/SwNdZb2LekI/AAAAAAAAFrc/wPCxIL6WuUM/s1600/DSC_0562.jpg


Ada macam2 watak dari anime + manga yang diperagakan hari tu, tapi hubby & I cuma kenal beberapa watak je, yang lain2 tu memang kitorang posing je ala2 kenal padahal tak kenal pun
nerd ngeeeeee. Yang kitorang kenal pun cuma Captain Jack Sparrow, Super Mario, Ninja pompuan awek kepada Ninja Boy *tapi tak best lah Sinbei si ninja hingus takde*, dan Prince of Tennis.

http://1.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/SwNdBsZt4fI/AAAAAAAAFqM/3C6RDFU2UaM/s1600/anime+chuo+koen.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/SwNdCH8bcNI/AAAAAAAAFqU/NRJcAT1MaD4/s1600/anime+chuo+koen1.jpg


Kalau u all hebat a.k.a peminat anime serta pembaca manga, mungkin u all kenal lah watak2 lain dalam gambar2 I ni. Kata kawan I, ada watak dari Echizen Ryoma, Kenshin, Ranka chan, Sheryl Nome, Makurosu Furontia dan macam2 lagi *sumpah, satu pun I tak kenal* :antok: muahahaha.

http://4.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/SwNdCRi18EI/AAAAAAAAFqc/f9aSd30fBw0/s1600/anime+chuo+koen2.jpg




Dari semua Cosplay yang di peragakan pada hari itu ada satu yang paling menarik perhatian I iaitu seorang perempuan yang berpakaian cheetah lengkap dengan ekor yang panjang serta menonjolkan punggung aset *yang tak berapa menggiurkan :devilishgrin: ngeeee*.

*Cosplay paling seksi seksa*


Banyak gak lah hubby snap gambar baby SN & I dengan cheetah seksi seksa nih. Tapi, hubby langsung tak di benarkan posing dengan dia..siap I suruh hubby snap dari jauh jer gambar kami. Nasib baik guna lens 50-200mm, jadi hubby memang kena duk jauh2 untuk ambik gambar sengihnampakgigi ngeeeee.


*kasi can u all cuci mata, tapi I blurkan bahagian kontroversi itu utk menjaga kemaslahatan umum*

http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/SwNdjIMkC5I/AAAAAAAAFsU/SLYqXKoKu80/s1600/DSC_0622-1.jpg
*pakcik ni bulih bantai tidur masa orang lain busy2 posing*


Psssssttt: baby SN tengok semua orang2 yang join Cosplay tu dengan pandangan hairan .. agaknya pelik tengok macam2 rupa manusia nih.

17 words of wisdom & comments:

Cikpid said...

Sumpah Yatie..i pon x kenal watak2 itu..hahahha

mata i lebih tertumpu pada costum baby SN saje ..hahaha..kerana sgt cute laa jaket beruang die..aum..aum..ganas..eh..aum2 tu beruang ke??

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

waa cosplay...napa tak bg SN pakai rambut bleach or pink. hahahha...

miya punye fav anime is ichigo mashimaro. memacam perangai dia terikut2.

thelittlesecret said...

Hehe bestnyaaa Fukuoka. Happening gak ek. Comelnyaaa Nazhan pakai baju beruang. Ihsan ni alkisahnya I salah bli saiz baju. Bsr sgt. Tula kuar siap berbungkus2 tu. Mggu ni br nk bli bj lain kecik sket hehe.

Khairunisa Zulkurnain said...

kak yati..nape makin kurus ..hehe.tapi ape2 pn ttp cantik..;))..tambah2 pula baby nazhan comel..dgn muke yg mcm selambe je tgk camera..haahhahha..comel2...sukeeee...nak ade baby yg comel gak..cr org francela..agak2 je dpt x..hhehehe..(perasan2)..;p

ita zakaria said...

comel beby SN dok tengok awek rambut biru tuh. tercengang jer die...nak tanya, tak tahu nak cakap ape. hehe...
best lah Jopun nih. bile lah dapat pegi...

ita zakaria said...

comel beby SN dok tengok awek rambut biru tuh. tercengang jer die...nak tanya, tak tahu nak cakap ape. hehe...
best lah Jopun nih. bile lah dapat pegi...

Farah said...

saya mmg kagum dgn jepun sebab boleh jadikan anime sebagai satu industri (different dgn cartoon dr US).

I love anime soo much..saya rasa yang watak polis tu dr anime Fullmetal alchemist..rasanye la hehe

yatie chomeyl said...

cikpid >> eh aum aum bukan bunyi rimau ker? eheh

mama miya >> kang tak sah plak wudhuk baby SN kalau i kaler rambut dia ngeeee

thelittlesecret >> sbnrnya jaket baby SN pun besar gile tp mommy dia gigih pakaikan gak ngeee

yatie chomeyl said...

nisa >> yg melayu kan ramai, dpt baby chomeyl gak nanti ;)

ita >> tu la, jakun jer baby SN tgk kaler mcm2 ada hari tu

farah >> ye erk? i pun xtahu since i tak layan anime2x neh ngeeee

xeea said...

always lurveeeeee cosplay! sbb sy gila anime. hee

btw, baby nazhan punye sweater sgt kiut, oke. auntie nak pinjam, bole?

nieda said...

baby Nazhan punya sweeter cumel sgt..aksi cheetah boleh buat org pandang dua kali..menarik tgk festa ni..

cik EPAL said...

comelnya dorangggggg ;)

mazni_azis said...

mmg seksi meksi...macam mana diaorang leh tahan kesejukkan tu ek...baby sn mmg cute

Nadiah Sidek said...

kite pun tak kenal watak2 tu semua. ahaha..

yatie chomeyl said...

xeea >> mesti u kenal watak2 cosplay tu kan?

nieda >> cheetah tu plg femes hari tu ngeeee

cik epal >> kitorang x chomeyl ke? ekekeke

yatie chomeyl said...

angah >> tu la pasal, heran btoi...

nadiah >> sama lah kita ekeke

zailamohamad said...

walaupon zaila tak kenal semua watak tu tapi suka layan gambar2 ni semua especially mak cheetah yang over seksa tu..hahahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...