CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Tuesday, 20 December 2011

How to spot fake Longchamp Les Pliage?



If you ask me the most obvious thing that I noticed for the past 3 weeks living in KL; I would probably say than more than 45% of the woman that I met anywhere in KL be it at the mall, waterpark or even masjid is carrying the Longchamp Les Pliage tote handbag!. 


Perghhhh terus rasa kagum sebab wanita2 Malaysia memang up to date bab2 handbag ni. Seiring dengan populariti mendadak handbag LC ini, maka peniaga2 pun tak melepaskan peluang untuk keluarkan fake LC handbag. 


There will be someone who will mislead you, with stock photos or photos of authentic bags (if you are buying online). Check the details of the bag to make sure that what you received, is the real thing. Karang rugi je bayar beratus2 tapi rupanya tak ori....tak ke sadis?


Before buying, eyeball the dimensions, check the measurements, then compare with official Longchamp website. Longchamp new colours of the canvas bags 2 times a year (for fall-winter and the spring-summer) but the leather trimming is same always.


So today I would like to share few tips on "How To Spot Fake Longchamp Les Pliage Tote Handbag?". *These tips below apply to the Les Pliages line of folding nylon canvas bags (not to Planetes, limited edition Pliage bags or the leather bags).**

I have here pictures of two bags. The blue medium with long handles one is real, and the green one is fake. 

(1) GENERAL
 The fake is on the left, the real deal on the right. Right away, notice the left bag looks too shiny and the handles don't look right: too short for long handles, and too long for short-handle variant.


 


(2) LEATHER
There is contrast stitching on the leather parts of the bag, which is a different colour than the leather itself on the visible side (and same colour as the leather on the back of the flap). 

 


On authentic/fake bag, it is almost a diamond pattern, and grain is not embossed as deeply as the logo. The fake leather looks like a fish-scale pattern, with clean lines of even depth.



(3)  LEATHER FLAP
An authentic bag has a jockey logo embossed on both the leather AND the snap. If there is no logo at all..... beware!!! 

+- nampak lebih kurang je kan, so kena tengok next step pulak to verify -+


 The back of the flap for real bag has writing above the stitching. This may, however, vary from bag to bag. On my tote, the words Le Pliage "shopping" modèle déposé are between the lines of stitches and the word Longchamp are embossed above the stitches. 



 (4) REINFORCED SNAP
 An easy one! Real bags have their snaps reinforced with clear plastic discs that extend beyond snaps on the inside of the bag. The foldable Pliages also have snaps near the bottom.

+- fake bag has no clear plastic disc at the snap -+


+- Real bags have snap reinforced with clear plastic disc-+



(5) FABRIC
The fabric on fakes is usually too shiny and texture is much smoother compared with real. If a bag looks too shiny in a photo, you may want to double-check it's other features.


 


(6) ZIPPER PULL
Longchamp Pliages have round logo zipper pulls, which can be gold or pewter depending on what shape the bag is. The real one is extremely detailed, and on the fake the bodies of the jockey and the horse blend together. Also for the fake zipper, the "gold/pewter"  will become corroded or the colour is fading.



(7) BACKSIDE OF FLAP
Fake bag leather looks hairy and the edges jagged. Real one is also raw but is smooth and clean.



(8) WORDS ON THE BUTTON SNAP 
On the snap itself, the real bag says, "ORIGINAL" while the fake one has no words or some other miscellaneous words.



(9) SHAPE OF THE END ZIPPER LEATHER
At the end of the bag, there's a small leather. There's a slight difference in terms of shape of the piece of end leather between real and fake bag; refer below picture for better understanding.

+- yang ori bentuk end leather tu bersegi sikit, yang fake macam lonjong kat hujung tu -+


(10) ZIPPER POSITION
For the real bag, the zipper should be in the right position when it is close. As you can see in below picture, for fake bag the zipper position in close condition is on the left side.





There goes 10 tips "How to spot fake Longchamp Les Pliage tote handbag?". Some of the tips were taken from here, where as some of the tips are based on my own observation. Harap-harapnya tips ni berguna untuk mengelakkan dari terbeli Longchamp Les Pliage tote handbag tiruan. 

