CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Thursday, 4 February 2010

blog Yatie Chomeyl's 2nd giveaway

*STICKY MODE SAMPAI 4 FEBRUARI 2010 ..scroll down for latest entry*

Yuhuuuu...Yatie Chomeyl's Giveaway datanggg lagi
gatai eheh *macam iklan Ding Dang datang lagi* ngeee. Untuk yang terlepas menyertai Yatie Chomeyl's giveaway - Kisses of Love yang I buat pada August 2009 hari tu, boleh la join Yatie Chomeyl's 2nd giveaway untuk merebut hadiah cute-kawaiiii-chomeyl dari Jepun ini.


Giveaway kali ni I buat simple jer untuk menghargai followers yang chomeyl2; yang selalu sudi berkunjung meninggalkan jejak2 chomeyl mereka di blog Yatie Chomeyl ni
*berapa banyak chomeyl daaaa?* sengihnampakgigi. Dalam masa yang sama I buat giveaway ni untuk dapat feedback ikhlas dari kawan2 semua tentang blog Yatie Chomeyl ni.


Cara2 menyertai giveaway ni senang je, kali ni tak perlu godek gambar untuk di adili dan tak perlu susah payah tulis entry berbunga-bunga di blog anda. Anda hanya perlu tinggalkan komen di entry ini dengan cara melengkapkan slogan :
"blog Yatie Chomeyl akan jadi lebih chomeyl jika ........................................................................" (*isi tempat kosong dengan berapa patah perkataan pun yang anda suka* encem).


Haaa senang jer kan?. Hint untuk isi di ruangan kosong tu :-

(i) boleh bagi cadangan penambah baikan dari segi content @ layout @ anything
(e.g : blog Yatie Chomeyl akan jadi lebih chomeyl jika letak layout yang ada warna ala2 colours of ranggoli)
(ii) boleh kutuk condition blog yatie chomeyl sekarang ni
(e.g: blog Yatie Chomeyl akan jadi lebih chomeyl jika dia buang widget2 ntah apa2 yang serabut kat blog dia tu)
(iii) boleh tulis apa sahaja yang anda nak tulis hik3x



Terms & Condition :-

1) Terbuka kepada kawan2 chomeyl sekalian yang menjadi followers blog Yatie Chomeyl.

2) Tepek banner
blog Yatie Chomeyl di sidebar blog anda. Peserta yang tidak meletakkan banner di sidebar blog nya di kira disqualified secara automatik
*tiada maaf bagi mu ngeee*


Yatie Chomeyl

3) Jangan lupa letakkan alamat e-mail anda bersama2 komen anda itu untuk senang di hubungi jika anda terpilih sebagai pemenangnya.


4) Giveaway ini berlangsung dari 28 Jan 2010 - 4 Feb 2010 *1 minggu je, cepat join weh*

5) Keputusan juri adalah muktamad, sebarang surat menyurat, e-mail layang, poskad mahupun SMS tidak akan di layan


Haaa...tu je syarat2nya. Hadiah yang di manis tawarkan ialah berupa 1 set of Coaster.

Hadiah Coaster bukan sebarangan,
Coaster datang dari Jepun,
Apa ditunggu lagi berhentilah berangan,
Cepat join dan tinggalkan komen.




Ecece, siap berpantun gitu. Coaster ni 1 set ada 11 keping di dalamnya...so anda leh la guna untuk lapik 11 gelas *banyak tu weh*. Setiap keping Coaster ini ada gambar2 unik tersendiri yang menceritakan tentang sejarah silam Jepun semasa zaman Edo dahulu kalau. Di belakang packaging coaster ini ada di muatkan dengan sejarah tersebut untuk tatapan anda. I ada 2 set coaster untuk di tawarkan kepada 2 orang pemenang bagi giveaway ni.


Jadi, kalau rasa anda tak sabar2 nak kutuk blog yatie Chomeyl @ memuji blog Yatie Chomeyl @ merebut Coaster ini...cepat2 tinggalkan komen bernas anda di entry ini. Good luck!


