CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Friday, 12 February 2010

Selamat menikoh wahai adikku

Maso mung lahir ke dunio ni, aku tok pehe gapo2 lagi mugo mung lahir duo tahun lepas aku,

Maso kecik kito sokmo gi sekoloh yang samo, nerd
start dari tadika rajo dewo, sek kube kerie 1, sek sg binjai, BM high school, SMIP...kito pisoh ngaji cumo bilo aku masuk matrix jah.

Maso kito remaja, ma & abah tinggal kito duo di Penang duk dgn mokcik & pokcik,
Mas tu kito caro ko baloh jah,
Tokleh setut angin sikit, mesti baloh,tension
Sbb ma rungsing kito duk baloh di umoh mokcik, duo2 keno kelik ngaji di Qelate tapi aku balik dulu.

Bilo aku kelik Qelate, mung takdop di sisi aku supo sekalo untuk baloh..aku jadi rindu plop.:blush:
Start lepas tu, aku pong tok baloh denge mung.
Mung pong rindu aku jugop bekali, sebab bilo kelik Qelate...mung pong bbaik doh denge aku.

Semakin meningkat dewaso, mung denge aku jadi close friend. Kito share masaloh masing2 with each other.

Maso aku serabut sebab keno urus sumo bendo hal2 nikoh aku sendiri, mung tulong jadi tuke dengar.
Maso aku sedih :nangis: bilo aku teringat kalu muloh ma ado, mesti aku tok keno urus sendiri majlis aku...mung tuke bui semangat.
Maso akad nikoh aku, mung jadi ore yang bawok surat nikoh aku untuk aku sign...
Mung jadi abe aku semetar maso majlis aku sebab mung tahu tanggungjawab mung sebagai anak lelaki hok besar sekali hok boleh di harap,

Lo ni...mung pulop duk di tempat aku dulu.
Hal2 untuk majlis nikoh & bekwoh mung, sumo mung keno urus sendiri.
Aku pehe mung serabut, mung pening,:bye: mung rindu muloh ma, mung terteke sgt2....
Aku sedih sebab tokleh tulong mung banyok sangat..
Tapi aku nok mung tahu, aku hepi sangat sebab mung doh jupo ore untuk share suko duko mung pahni.


Adikku Pein,
Semoga mung bahagio senyum denge pilihe hati mung hok juruh dan comey tu.
Aku doakan majlis mung berjalan lancar walaupun muloh ma takdop doh untuk meraikannya.







Ambo nok jemput lah mano2 saing2 blogger hok ado di Qelate untuk berkunjung ke mano2 satu majlis tu. Mano lah tahu, kalu demo mari..kito leh jupo siul *wink wink*.



Pssssttttt : Sebenarnya, I ada di Malaysia ni. La~La~Land yang I maksudkan kat entry Off to Hong Kong tu dulu ialah Malaysia. I tak bagitau kat blog sebelum ni sebab nak buat surprise kat adik I yang nak kahwin ni. Hari ni baru nak jumpa I...hope surprise I ni menjadi lah sengihnampakgigi hik3x.

24 words of wisdom & comments:

Atiqah said...

la blk Malaysia ke??
fuh penat tiqah baca dan memahami baris demi baris ayt yg kak Yatie tulis ni..hehehe

firahadifa said...

yatieeeeeeeeeee... ko balik malaysia kerrrrrr???

e.l.i.s.s.m.i.e said...

laa yer ker..
semoga lancar laa majlis adik tu.me ada kat terengganu time tu tapi jauh la nak pegi :)

ummuabdullahsyaakir said...

Salam yatie dah ada kat Msia ke?Semoga selmt n dipermudahkn semuanya.

Buat adik yatie,selamt Pngntin Baru n buat yatie,selamt mndapt adik ipar baru...^_^

isabelle said...

laaa...awat x habaq?
err..blk kelantan je ke?
x turun KL?

Mama_Aqish said...

wah cantik kad...selamat bernikah & semoga berbahagia selalu k

tiey said...

lerrrr...akak balik kaaaa???

selamat pulang !!

=*NuRo0L* = said...

la...ini la La~La~Land yang dimaksud kan itu...saye pon lurus pegi google la ape itu La~La~Land.....

lailasani said...

laaa... dok kat msia ke..
mati2 igt gi hong kong sungguh2...
nway, omedetou utk adek demo weih...
tumpat rupanya... akak, cik suami oghe tumpat. kg sungai pine'

Naura's Villa said...

adus..merangkak baca nak bagi pahe..huhu

Nadiah Sidek said...

balik msia ke? huwaa..nak ikut!

NURUL IZZA said...

waa..huh sunggoh2 baco nih..
xg hongkong ko?

xpola..selamat dapat adik iparla..

YC, oghe pon sokmo jah bbaloh nga adik.tp gak hok baloh tula hok ghapak loni ;))

Fid said...

selamat berbahagi kepada adik ahdik YC

Sheikh & Family said...

sedeynya bc.. huwaaaa.. tsentuh ht.. tingat kat adek2 jgk rs.. tie boley jd pyajok nie.. :)

Hamizah said...

wah yatie dah sampai msia..kita yg heboh nak blk dia yg sampai dl..bestnya

AyuArjuna BiGoshh said...

ambo kat kb time tu..huhu

Dandelion said...

wah blk bercuti mesia lg ke. rasa mcm br je u blk ritu hehe. nway have fun :)

Jiey^Mien said...

demo, ambo tadika rajo dewo jugop mulo..
ko kito sekelah eh..
:P

Farah said...

keh keh keh menjadi tak suprise mu itu yatie?

=*NuRo0L* = said...

bile kak yatie nak kembali berbeloging ni...rindu sangat2 la...

yatie chomeyl said...

atiqah >> aah, blk Msia kejap hehe

firahadifa >> balik kejap je, 3mggu

eliss >> kalau kami g Tganu, leh gak jumpa kan? ;)

Ummu AS >> best dpt adik ipar baru, leh buli eheh

isabelle >> turun KL tapi kelam kabut dgn macam2 kije..huhu

yatie chomeyl said...

mama aqish >> kad kaler hitam, unik gak la kan

tiey >> balik2x

nurool >> ekekke habis tu keluar apa bila google LalaLand tu? kui3x

laila >> hong kong tu gi jugak, tp transit je

naura >> so, paham ke tak last2? hik3x

yatie chomeyl said...

nadiah >> meh2 masuk duk dlm luggage I

Izza >> tu la, meme gitu belako bekali budok2 kalu baloh jame kecik, bilo besar jd kkacik molek

fid >> arigatou ne

k.liza >> sesekali main jiwa..main ayat dalaman gitu ahaks

k/hamizah >> saje nk wat surprise kat semua org hehe

yatie chomeyl said...

ayu >> bakpo x mari bekwoh tu nye?

dandelion >> mmg have fun habis..penat2 badan asyik ke sana sini hik3x

jiey >> ambo lahir thn 1982, gi tadika rajo dewo tahun 1987 & 1988...sekelas ke dop kito jiey?

farah >> menjadi2x...ternganga adik tengok muka I

nurool >> sabar ye dear bucuk2x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...