CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Friday, 6 August 2010

Kenduri Aqiqah Baby SN : The guest of honor

This is the continuation from the previous entry : Kenduri Aqiqah Baby SN: Aturcara Majlis. I dha janji nak update seprate entry untuk guest yang hadir kan. So entry ni banyak gambar2 je lah, less taip2...sila enjoy gambar2 dan komen berdasarkan gambar2 je; boleh gitu? gatai eheh

I wrote in the invitation details that the event will start on 11 a.m to 4 p.m. Tapi awal2 pukul 11pg tu macam tak ramai pun tetamu yang datang. I pun dah cuak sebab food banyak gila..kalau ikutkan caterer cakap, 3 bahagian daging tu cukup untuk 800 orang makan..ala2 kenduri kahwin dah huhuhu. Mula lah gelabah + peluh dingin takut membazir pulak kang makanan2 yang banyak tu kalau tak habis.

Rupa2nya ramai gak yang bekerja half day on that day; so most of the guest turn up to the kenduri lepas zohor onwards. Dah dekat2 nak pukul 4 ptg tu ramai gak yg SMS I to inform that they'll be arriving a little bit late to the kenduri. I sebenarnya saja2 je letak sampai kul 4p.m tu when the fact is I tak kisah pun pukul berapa guest nak datang asalkan makanan masih ada..kalau tak kang, terpaksa hidang biskut kering cicah air teh je lah gatai eheh.


*baby SN yang dah kepanasan di paksa pakai baju melayu*

(1) Family
Keputusan kami untuk buat kenduri aqiqah baby SN kat Kajang memang tepat since most of our family members stay in KL + Selangor area. Adik2 hubby yang 4 orang tu memang semua kat Selangor while; my sis + adik2 lelaki I pun kat Bangi tu je. Sedara mara kitorang pun ramai kat KL ni jadi dah rasa macam time raya jugaklah sebab dapat jumpa dengan diorang. Cuma my MIL + FIL lah yang terpaksa datang dari Qelate untuk tolong kitorang handle kenduri ni.


*hubby's aunts with MIL*


*hubby's uncles with FIL*


*sedara mara sebelah hubby; sepupu hubby yg baju hijau tu baru lepas bersalin 21hari*



*hubby's aunt yg duk kat Kajang gak*

Family auntie & uncle I yang duk kat Sg Besi & Sg Long pun datang gak kenduri tu. Paling best ialah my aunt yang duk kat Ipoh pun, sanggup datang all the way from Ipoh ke kenduri tu.


*my aunt's family yang duk kat Sg Besi*


*my uncle's family yang duk kat Sg Long*


*left pic:my cousin & I --- right pic: Kak Nur and I*


*my aunt yang duk kat Ipoh*

(2) Friends

Kawan2yang datang pulak ialah kawan2 seangkatan yang sama2 bergumbira zaman kanak2 ribena di Matrix Melaka (batch 2000-2002) sehinggalah kawan2 zaman separa matured di USM Transkrian (batch 2002-2006).


Macam biasa; bila dah jumpa dengan kawan2 seperbengongan, tingkahlaku menjadi kurang sedar diri dah jadi mommy lalu ketawa berdekah2 tak pandang kiri kanan sebab asyik duk buat lawak susu getah je gatai hohohoho.

=== kawan2 KMM ===


*left pic: with Art & Altamis -- right pic: with Rahimah and Ayon*


*left pic: with Dayang & Israf --- right pic: with newly wed LizLinggam*


*with Nasrul + Irma + Damia*


== kawan2 USM ==


*with hubby's coursemate : Azimah and Nad*


*clssmate hubby kat USM- I tgh sibuk pot pet smp x smpt posing
gatai eheh*


*with the gorgeous Bibi + Zara ~ I adalah rasa x chomeyl bila posing tepi si cantik ini hoho*


*my BFF; Deja and her brother Omar*

(3) Blogger friends

Blogger friends yang mula2 sekali menampakkan wjah ke kenduri ni ialah Faryza since umah dia pon dekat je dengan Kajang. Faryza pun baru je lepas buat kenduri aqiqah untuk Amir. Kebetulan masa Faryza datang tu, dh dekat2 dengan masa tidur baby SN; tu yang I posing dengan nursing cover dan baby SN sedang menikmati 'lunch' dengan jayanya di sebalik kain kuning keramat itu gatai eheh.


Lepas tu tengahri sikit Jiji + Anis Manis sampai ke tempat kejadian. Puaslah jugak dapat berborak2 dengn Jiji dan mencubit2 Anis Manis tu hehe. Niat hati nak kenen2kan Anis dengan baby SN tapi tengok diorang macam tak layan each other je..ke, saja2 cover line depan mommy eh? sengihnampakgigi hik3x


*Jiji + Anis Manis with baby SN & I*




Then bila dah semakin petang, *NurooL and Isabelle* pulak memunculkan diri diorang. NurooL datang dengan teman tapi mesra yang di import khas dari Besut while Isabelle-si mak buyung yang slim datang dengan Lil Adam + hubby. NurooL siap bawak present untuk I sekali walaupun obviously majlis ni untuk baby SN sengihnampakgigi ..mak suka nyah!.