28 words of wisdom & comments:

temp. housewife said...

ghajin sungguh wat giveaway deh. ni mesti nok pos bilo balik msia nanti. kroni bulih masuk? hehe gurau jahla.

zai kulim said...

"blog Yatie Chomeyl akan jadi lebih chomeyl jika selalu mengadakan contest atau giveway cam sekrg nie,...disamping menyediakan hadiah2 yg menarik2..walaupun zai tak pernah menang kat blog nie tp zai ttp sokong blog yatiechomey...

satu g zai suka layan slideshow kat sebelah tu....

AyuArjuna BiGoshh said...

wokey....ni kena buat ulangkaji pasal blog template, segala widget ni..haha..kena antar dalam bentuk assignment ke Yatie..huhu...membara nak barang free dari Jepun..kehkeh

Hanz said...

Okeh..nak masuk..memandangkan Yatie pun dah pernah assist me to improve my blog on my previous giveaway tu(masih pending daaa..especially layout), maka me pun rasa sangat teruja nak balas budi jugak. (Hadiah pun nak jugak! hehe)

"blog Yatie Chomeyl akan jadi lebih chomeyl jika..."

1. Jadikan 3 column layout jadi kurang nak scroll down tengok apa ada kat sidebar.
2. Buat satu ruang khas untuk letak banner2 blog orang lain.
3. Label tu tukar dari bentuk cloud ker bentuk yang mudah dibaca.
4.Boleh sekalikan award ngan link-back macam satu ruang column jugak
5. Warna yang lebih pekat untuk background paling belakang. Warna untuk content background dah ok.So nampak ada sedikit beza ruangan. Macam perpekstif in landscape.

Content-wise...do maintain! I enjoy reading your story & writing style! Keep it up!

Email: thehoneybunch@gmail.com

Suhana Shahril said...

First time joint utk giveaway...hehe..just mencuba nasib...So, this is my opinion for ur chomeyl blog

Blog Yatie Chomeyl akan jadi lebih chomeyl jika
a)guna link skrin baru just for ur 'jalan2 cari pasal', so, xyah scroll down sampai bwh
b)Truskan dgn info chomeyl2 kat sidebar bcos..sgt2 bagus & berinfo
c)create 1 lg link khas utk story/ n3 u about ur life at Japan. I LIKE IT VERY MUCH!
d) create at ur sidebar, gambar2 Shafiq Nazhan from 1st day kuar sampai skrg. Gambar dia tukar2 bersilih ganti. - Suka tengok SN pakai baju sejuk yg tebal. Soooo, chomeyl lah!

OK..I think that all. Touch up2 skit for a new year look. All da best for u & ur family. May Allah bless u alls.

email: anamio01@yahoo.com

zailamohamad said...

Blog Yatie Chomeyl akan jadi lebih chomeyl jika Yatie Chomeyl buat kelas bahasa Jepun buat pembaca2 Yatie Chomeyl, dokpong buat Kelas bahase Kelate buat orang2 Jepun..kakakakakaaaaaaa

email : zailamohamad@yahoo.com

Puuuuuuh, puuuuuuuh biarlah mene;)

Yatie, Zaila pong ada buat contest jugak, ada masa sudi2kanlah join & promote kat kawan juga ya;)

kakyong said...

blog yatie momy Sn chomeyl ni akan bertambah chomeyl jika :

1. tukor ke 3 column template, jd x de lah kena scroll sampai ke 'hjg dunia'.. ;), cari template yg chomeyl2 ya..

2. tukor header baru... gud u hv 3 of u together on 1 pic instead of byk tp gambar x brp jelas.. :) letak pic yg ter'chomeyl' ya..

3. buat kelas bhs jepun utk org2 yg tak sempat nak ke jepun.. bhs2 bertuturan harian pun okay..

