CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 29 December 2010

Malaysia: simply the CHAMPION!

By now, I'm sure semua rakyat malaysia tengah bersorak riang ria meraikan kemenangan Malaysia menjuarai Piala AFF Suzuki. We beat Indonesia 4-2 on aggregate and hell yeah, every single Malaysians are proud of this victory.

I watched it thru online of course, with hubby at home. Nasib baik baby SN pun tidur awal, jadi memang senang mommy & daddy nak layan game final tu dengan penuh semangat kesukanan.

BELUM pernah ada dalam sejarah, kalau nak main bola kena naik kereta perisai seperti yang dilalui oleh pasukan Harimau Malaya semasa di Jakarta, Indonesia pada 29/12/2010. Adakah pasukan Harimau Malaya sebenarnya bermain di Palestin/Israel? Jika beginilah keadaan keselamatan di Indonesia, perlu ada pasukan pengaman Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) di Indonesia.



Semua player Malaysia main dengan sangat best dan pujian paling banyak memang patut di berikan pada Khairul Fahmi a.k.a Apek dan jugak our top scorer: Safee Sali. He is also the top scorer for this match where he had scored 5 goals!.

http://1.bp.blogspot.com/_yCLrybPC7hs/TQmnP7B2-SI/AAAAAAAACaw/JUufQuFGgkA/s1600/malaysia+aff.jpg

But of course, orang yang paling penting sebenarnya ialah Rajagopal lah kan, sebab kalau bukan sebab dia; Malaysia tak mungkin dapat jejak kaki ke final dan menjuarai nya kali ini.

I tak nak komen panjang2, cuma I nak quote semula apa yang commentator kat StarSport masa game malam ni.

"Malaysia is the fastest rising country in Southeast Asia region"

"The goal is soooooo international standard"


"Malaysia: simply champions in every sense of the word right from the goalkeeper to the midfielders and end up in the strikers"


" These young bunch of boys have maturity in them, everybody has team spirits + togetherness; and not even being cocky at all"

"Safee Sali is the left foot turbojet rocket for Malaysian team"


Gosh...those words are so flattering to listen to and I yang terlebih2 menjerit2 masa tengok game tu, sampai hubby diam tak terkata hahaha. I siap imagine myself kat stadium tu, so I menjerit macam I kat stadium lah kan.

Kemaskini Perlawanan/Keputusan yang I ambil dari Kulanzsalleh:

  • Kapten Indonesia, Firman Utina gagal menyempurnakan sepakan penalti yang diperoleh pada minit ke 18.
  • Perlawanan separuh masa pertama tamat dengan keputusan Malaysia 0, Indonesia 0.
  • Mohd Safee Sali berjaya menjaringkan gol pertama Malaysia dalam perlawanan minit ke-53 menjadikan kedudukan pada ketika ini, Malaysia 1 – Indonesia 0.
  • Mohammad Nasuha menjaringkan gol pertama Indonesia pada minit ke-71 menjadikan kedua pasukan terikat 1-1.
  • Gol ke-2 Pasukan Indonesia diperoleh pada minit ke-87 menjadikan kedudukan terkini Indonesia 2 – Malaysia 1.
Keputusan Muktamad: Malaysia tewas kepada pasukan Indonesia 2-1 dalam perlawanan akhir pusingan kedua Bola Sepak AFF Suzuki di Stadium Gelora Bung Karno. Bagaimanapun berdasarkan agregat, Malaysia mengatasi Indonesia 4-2. Keputusan ini menjadikan pasukan Malaysia sebagai Juara Bola Sepak AFF Suzuki 2010. Tahniah pasukan bola sepak negara. Tahniah juga kepada kepada Mohd Safee Sali yang dinobatkan sebagai penjaring terbanyak dengan 5 gol.

http://2.bp.blogspot.com/_ig52DhX3Cg0/TRK-JISVhuI/AAAAAAAABWY/t52pKq1TZ8k/s1600/Malaysia%2B-AFF%2BSuzuki%2B-%2B2010.jpg







Pssssttt: ehh u all yang duk "i lap yu khairul fahmi" tu, dia dah ada awek la ekekek. ni blog awek dia yg gorgeous itu --> Elia: Short & Sweet

3 words of wisdom & comments:

Huda said...

yeay kite menang kak :)

isabelle said...

byk betul org blog psl kejayaan smlm.

transformed housewife said...

knur gi tengok blog awek Apex tu sakni. naik terus rating dio dgn folower sampai 1000+ doh. hebat penangan Piala AFF ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...