CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Friday, 30 December 2011

Countdown 2012 dengan Ustaz Azhar Idrus

 http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif 
Tahun 2012 bakal melabuhkan tirainya malam esok. Menjadi kebiasaan, bila nak masuk tahun baru je mula lah plan macam2 bermain di fikiran untuk sambutan tahun baru.
Kalau di beri piliahn di antara acara2 sempena tahun baru 2012 di sekitar KL dan Selangor ini; yang mana satu kah pilihan hati anda?

(1) Ambang Sambutan Tahun Baru 2012 
Tempat : i-City, Seksyen 7, Shah Alam 
Masa : bermula 8 malam, 31 Dis 2011. 
Tetamu : Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak
Acara : detik bersama Najib, pertunjukan bunga api, belon udara panas
Artis : Najwa Mahiaddin, Suki, Adam serta persembahan lagu 1Malaysia.


(2) Malam Ambang Tahun Baru 2012
 Tempat : Dataran Merdeka
Masa : bermula pukul 9 malam, 31 Dis 2011
Acara : pertunjukan bunga api juga akan diadakan pada detik pukul 12 malam.
Artis :Datuk M. Nasir, Jamal Abdillah, Faizal Tahir, Awie, Mizz Nina, Kumpulan Hujan dan One Nation Emcee.

(3) Sambutan malam tahun baru 2012
Tempat :  sekitar Bukit Bintang dan Menara Berkembar Petronas (KLCC).

(4)  Countdown 2012
Tempat :  Dataran Shah Alam
Masa : bermula 7 malam
Acara : solat berjemaah, sembang santai, soal jawab agama, ceramah agama 
Artis : Imam Muda Ashraf, Sham Kamikaze, Akhil Hayy, Shahir, Ustaz Azhar Idrus


http://3.bp.blogspot.com/-vIE8t60krQs/TvMhWECckUI/AAAAAAAAEhI/wuA9W-QP7UA/s1600/countdown2012.jpg


Pilihan ada di tangan anda. Pilihlah Countdown 2012 yang tidak menyajikan artis-artis yang seksi dan nyanyian terpekik terlolong di sambut pula dengan tepuk tangan sambil berpelukan bersama wanita/lelaki yang bukan mahram. 

Pilihlah Countdown 2012 yang terbaik untuk mereka yang dahagakan ilmu agama dan ingin berubah ke arah yang lebih baik.

Countdown 2012 Shah Alam ini merupakan penutup bagi orang Islam untuk menyambut dengan berdoa dan solat berjemaah sesama saudara Islam. Jazakallahu khairan kathira. 


~ Thanks for reading this (^-*) ~

9 words of wisdom & comments:

mazni_azis said...

angah countdown di opis ler jawabnya...bestnyer kalau dapat p ceramah ustaz azhar idrus tu..

zailamohamad said...

sohor doh ustaz Azhar ni..

aku kalau tak g mana-mana, insya allah nak g dengar jugak ceramah Ustaz Azhar tapi tulah..kalu tempat ramai-ramai ni, rusing ko anak-anak jah..huhuhu

Oyis said...

Alhamdulillah, ada alternatif sambutan countdown. plg2 tidak, duk rumah shj lah, drpd terloncat2 bersesak kat konsert tu kan?

Nadiah Sidek said...

ustaz azhar idrus best!

transformed housewife said...

Tie nok gi ko? Knur dok di rumoh jah sbb biasola Abe Ariff tok berehi gi tempat ramai ore.

Zefa NorAsmara said...

Ibu Yusuf singgah ziarah.. kami antara 70k pengunjung yang hadir. Mmg meriah.. :D

yatie chomeyl said...

Angah : mmg bestsgt2 ;)

Zaila : tmpt luas, OK jah kot bawok anok2

Oyis : jolo doh, kalu dop duduk depe TV jah la hehe

yatie chomeyl said...

Nadiah : mmg best ;)

kak nur : mem eti nk gi pun

zefa : mmg meriah kan?

Teratak Hami said...

Akak takde "count-up" dah coz terlelap awal :-)

Maybe akak pun akan pilih count-up di Dataran Shah Alam. More peaceful !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...