4. terus menulis & berkongsi dgn gaya yatie chomeyl.. ;)


kakyong72@gmail.com

E.L.I.Z.A said...

best best...tp disebabkan eli baru jah tahu psl giveaway ni, xleh la wi cogankata cewah cogankata tuuu hehe..esok luso ne..kiro b4 due date la

nadnye said...

dah comel dah Blog nie ngan orangnya2 sekali hehehe :P.. kene fikir dulu yea yatie

ninaazmie said...

blog Yatie Chomeyl akan jadi lebih chomeyl jika :
1. menambah gaya penulisan yatie yang ilmiah tapi santai.
2. meletakkan link kt sidebar khusus untuk perkembangan baby SN sebab senang nak baca n tgk n xpayah buang masa baca N3 yang tidak berkenaan dalam satu masa..huhu, maklumla masa amat terhad.
3. meletakkan link ke sidebar khusus untuk kisah perjalanan hidup yatie chomeyl kt Japan.
4. meletakkan 1 link khas untuk koleksi contest yg yatie chomeyl anjurkan dan sertai supaya reader senang nak rujuk.

I love ur blog very much! The best blog! Go yatie go!
email: azlinamdishak82@yahoo.com

nadnye said...

okay..
Blog Yatie Chomeyl akan jadi lebih chomeyl jika
1) Tukar 3 column layout, senang kitaorang nak godeh2
2) Kat ruangan komen nie nampak cam serabut lak, tak tahu line mana saper yang komen, sepatutnya kene ada line atau warna yang berlainan
3) Kadang2 susah nak bukak guna IE, ehh hari nie boleh plak. kene buat sesuatu to make sure your reader boleh access ur blog dengan senang kalau tak macamana nak baca
4) Kene tukar header nie, colour biru tu macam tak match ngan background pink.. Gambar tu ok, cuma kene bagi pro kot nak letak camne. cuba tanya JIJI( tlg promolah plak)

ehh nak jawab pantun plak :P

Tepung saji,Tepung Pelita,
Makan pula diwaktu pagi,
Kepada Yatie hadiah kupinta,
Coaster Japang idaman hati.

hehehe.. suka baca blog yatie nie macam2 ada
my email : keloncot@gmail.com

Atiqah said...

"blog Yatie Chomeyl akan jadi lebih chomeyl jika

link dan blog list lebih organize dr biasa, dlm sebulan sekali buat giveaway (ekekeke...sbb nk hadiah dr jepun), dan lebih chomeyl dr sedia ada tnpa widget atau banner yg terlalu berserabut di pndgn mata"

whatever it is..this is one of my fav mom's blog that I wont miss reading it..

my email: sstr_izah@yahoo.com

firahadifa said...

ok.. nie turn apid-ah lak

blog Yatie Chomeyl akan jadi lebih chomeyl jika

1. aku rasa ko nie wanita gagah ( iron lady) melalui cerita2 dlm ur blog , so aku rase akan lagi ade umphh lagi kalau ko pilih skin warna yg cerah like merah, orange .. instead of flowery

2. da lama aku jadi follower ko.. baru aku tahu byk lagi gamba ko around the world kat bawah side bar.. aku je yg x perasan... so 3 column template mungkin bleh dipertimbangkan..

erm.... lagi ape ek... sebenarnya sume ok da.. but aku nk cari gak komen yg no 3... ahahaha

3. erm. bleh x aku kata gadget yg berjalan2 kat header blog ko tu cam x best?! .. kekeke

ok.. jap gi aku masukkan link banner kontest ko yer..

thanks dear..

firahadifa@gmail.com

mica-tetty said...

blog yatie chomeyl akan jadi lebih comeyl jika dijadikan 3 coloum bg memudahkan byk isi atau gambar di sumbatkan di dalamnya. tukar template yg more coloful dan menarik.
my email : tetty1810@yahoo.com http://mica-tetty.blogspot.com/

Marsha said...

Sy nak join gak...
Harap xterlambat lg ek...

"blog Yatie Chomeyl akan jadi lebih chomeyl jika
(1)Layout ditukar kpd 3 column. Jd bleh ltk widget @ gambar2 yg chomeyl lg...(^_^).
(2) Kat dlm bahagian komen entry tu kene lebih organize...nama penghantar komen warna lain n komen warna lain. Kene pelbagaikan untuk memberi perbezaan yg ketara. Baru nampak chomeyl..(^_^)

Ok..salam perkenalan..(^_^)

emel sy: dak_rotu@yahoo.com.

inahasan said...

