CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Tuesday, 15 February 2011

Perihal kelas

Korang kat Malaysia hari ni cuti kan? Syok kan leh berehat kat rumah lepas perarakan pagi tadi *for those yg join perarakan Maulidur Rasul*. Yang tak join perarakan pulak, mesti korang pun berselawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad dengan family kat rumah kan?. *bersangka baik ialah amalan terpuji*


Of course kat Jepun hari ni tak cuti pun, maka ke university macam biasalah jugak. Cuma yang membezakan hari ini dengan hari2 yang lain ialah hari ni I kena attend 4 consecutive classes from 10:30a.m to 6:10p.m. Each class is for 1 and half hour, while between each class cuma ada 20 minutes break except for lunch break is 1 hour. Pengsannnnnnn bertubi2 OK!. It has been ages since I have to attend classes from early morning until late evening.


Padan muka I, gatal sangat nak ambik kelas untuk dapat certificate as a strategist in East Asia Environmental Strategist Training Program. Nasib baik kelas pagi tadi best, sebab Kojima Sensei yang discuss topic regarding to Environmental Problems in China pandai buat lawak. So, taklah mengantuk ataupun bosan.


Sekarang ini I tengah struggle untuk buka mata luas2 dalam kelas ke-3 untuk hari ni. Tajuk pulak more on the Economics of Pollution and Institution, memang agak blur lah untuk engineering student macam I. Tambahan pulak kelas ni start lepas lunch break where I had a blast of nasi + sambal sotong. Maka TERPAKSA lah I update blog using my iPhone untuk mengelakkan I tertidur sampai meleleh air liur basi kat dalam kelas kan?. *alasan tak leh blah, TERPAKSA konon*.


Since kelas pun habis lambat, maka tuan putera Nazhan pun balik lambat jugaklah dari nursery hari ni; around 7pm. Incik Hubby pun bagitahu dia nak balik lambat hari ini sebab semalam dia tak pergi lab semata2 sebab kena jaga tuan putera Nazhan yang demam sejak hari sabtu. So semalam hubby bawak gi clinic, where Paed run influenza test on Nazhan. Nasib baik cuma demam biasa je, cuma takleh gi nursery jugaklah sebab suhu badan dia tinggi.



+- tuan putera yang demam, baring atas riba mommy -+


Masa demam tu mengada2 nya agak melampau jugak sebab asyik nak berdukung & beriba je 24-7. Nasib baik hari ni Nazhan dah sihat macam biasa. Thanks to the ubat demam paling mujarab yang daddy dia belikan iaitu Thomas train set. Bila dapat je Thomas train set tu, terus bangun main dengan bersemangatnya, cehhhh.


+- dapat Thomas train set terus sembuh demam, apakahhh? -+


Well anyway nampak gayanya usaha I untuk tidak menidurkan diri dalam kelas hari ni dah berjaya. Sekarang pun dah masuk ke kelas ke-4 untuk hari ni, yoshhhhhhh gambatte!. *ceh, dah kelas last baru poyo2 nak gambatte. Ntah apa2 kan?*.


Pssssstttt : nasib baik ada wifi free dalam kelas, I like!

24 words of wisdom & comments:

rosemyn said...

ore penah tido dale kelas dlu! saim pakak dop perase blako! skali lecturer napok, terus dio tepik

"saya datang untuk mengajar!! bukan mendodoi!!"

tobat sapa ko final year ore dop tido dale kelas doh!! hahahaha

syayassir said...

hehehe...
jangan tertido sambil duk menaip blog sudah lah....

kesiannya nazhan, sampai merah2 muka demam...

Hanis MY said...

get well soon nazhan... wahhh bestnya ada wifi i likeee tooo.. bestnyaa guna iphone sob2...hoshi!

mazni_azis said...

penyakit tido dalam kelas makin menjadi2 kat angah..sedangkan dulu mana tido dalam kelas..sedih betul la..

Nadiah Sidek said...

nazhan demam sbb nak thomas train set tu agaknya..hehe..

