CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Tuesday, 17 August 2010

Jalan2 Jelajah Malaysia versi chomeyl

Huwarggggghhhh.....*menguap luas2 macam singa*; serius ngantuk gila. Niat hati nak short nap kat meja lab ni tapi kang takut 'terbdengkur' lalu mendatangkan rasa malu dlam diri pulak, maka niat short nap di ganti dengan aktiviti update blog eheh. Entry hari ni entry menghilangkan mengantuk *so, ada banyak gambar2* sambil mengenang siri jalan2 jelajah Malaysia yang berlangsung sepanjang 2 bulan kami sekeluarga berada di Malaysia pada Jun & Julai tempoh hari.

(1) Zain's Family Day di Langkawi
• acara tahunan untuk family sebelah MIL *refer:
Off to LaLa Langkawi Land pulak*

http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TGouiGAhUhI/AAAAAAAAIVA/vbFARpYbUs8/s1600/DSC_0237.JPG

http://4.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TGouhX928EI/AAAAAAAAIU4/uSSSjuUcZK4/s1600/DSC_0219.JPG



• we rent a bus guided tour to accommodate our sightseeing as well as our shopping trip in the island




• we spent 3 days at the duty free island



• it was really a nice and unforgettable family getaway


*area makam mahsuri*


(2) Batu Pahat, Johor

• sambil mengisi agenda untuk appointment I dengan Prof di UTHM, juga sambil hubby join conference di UTHM...smbil tu jugak kami menjejak nasi beriani gam power yang terkenal di batu pahat


*nasi beriani gam power dan baby SN yang teruja dengan telur pindang*

• kedai ni berhampiran dengan hospital batu pahat

• memang 2 thumbs up untuk rasa yang sungguh memikat perut, tapi portionnya agak banyak untuk perut I..so, adalah tak habis walaupun adalah sangat sedap rasanya.



(3) Johor Bharu, Johor
• dari Batu Pahat tu kami bergerak ke rumah Cik Na; aunty hubby
*refer: Unexpected incident*
• tidur 2 malam di rumah Cik Na yang rajin memasak masakan yang sedap2 sampai makan tambah nasi berpinggan2.




• di bawak berjalan2 ke Danga Bay, Masjid Sultan Abu Bakar *tempat Mawi & Ekin kawen hari tu* dan jugak sempat ke area istana Sultan ABu Bakar








(4) Masjid Tanah, Melaka

• hubby tiba2 cetuskan idea untuk menjenguk kolej matrikulasi melaka yang da hampir 8 tahun di tinggalkan
on the way back from Johor - KL
• ala2 mengenang kembali nostalgia di zaman pra-matang muda remaja dulu2






(5) Nibong Tebal, Penang

• jelajah kami di teruskan ke kampus kejuruteraan USM yang tercinta di mana kami berdua
menghabiskan masa selama 4 tahun before being awarded the B Eng degree.



• tiba2 terkenang port2 kedai mamak yang selalu di kunjungi untuk layan soccer match dan jugak konsert AF di hari minggu ~pastu teringat yang I pernah jatuh motor kat depan pagar pak guard pukul 3 pg lepas balik tengok bola, hubby ada kat situ gak masa tu tapi dia tolong gelakkan je. take note yang masa kat USM kami cuma kawan senegeri yang sembang "aku-mung" sahaja dengan each other. Ceh, ade ke patut tolong gelakkan instead of tolong angkatkan mutor yang jatuh tu uuhuhu.



*depan school of aerospace engineering, USM*




(6) Ipoh

• menjenguk family makcik I di Ipoh and spent 2 nights stay there





• tak gi jalan mana2 sangat pun cuma spent quality time with my cousins yang suka melayan baby SN





Overall, memang kami manfaatkan betul2 masa 2 bulan di Malaysia hari tu untuk jumpa dengan kawan2 dan family setakat yang kami mampu. Yang mana yang tak sempat jumpa tu, lain kali panjang umur ada kesempatan..leh lah kita dating2.

~ yosh! dah hilang ngantuk....sambung baca journal *lalu sambung menguap luas2 lagi* ngeeee ~


14 words of wisdom & comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

seronoknya jalan2 sambil mengimbau nostalgia dulu 2 :)

farahfatihah said...

hai sis..lama sungguh xjenguk blog sis..bby SN pun dah besar...sis dah balik msia ke?

Farah said...

waah hebat2..ni boleh di gelar jelajah 1malaysia ni hehehe.dlm 2 bln sempat pergi byk tmpt

transformed housewife said...

Knur pun rindu nok gi jenguk balik kat Kampus Transkerian tuh. Rindu tempat kijo lamo.

kew_chop said...

napok daddy nazhan koho bam2. hihi..
lamonya tak pegi langkawi..

Ummi Salsabila said...

mmg betul manfaatkan masa bercuti.jelajah semua tmpt.anyway,nice pics.:)

nza said...

siri jelajah la nie smbil mengimbas kenangan lama tu....

MAMASYAZA said...

jalan2 sungguh sikecik tu bila balik malaysia ek

Hamizah said...

mkn banyok pon x gemuk jugok..

yatie chomeyl said...

eliss >> memang seronok, terkenang zaman muda2 dulu hehe

farahfatihah >> x la,bulan lepas je blk kejap kat msia sbb ada kerja sikit

farah >> aah kan, best gak nama tu..jelajah 1malaysia :D

yatie chomeyl said...

k.nur >> lain sikit doh lo ni, mace2 ado hok baru

murni >> sbb daddy make mace2 di msia hehe

US >> tu la, manfaatkan sepenuhnya masa 2 bulan tu utk jalan2 :)

yatie chomeyl said...

k.nza >> gitulah lebih kure hehe

mama syaza >> si kecik tu ngikut je kemana2 mommy & daddy pergi hehe

k.hamizah >> tu la, x tau dah camne nk gemukkan badan ni huhu

kakyong said...

2 hari kat Ipoh... huhuuu, kalo tak sure leh jumpa..

nieda said...

mmg betul2 jln sakan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...