"blog Yatie Chomeyl akan jadi lebih chomeyl jika dialunkan dgn alunan lagu yg mengusik jiwa..lagu mendayu2 gitu...Layout ditukar kpd 3 column.supa lebih byk benda diisi diblog nie..

email ina :inahasan@ymail.com

Huda said...

"blog Yatie Chomeyl akan jadi lebih chomeyl jika ....."

apa-apa pun sebelum nak diolah, kak yatie perlu letakkan diri akak as
user yg datang menjengah blog ni. boleh isi padat asalkan simple
dan chomeyl:)

kemudian saya suggest,

1- blog header harus direnovate menjadi lebih chomeyl dari sedia ada
2- tukar layout template kepada 3 colums untuk mudah dinavigate oleh user
3- kurangkan penggunaan scroll untuk link list sebab nampak serabut (use see all/hide some)
4- susun atur semula kedudukan labels, archives, awards, widgets and etc mengikut priority
5-

harus maintain,

1- gaya tulisan dan penceritaan yg kreatif
2- trademark 'chomeyl'

emel: nhak_1103@yahoo.com

ummuabdullahsyaakir said...

Oh ada contest ke yatie?Insya Allah boleh la nak join ni...eem sempat ke x ni.. huhu

miemiey said...

salam...nak joingak..saya ni sebenarnya tak pandai lah nk ngomen2 ni pasal my blog pun masih dalam belajar
tapi nak memeriahkan lagik nak join gak giveaway ni so kena komen tapi ikhlsa tau..hehhee..

blog yatie chomey akan lebih chomey jika....

1)okey first buka blog tadi saya tgk warna yg agak pudar..apakata kl di gelapkan warnakan skin warna itam ke...gabungan putih...atau warna yg bersesuaian agar nampak ceria dan menarik...tulisan plak kl dah warna itam latarbelakang...warnakan warna putih tuk tulisan...

2)kalau boleh jgn gunakan terlalu byk sgt wrna tulisan...hanya tuk perkataan penting je...

3)saya rasa byk sgt gadget kat tepi tu side bar..elok laa tukar layout yg baru 3 column...cari layout yg romantik ke..ceria ke...apa2 je yg sedap mata memandang...

4)bahagian follower tu saya rasa tak cantik kl letak kat atas..lebih menarik kl letak kat side bar je...tapi terpulang pada akak...

5)apa kata tak yah guna scroll utuk list...keluarkan separuh je nama2 pastu klik je kl nak lebih lanjut...maknanya klik je..tak yah scroll..

6)apa kata tambah lagu ke...lagu jepun ke...hehehe...

7)gambar2 yg agak kabur kat header atas tu..kl boleh cari gambar2 yg terang warnanya...

yg lain dah chomey...setakat tu je...

email...
miemiey_m@yahoo.com.my

MyHasla said...

salam yatie.... nak memeriahkan suasana jugak lar camni! ;) Boleh lagi kan!

Blog yatie chomeyl dah chomeyl dah.... tapi mungkin akan jadi lebih chomeyl lagi jika....

1) menukar blog template baru yang menggunakan warna-warna yang ceria untuk menggambarkan kecerian kehidupan anda sekeluarga

2) tukar ke 3 coloumn layout pun lebih bagus. Jadi tak perlu nak scroll berjela2 kebawah! :D

3) And lebih chomeyl lagi kalau dapat change blogheader image tu... jadikan lagi cun and definitely lebih chomeyl n sesuai ngan pemilihan template baru ke!

my email: myhasla@gmail.com

Faryza said...

salam, alamak tak pandai nk mengomel la...

tapi yang pasti saya suka datang blog kak yatie kerana
1) saya suka tgk picture akak2 kat jepun.
2) ada info tentang baby yang menarik..
3)suka baca citer akak kat jepun..nk g sana tak bila..so baca pengalaman org je la
4) kagum ngn kak yatie...belajar kat sana ...kekadang terpikir mcm ne kak yati bagi masa jejln n study n mom n wife lg...hebat..kamu mmg HEBAT!!!
5)giveaway kak yati mana ada kat msia...so selalu2 la bt dpt merasa barang dr jepun...ehheheeh

