CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 16 June 2010

Baby SN reject mommy bila jumpa Farina AF8 (~_~)

Fuhhhhhhhh...fuhhhhhhhhhhhhhh..dekat seminggu tak berupdate blog chomeyl ni. Busy ke sana ke sini dan jugak tak dapat nak curi2 update di ofis sebab kerusi bos betul2 kat belakang I hehe. Sebelah malam pulak melayan kerenah baby SN jer sebab kesian kan dia bosan terperuk dalam rumah sepanjang hari. Ni pun dapat update blog sebab budak kecik tu tengah tidur petang, sempatlah I curi2 update kejap.


Last 2 weekends; baby SN & I went to Midvalley with my 2 Sister In Laws i.e Naznin & Kekti. Saje la bawak baby SN jalan2 pusing2 MV sambil2 tunggu daddy's arrival at KLIA *sebenarnya I nak cari sandal baru tp buat alasan siul nak bawak baby SN jalan2 pulak* ehehe. Lama jugaklah pusing2 dalam MV tu sebab kitorang sempat solat Asar & Maghrib kat sana huhuhu.


*posing dengan characters dlm Toys Story*


*muka baby SN yang keboringan masa mommy pilih kasut*


Sebelum tu, masa round2 kat dlm MV tu, I ada lah nampak ada 2 function yang berlansung kat lobby ground floor MV pada hari Sabtu tu. Satu event ialah pasal promotion of jersey + shoes by Nike; while the other function is organized to promote Astro Beyond. I jenguk2 gitu2 je lah, encem ada lah I nampak Beautiful Nara dan Red Mummy kat event Astro Beyond tuh. I pun buat tak tahu jer lah, dan sambung hunting for my perfect sandals.


*mommy sibuk cari sandal idaman hati, baby SN pun sibuk2 tolong pilihkan untuk mommy*


Once dah angkut sandal idaman hati dari VOIR dan bila agak2 kaki dah lenguh pusing2 dalam MV tu, kitorang pun decide nak balik. Sekali bila I jenguk semula kat booth Astro Beyond tu dari tingkat atas, tiba2 ternampak 2 kelibat insan yang selalu I ternampak kat dalam youtube je.


Owh, rupa-rupanya
fikir Farina dan Alif AF8 tengah get ready untuk buat performance kat booth Astro tu. I dengan tergedik2nya tanya adik2 ipar betul ke tu Farina dan Alif, tapi malangnya adik2 ipar I tak layan pon AF8 *orang yang duk Jepun ni lagi kenal dari orang yang duk Msia* hohohoho.





Adik2 ipar I pun menurut je lah kehendak kakak ipar diorang ni. Kitorang siap dapat free gift t-shirt world cup sebab I suruh adik ipar I si Naznin untuk naik pentas dan jawab soalan yang di tanya oleh Farina iaitu "berasal dari negeri mana?". Since Naznin tak tahu jawapan, I pun jerit lah jawapan untuk dia dari tempat I berdiri tu gatai ekekekeke....nasib baik betul jawapan yang I bagi hik3x.


*Naznin tengah ambil hadiah dari Farina*


Baby SN macam biasa memang memberi sokongan penuh kat mommy, sebab dia pun sibuk2 buat muka chomeyl kat situ sampai Farina dan Alif ajak baby SN menari dengan diorang hik3x. Baby SN duk beria goyang2 punggung :music: masa Farina menyanyi tapi bila Farina nak ajak dia menari sekali, malu pulak dia eheh.

video
*video baby SN di ajak menari dengan Farina*



Bila Farina dah siap menyanyi, kitorang pon berposing sakan lah dengan Farina. Alih2 Farina mintak nak dukung baby SN. I pun bagi je lah, yang si baby SN pulak dengan sportingnya redha je bila Farina nak dukung dia.




*baby SN merenung ke dalam mata senyumkenyit Farina AF8 ekekeke*


Yang paling melampau ialah, bila I nak ambil baby SN semula dari dukungan Farina...baby SN siap tepis tangan mommy ekekekeke. Mentang2 lah Farina make-up cantik2 dan pakai seksi2, terus baby SN tak nak ikut mommy balik dah. Karang kalau mommy make-up chomeyl2 dgn pakai seksi2 gak, terkejut pulak baby SN gatai muahahahaha.


*baby SN sgt excited di dukung Farina sampaikan tepis tangan mommy*


Lepas 2x pujuk baru baby SN nak dengan I semula. Kalau agak2 dia tak nak lagi dengan I, haru lah Farina terpaksa melayan kerenah baby SN sampai ke malam ehehe. Kami pun melangkah balik dengan senyuman ceria terukir di bibir menari ngeeeeeeeee.