♥MAMASYAZA♥ said...

penah tdo dlm kelas time agama, sampai tersengguk sengguk, jadi bahan ketawa kwn2 ja lepas tu, hampehhh, salam maulidur rasul

transformed housewife said...

kalu ado student tido dle kelas, knur sokmo ngenak ketuk mejo dio sampai bgn. pahtu suruh gi basoh muko.

Idayu said...

so means yatie amik extra course utk dpt certificate tuh beside buat jikken utk pHd ke? wahh sugoii..

AshAnas said...

patut la suka gi kelas, dpt wifi free... hehe...

nazhan dpt toys terus baik demam ye... bijak2, hehe...

yatie chomeyl said...

Woghih : bekengnyo lecturer, mesti lps tu woghih tok ngantuk lasung doh Dale kelas dio

Sya : kalau ngadap blog, konpom x ngantuk hehe

Hanis : mmg best bila Ada free wifi dlm kelas, memenuhi citarasa blogger tegar kui3x

yatie chomeyl said...

Angah : sbb cuaca sejuk kot, tu yg asyik ngantuk je

Nadiah : tu la pasal, demam nak mainan rupa2 nya

Mama syaza : tersengguk2 dlm kelas tu mmg hobi yatie spnjg zaman eheh

yatie chomeyl said...

K/Nur : bakpo ketuk mejo? Semula2 ketuk Palo la pylon hihihi

Idayu : yup , gitulah kira2 nya

Shira : mula2 xtahu Ada wifi dlm kelas, dah sampai dlm kelas baru perasan yg iPhone connected to wifi dah ngeeeeee

BuTtErFlyInFraMe said...

found ur blog while googling pre loved items..hehe, igtkan blog jual pre-loved, terus excited nk pesan...(ni lah akbiatnya kalau asik tgk gambar je tapi x baca. haha)

isabelle said...

mesti ngantuk giler bila masuk kelas.
tapi kalo students sangap masa kelas kita, kita bebel.hahaha

Huda said...

gambate kak! :) dpt thomas train terus sembuh yer SN :)

TheTalesTeller said...

hai...salam perkenalan kak yatie....
sronok sgt bace blog kak yatie ni. Byk info plus kelakar skali.

kakyong said...

Tie,

beruntung ade teknlogi canggih.. best gak errkk kalo dpt iphone sebijik (angan2 lagi..) hihiii..


sampai merah2 muka nazhan demam...

Fikri ari tu demam juga.. pastu kan punya lah dia request kat ayah dia., nak makan nasi kat kedey... huhuu... jenuh la ayahnya dok kira2 duit.. mujur la cukup utk kami anak-beranak... lepas dpt makan kedai, terus sihat... ishhh...

Cikpid said...

Hahahaha..mujarab ah ubat ni utk SN. Lepas ni senang laa nk sembuhkan die dari demam :)

Sian SN demam sampai merah2 pipi tuh..

Oyis said...

ingtkan ubat gapo la hok mujarab tu, kot2 nak kirim beli ke, mugo di UK ni ubat x mujarab pong. kono ko thomas train set hahaha!

eRaY said...

hahaha better late then never, gambate....rayna pun baru baik dari demam
nway chomeyl gile nazhan in those pic

yatie chomeyl said...

butterflyinframe >> aah, i mmg x jual tp nak menunujuk2 semata2 ekekeke

isabelle >> tu lah kan, sbnrnya what goes around come around :p

huda >> tu lah, mujarab kan ubat demam ni hik3x

yatie chomeyl said...

the tales teller >> nti jemput2 lah dtg baca blog ni lagi tau ;)

k.yong >> kdg2 budak2 pun pandai main psikologi jugak, bila dpt apa yg di hajati terus sembuh kan :)

cikpid >> nanti leh try kat anak cikpid jugak ah lenkali hehe

yatie chomeyl said...

oyis >> kalu nk tahu mujarab ke dop, try la beli ubat gitu jugop bilo aishah deme len kali kui3x

eray >> agaknya nazhan dgn rayna ni demam rindu kat each other kot eheh *tiba2 wat assumption sendiri*

dbalkis said...

gambate yatie..sket je lagi kan zaman u jadi student. pasni u jadi lecturer u boleh tido kat dalam kelas kalau u suke..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...