Saya Penyokong dan pembaca dan fllower tetap blog Yatie Chomeyl's .


sekaian...
terima kasiih...

jemput ke blog tgk banner anda yang cute lg comel...

email: faryza@gmail.com

LisaVsKhusairi said...

hai..sy nk join gak...hemm...
blog Yatie Chomeyl akan jadi lebih chomeyl jika warna tema bagi blog ni ditukarkan kepada warna yang lebih ceria..like pink(#FF00FF)..sy pasti akan nmpk lebih fun n interesting...cz skrg ni cm pucat ar...hehehe...so sorry...lagi satu lagi blog Yatie Chomeyl akan jadi lebih chomeyl jika kita tambahkan column menjadi 3 column...susunan blog akan jd lebih teratur n kemas...okla...that all...
my blog - http://erynaraisyajoincontest.blogspot.com
email - shazlis_xtrem@yahoo.com

anNA said...

"blog Yatie Chomeyl akan jadi lebih chomeyl jika .....

1. warna blog di tukar ke warna yang lebih ceria tetapi masih mengekalkan konsep warna pink disebabkan kak yatie memang minat sangat warna pink...
2.blog kak yatie ditukar ke 3 column berbanding 2 column sekarang yang panjang berjela....
3.ader selingan lagu-lagu yang boleh menjadi halwa telinga semasa mengunjungi blog kak yatie...sambil baca citer kak yatie yang sememangnya menarik sambil dengar lagu-lagu best..
4. buat slideshow gambar baby SN chomeyl kat sidebar ..

tQ..puh kiri puh kanan harap harap ade idea yang boleh diguna pakai...

zianaddyn@yahoo.com

AYU IDRIS said...

Salam ziarah n kenal dari akak di Kota Bharu buat Yatie!
akak ni tak le pandai mana bab2 blog ni,tapi dek kerana teruja nak join,maka ni lah cadangan/pendapat akak tentang blog Yatie...

"blog Yatie Chomeyl akan jadi lebih chomeyl jika..."

1. template sedia ada ditukarkan kpd 3 layout template. lebih tersusun dan kemas...

2. gantikan layout sekarang dgn layout yg lebih menarik..tak perlu yg penuh bunga2an...atau nmpk semak..tp cukup sekadar gabungan warna yg lebih menarik.warna skrgni lembut sgt nengoknya...

3. blog list tu,juz masukkan blogger yg aktif.yg tak aktif/suam2 kuku tu,rasanya tak pyh diletakkan.nmpk pjg sgt list tu...

4. shout mix chat box tu...kasik pendekkan sikit.pjg sgt,nmpk cam tak cantik plak...kaler pun kasik tukau..

5. follower tu...tukar kedudukannya kat sidebar.nmpkok sikit n tak mkn ruang sgt.

6. tulisan utk entry ni seragam aje..so nmpk lbh cantik jika guna font lain n kasik kaler sikit...

7. takde pembahagian kat ruang komen.so nmpk cam serabut sikit bila nak baca...klu ada sekatan/divider,sure lagi chomeyl!

tu ajelah pendapat/cadangan penambahbaikan...mana yg rasa ok tu,harapnya yatie terima...hehheh...mekasih...

email akak:ayuidris@hotmail.com

::Mamalyna:: said...

salam, saya join giveaway...

blog Yatie Chomeyl akan jadi lebih chomeyl jika lebih banyak giveaway yang dianjurkan dan ia memang chomel sebab semua adiah giveaway datangnyer fresh dari japan...oversea tue...

tq so much..

Asya said...

salam yatie... dah join ni...


"blog Yatie Chomeyl akan jadi lebih chomeyl jika Yatie m'ceriakan sket b'ground blog dgn kaler2 y ceria...
X perlu gadget banyak2.. Sbb ianya akan memberatkn lg blog yatie y mmg chomeyl tu.. Selain tu... Yatie.. aper kater kalo tuko Header baru yang lagi Chomeyl.. Ltk la Pic y t'latest.. Pasti lbih chomeyl punyerr!!"

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,ut聊天室,情色遊戲,情色a片,情色網

鯛魚燒Star said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...