Psssssttt : agak2 kalau baby SN tak nak gak balik dengan I masa tu, I ajak je Farina ikut kitorang balik umah sama2 eheh.




25 words of wisdom & comments:

temp. housewife said...

amboi2 Nazhan. buke main lg.

zailamohamad said...

wah, glemer youuuuuuuuuu;)

lily azliyana @ mama zara said...

Wah..peminat Farina ek..mommy minat kat farina, Farina plak minat kat baby SN..siap ajak menari lagi tuh..dasatt..glemer bby SN..hihi

Huda said...

hehe...lame x update ek kak setia menunggu update akak ni, huda pun x layan AF ni, cayalah baby sn dapat joget2 ngn artis :)

Fid said...

i x kenai farina
u lg dahsyat naaaa

*∽ IZAN ∽* said...

Tue dia.. terang benderang dah buh watermark tuh! Especially bergambar ngan artis nehh.. lepas ni jgn berani nak cilok lagi koleksi yatie he he he.

Kemain baby SN kena peluk ngan Farinaa.. sengehhhhhhhhhhhh jekkkk

syayassir said...

amboi amboi baby SN.... syoknya dipeluk farina... :D
tapi, mommy baby SN lagi cun dari farina kan.... :P

i_sofia said...

bby SN ckp "ingat mummy sorang je nk glamer ngna artes??" comel je baby SN dlm pelukan Farina tu..
anak sofia dulu memilih org tuk ditgur. suka yang lawa je. tu pun kadang2 dia yg tegur org tu dulu!

nieda said...

amboi baby SN kemain lg jumpa arits..dah terikut2 perangai mommy lah tu..hehe..mesti enjoy kan

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hehehe..tak tahan btol tengok baby SN yang dah tergoda kat autie farina tu.seb baik nak ikut balik yer :)

xeea said...

terpaksa aa mommy dia masuk AF taun depan, jadik artis! ekekeke

Suhana Shahril said...

Amboi..amboi...amboi..mommy SN ni,rezeki sungguh dier.Asik jumpe artis.Berposing sakan gitew.

dbalkis said...

alala si kecik, pandai eh nak ngan kakak cantik..cam sincan ni..

E.L.I.Z.A said...

kiut nyoh dio joget, farina tarik tange xse g pulok hahah takut ko mic kot :P

Ummi Salsabila said...

wah! baby SN terpukau dgn farina.u duduk jepun pun th ek citer bdk2 af8.hehe

isabelle said...

kalo i, harus la x kenal.
kesian budak tu..baru naik pun i x kenal.haha.kejam kan?

Nadiah Sidek said...

hehe..lawak la nazhan ni

:: m.u.n.i.r.a :: said...

wah ..dasyat u yatie!
bergamba sakan ngan farina!
tak tahan tengok nazhan tarik muka takmo lepas dari dukungan farina tu hehehe

MAMASYAZA said...

amboi bukan main lagi ekk sikecik ni bila nampak awek cun, terus tak nak kat mummy sendiri....dah besar mesti baby SN nak carik awek yg cun melecun ni

yatie chomeyl said...

k.nur >> meme nazhan ni , kecik2 dh pandai rupalistik hehe

zaila >> sape yg glemer? baby SN ko? hik3x

mama zara >> actually x minat sgt pon, tp sbb dh terjumpa..i gedix je la posing hehe

huda >> baby SN dia x kira dh artis ke x...dia joget je manjangggg lalala

yatie chomeyl said...

ahkak fid >> i kan 'hantu' AF, mtsi lah i kenai hohoho

k.izan >> tu la pasal, kalau kena curi lg pasnih..xtau lah jugak huhuhu

sya >> ye ke? *buat2 muka blushing* hahahhaha

sofia >> baby SN pon same la, nk yg cun2 je..dasyat btul baby2 zaman skrg neh

yatie chomeyl said...

nieda >> anak mommy kannnn hehehe

eliss >> kalau xnak ikut balik, angkut farina ikut kitorg blk sekali

xeeaa>> suara mommy tahap dasyat sgt, kalau masuk AF sure kena booo awal2 lagik haha

suhana >> sbb tu klu jalan kat mana2 mmg i bwk kamera..standby utk posing dgn artis lalalala

yatie chomeyl said...

dbalkis >> sbb mommy suka tgk sinchan masa preggy kot, ekekeke

eliza >> buke takut tu, tp malu ehehe

US >> mesti lah layan...kat u tube kan byk ;)

isabelle >> i kan mami jarum, haruslah kenal semua artis2 nih ehehe

yatie chomeyl said...

nadiah >> tu la, siap tepis tgn mommy tu

munira >> aah, siap muncung2 mulut bila kena paksa balik haha

mama syaza >> btol3x, kecik2 dah rupalistik si bab SN ni hik3x

AshAnas said...

farina dh ada anak kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...