Tapi kalau memang u dah tahu bag tu tiruan and u nak beli jugak, tak kisah lah ye dak?. mrgreen



Psssssttt : mula2 masa terjumpa handbag LC tiruan ni, rasa macam luruh jantung I sebab nampak seiras sangat2 so macam ada rasa ralat sikit dengan perbezaan harga yang ketara. Tapi bila I dah jumpa perbezaan2 yang real & fake, legaaaaa sikit rasa hati.



19 words of wisdom & comments:

Ijah EmoTemo said...

wah...nice info ni ;)

isabelle said...

hahaha. dgn ini, maka marilah kita mengusyar beg2 longchamp org selepas ini

Kamalia said...

vavava..cukup detail.tq..
aritu ade stdent kita kena tgkap jual fake watches kat yahoo shopping.

Sidratul Muntaha said...

makcik pakai cap ayam jer..
takde duit la nak beli ratus2 ni..
lagi sedap klu pakai backpack soldier..
senang..
*woman with accessories normal but not extraordinary...
*tpai kalau byk duit and koya,jgnkan long champ,jaspal pun aku sanggup beli.

*impian dan angan2 tak salah sebab tak kena kuar duit.
*ekekkeke...

Nadiah Sidek said...

tak pernah dengar pun nama handbag tu :p

Umie said...

good info dear... lepas nie sesapa nak beli tu, check betul2x ye.. kalau mmg murah takpe sbb dah sedia maklum itu fake kan... tapi yg sadisnya kalau bag tu mmg fake tapi dijualnya ikut harga ori...sedih tu kalau sesapa yg terkena...;-)

azzamoro said...

yatiey... best nyer info ni. i selame ni susah nak differentiate mane yang ori n tipu.

tapi i mmg nak beli yg tipu satu utk diaper bag. keke

p/s kat paris murah tp kt KL harga cam melampau.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kat mesia mmg byk fake
lepas ni compare coach ori ngan fake plak....

atoyis said...

teringin gak nk pakai LC ni tp disebabkan harga yg agak mahal simpan jek la niat..hehhehe

Hanis MY said...

Memey gojes mummy ni hehe... Kale nok secure beli kat butik dio terus seney... Ni brand France dop? Tapi tok semomade in France ado hak made in china, normal ko gitu wahai fashion guru?

Hanis MY said...

Memey gojes mummy ni hehe... Kale nok secure beli kat butik dio terus seney... Ni brand France dop? Tapi tok semomade in France ado hak made in china, normal ko gitu wahai fashion guru?

yatie chomeyl said...

Ijah : hope berguna :)

Isabelle : hahhaha, jom3x

kamalia : berani betul budak tu jual fake item kat yahoo shopping..isk3x

yatie chomeyl said...

Ayu : betul2, x salam bermimpi :)

Nadiah : ok, lepas ni kira dh dengar la ye hehe

Umie : tu la, kalau beli brg fake tp harga sama macam ori...tak ke menangis dibuatnya huhuhu

yatie chomeyl said...

Azza : i pun beli yg tipu buat beg gi piknik hahaha

lady ayu : coach bnyk jenis, susah sikit nk detect yg fake dgn ori

yatie chomeyl said...

atoyis : erm, kalau ada member kat france, leh la kirim. murah sikit kot klu beli dgn diorg

hanis : tu la, tp lo ni bnyk yg klu beli di butik pun made in china jugop sbb LC france hantar manufacturing ke china. payoh dh nk beli yg 'made in france' sejak2 LC koho femes ni

kakyong said...

hahha.. serius tak tau pun beg tagan ni.. kita pakai beg tagan rege rm10 jer.. tu pun bertahun tak pernah tukor.. ;)

Oyis said...

i masa nak beli LC hari tu pon check website yg bgtau camne fake or ori. last2 x konfiden beli online, terus mintak member yg kebetulan on the way nak dtg bermlm di plymouth from london belikan (from harrods). Alhamdulillah, x la was2..

di msia mmg melambak2 ke org pakai ni? brp ramai la agaknya hok fakes? satu saya perasan di UK ni, omputih x pakai sgt, tp student from CHINA buat macam budu jah beg ni. susah nak percaya beg demo tuh ori kalo bole isi laptop sampai senget2 beg dan buku penuh2 sampai rebeh bahu. bkn nya murah nak wat beg sekolah :P

mamashikin said...

hahaha..i ada satu..tp yg fake..ngeh ngeh..

Cute Babies Collection said...

salam..i would like to share this kat my facebook boleh ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...