*with NurooL and Isabelle *


Blogger friend yang paling last datang ialah Hanz and family. I suka sangat sebab dalm pada not feeling well, Hanz tetap menggagahkan diri to attend the kenduri. Seronok dapat tengok gelagat Hambali & Hanafi yang cheeky itu. Tercapai gak hajat I nak pass hadiah coaster yang Hanz menang dari contest yang I pernah buat dulu *sampai dah nak berkulat dah hadiah gatai eheh*


*I tengah pot pet pot pet dengan Hanz*


*nice pic with Hanz*

(4) Tetamu2 kecil yang chomeyl2

I nak akhiri entry ni dengan wajah2 chomeyl tetamu 2kecil yang datang pada kenduri tu. Mcam2 reaksi dan gelagat yang dah di capture dengan lense 50mm D90 hubby itu hohoho. Enjoy the pics fellas!.


*tiga beradik ~ anak sepupu hubby*


*Hambali & Hanafi yang cheeky*


*Altamis menang makan motor*


*Zara yang macam anak omputih*


*left pic: Israf + SN + Altamis di riba bibik Dayang -- right pic: Lil Adam enjoy storytelling session*


I would like to thank everyone that had attend the kenduri. Sorry kalau layanan I dengan hubby tak seberapa. Maklumlah masa tengah peak hour kul 3pm onwards tu, ramai pulak datang serentak..jadi kelam kabut sikit nak layan tetamu2. Insya Allah panjang umur murah rezeki, ada kesempatan lain..leh kita jumpa lagi.


Pssssttt : masa tengah taip entry, tiba2 Prof datang jenguk dan tanya "are you working on your report?"...I angguk laju2 dan terus click pangkah blogger.com
sengihnampakgigi hahahaha

16 words of wisdom & comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

salam
sangat ler happening majlis aqiqah baby SN.....meriah ngan tetamu..and for sure..makanan pun sedap2 belaka kan...

seronok bila dpt kumpul ngan kengkawan lagi.....meriah jer...

Hanz said...

Meriah sungguh rupanyer..kenduri baby SN... :) ada jugak gambar hambali disuap papanyer yer.. :)

Seronok dapat jugak jumpa Yatie & Family akhirnyer..satu coaster dah letak kat opis ni..suke sangat..thanks Yatie! :)

Jiji said...

KMM?? Londang?

eh eh aku pon KMM @!~

reitak said...

Awww....biler Yatie balik sini nih?

Baby SN dah besar...:) makin ensem

nieda said...

meriahnya kenduri akikah SN..ramai yg dtg..best ye dpt jumpa kwn2...teringat kenangan dulu2

=*NuRo0L* = said...

aduh..tq so much kak..teman tapi mesra tu dah mula melamar..so tunggu mase je dia nk dtng mengadap parent kite..insyaallah,semoga allah permudahkan urusan..nti leh le honeymoon kat jepun..hihi...

transformed housewife said...

Knur jugokla tok sempat jupo Ayoh Man dgn Cik Yoh's families. Tunggu rayola kot sbb nok drive cari rumoh dioarg pun tok reti.

e.l.i.z.@ said...

waaaaaaaaaaaa...sy sgt jeles melihat entri ini =(

yatie chomeyl said...

zana >> mmg seronok bila dpt jumpa kwn2, smp xsedar status dh jd mak ni hehe

hanz >> thanks sbb sudi dtg..leh jumpa u an dur kids yg cute tuh

jiji >> y eke babe? ko batch thn brp?

yatie chomeyl said...

reitak >> i pon xsmpt nk jenguk blog u utk inform i blk msia..huhu

nieda >> tu la, seronok bila ramai yg sudi dtg

nurool>> ye ke?? bestnyerrrr....nanti jgn lupa jemput akk eh *wpon xsure leh g ke x* hehe

yatie chomeyl said...

k.nur >> gi je la bule posa ni, suruh epik dgn eji bawok. budok2 tu tahu jale gi rumo cik yoh dgn ayoh me

eliza >> takpo darlin, nanti i kelik pulop pahni..kito jupo deh

isabelle said...

hahaha.kantoi!
working on report of the akikah la...

anyway, TQ for inviting

Tulip said...

serius aku rasa sungguh gemuk wehy! ko kurus gilaaaaa....jeles i :p

btw, thanks for the invitation, lauk cedapppp dan kami kenyang!!

:)

kakyong said...

amboi meriahnya... ramai kawan2 & kwn blog yg juga meraikan...

i_sofia said...

yatie.. hubby pun usm gak ke?? sama ke ngan batch yati?? sofia senior yatie le.. hehehe.. yatie buat aero ye dulu? sofia bdk material.. :D

yatie chomeyl said...

isabelle >> x kantoi lg, sbb i smpt tutup ekeke

bibi >> aku pulak teru srs x chomeyl lepas jumpa ko..ko makin cun weh

k.yong >> aah ramai gak yg dtg, best2x

i-sofia >> yup, hubby USM sama batch dgn yatie gak tp dia civil..yatie aero. ooo sofia senior erk, patut x brp cam muka sofia :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...