CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 28 December 2011

Jumpa Dynas di DNA, The Curve

http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif

Last Friday (23rd Dec 2011, I went to The Curve sebab nak cari barang baby for my cousins. 2 of my cousins baru dapat baby, so hubby suruh I pergi beli barang baby yang best2, maka ke The Curve lah petang Jumaat tu dengan adik2 I yang jadi baby sitter SN sepanjang I kat Malaysia.


Sana sini ada sale sempena Christmas dan juga Year End Sale, maka dapat lah shopping kat Butik Poney sebab ada discount up to 70%. Macam biasa kalau mommy masuk je shopping mall, SN mesti nak buat 'scene'; tarik tangan mommy tak nak bagi mommy masuk kedai. I guess SN dah faham dah, once mommy masuk kedai..mommy jadi tak keruan dan terus tak ingat ada anak...mrgreen eheh. 


Last-last SN redha je dan terima perangai 'shopaholic' mommy dengan seadanya. Lalu dia duduk dengan sabar kat luar kedai dengan ditemani oleh Ayoh Syo & Cik Lin sampai mommy dah siap shopping.


+- menunggu mommy shopping dengan muka masam mencuka, siap silang kaki lagi ..dah macam orang besar -+


Selesai urusan membeli-belah kat Poney, kitorang pusing2 lagi kat kedai baby lain kat 1st floor tu. Ada banyak children's wear shop kat 1st floor The Curve e.g. Anakku, Domii, Gingersnaps, Girls, Kidstyle, Little Haven, Mothercare, Ovo  and The First Few Years. 


Tengah syok pusing2 tu, ternampak pulak kiosk DNA kat tengah2 1st floor tu. DNA stands for Dynas Nursing Attire. I pun masuk dan tengok2 items kat dalam kedai tu, suddenly ada perempuan jelita datang dari arah belakang I and say "Hi".


Opocot terkejut....Dynas yang datang dan say "Hi" rupanya. She's super friendly and very gorgeous. She personally explained to me that DNA Boutique offers breastfeeding clothes, mother and baby matching clothes, 2 in 1 maternity and breastfeeding clothes and also breastfeeding accessories like breastpump, nursing pillows and lots more. They also sell sets of organic skincare and baby care products gift pack from Sazzy Falak.


Memang cantik2 baju kat dalam butik DNA tu. Siap ada baju yang matching untuk Ibu & Anak..so sweet. So I told her that SN dah stop breastfeeding, but I'll definitely blog about her shop so that mom and mom-to-be can pay a visit to her shop. 
  

Untung weh kalau Dynas ada kat her shop tu, mesti dia akan layan korang dengan peramahnya. Syok borak2 dengan Dynas; macam dah kenal lama gitu. Terus feeling macam I ni BFF dengan retissss...mrgreen ahaks. But seriuosly, dia memang tak sombong. Siap bercerita pasal aktiviti dia to support breastfeeding in Malaysia such as buat talk, join BF campaign and etc. I tumpang happy lah sebab I pun support breastfeeding 100%!.


Untuk promote kat blog, kena lah ada gambar posing dengan Dynas; baru naik sikit rating entry kat blog tak famous I ni eheh. Dynas siap mintak tolong dengan her SA to snap our picture together. Siap cakap suruh amik banyak2 keping pun takpe..I like ♥ sengihnampakgigi .


+- gambar ni blur sikit, I pakai flat so nampak sangat rendah di sisi Dynas yang memang tinggi-+




+- gambar ni clear sikit, tapi tudung I dah tertarik ke belakang pulak...terus jadi Yatie Comot -+



Adik I si Awin tu dah terkena star struck sebab dia cuma mampu terdiam dan ternganga tengok kejelitaan Dynas. Sedangkan SN pulak macam biasa bila depan pompuan cantik terus behaved dengan penuh gentleman sekali. Kalau dengan orang lain, susah betul nak salam. Tapi bila mommy dukung dan dia nampak je Dynas yang cun tu, terus salam cium tangan beserta package flying kiss sekali...isk3x..jelir bravo anakku.*refer entry Baby SN reject mommy bila jumpa Farina AF8 (~_~)*



Sebelum kitorang balik, I suruh lagi adik I ambik gambar butik tu untuk promote kat blog. Then, Dynas terus posing tanpa di minta..memang sah2 gene model tu dah sebati dalam diri beliau. Terbaikkk lah Dynas.




So for those who are interested, boleh lah menjenguk DNA kat The Curve, Kiosk K-F-3-D, 1st Floor, No. 6,Jalan PJU7/3, Mutiara Damansara, Petaling Jaya. Kalau malas nak ke The Curve, boleh tengok gambar2 koleksi pakaian DNA and order online kat FB DnadynasMokhtar, blog DNA, website DNA, and FB MLO.


Pssstttt :  SN memang jadi super peramah kalau jumpa artis...menurun perangai siapa lah agaknya ni? gatai



 

8 words of wisdom & comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

curlastt sgt uols tetiba ada BFF retis gituew auwwww...(tetiba khen hahaha) but tgk dia pun tahu x som mcm retis lain

Rai said...

hamboiii..kemain lagi SN ya.. pose silang kaki tu yg mahal tu.. hehehe..

transformed housewife said...

bilo nok gi The Curve pulok? Nok ikut retep. hehe. Abe Ariff buke minat gi tempat2 lagu tu.

mazni_azis said...

SN memang...nanti kalau nk jumpa SN lagi kena make up macam artis...turun perangai mommy dia la tu...

nieda said...

the curve mmg byk butik kanak2 yg best..
dynas mmg cantik....bagusla tak sombong sure bisness makin maju..kalau owner selalu turun padang ramai customer akan dtg

mRs sYa said...

the curve mmg best la kak nak shop baju2 baby ni...pastu aman pun aman..dah penat leh urut dkt rest n go tu...

yatie chomeyl said...

lady ayu : tu la, ceria je muka dia melayan BFF Dia ni ahaks

Rai : tu la, nampak sgt boring tunggu mommy

kak nur : sekalo ti gi pete jumaat...nanti kito gi sekali deh

yatie chomeyl said...

angah : yes, sblm jumpa SN kena make up mcm artis dulu OK! eheh

nieda : aah, rambang mata di bautnay nak pilih kedai baby kat the curve tu

mrs sya : aah aman, x sesak sgt...nk parking pun x serabut mcm tmpt lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...