CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Saturday, 18 December 2010

Off to Disneyland Tokyo (^_^)

My family and I will be going to Tokyo tonight and we will probably start our journey on 4 a.m. As we will go to Tokyo by car, it might took about 12-15 hours of drive depending on how many hours we spent to take a rest or to take a short nap for the driver.

I masak bekal sikit buat makan breakfast and lunch pagi esok, and harap2nya we arrive at the right time for dinner kat rumah Murni.

Other than that, macam biasa mommy ni kalau boleh nak angkut satu rumah bawak sekali tiap2 kali travel sampai daddy terkejut tengok banyak betul barang2 yang mommy nak bawak ekekeke.

Tujuan utama ke Tokyo sebenarnya sebab hubby nak renw passport dia. But then, alang2 dah ke Tokyo ni, kami ambil keputusan nak menjelajah Disneyland Tokyo dan jugak Disneysea Tokyo.

Nanti dah balik Fukuoka, I update pulak cerita jalan2 kat Tokyo ye. In the meanwhile, layan je lah dulu cerita jalan2 di Disneyland Paris tu dulu ye.


Untuk mengubat kerinduan u all nanti, tataplah gambar budak kecik yang dah bersiap sedia dengan pakaian winter untuk jalan2 jelajah Tokyo nanti ekekekeke. Please pray that we have safe journey pergi dan balik Fukuoka-Tokyo nanti, thank you peeps..luv ya!.

http://1.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TQyyVtWYH0I/AAAAAAAAJyY/Ks-uCN7GN5I/s1600/DSC_0009.jpg
=- saya dah ready nak gi jalan2 kat Disneyland ni, jom ikut saya -=



Psssssttt: masuk kali ni, kira kali ke-3 lah kami ke Tokyo. Cerita jalan2 Tokyo sebelum ni leh tengok kat Traveling & Sightseeing in Tokyo, Traveling & Sightseeing in Yokohama

21 words of wisdom & comments:

Atiqah said...

have a safe journey

Nanak said...

enjoy ur vacation & have a safe journey =)

Nadiah Sidek said...

enjoy your day ;). nazhan..jaga mommy baik2 tau..nnt mommy hilang pulak kat disneyland tu :D

firahadifa said...

have fun babe!

SnNaznin Adnan said...

na nak pegi jugee

Fid said...

dah lama tak ke tokyo disneland...

aien said...

have safe n fun journey, comel sungguh baju n topi die nk berjalan hehe

isabelle said...

xterbyg adam yg kunun tahan sejuk tu kena paksa pakai tebal2 mcm SN.
hv fun beb.amik gmbr byk2

ibuayu said...

wah seronoknya.....

transformed housewife said...

amboi2 Nazhan. Mok Long nok ikut retep bulih?

Sukma SuKkma said...

Ol0lol0o...comey2 ..syoknya dia jln2..jln elok2 eh SN & family :)

Huda said...

bestnye kak..amik gambar bnyk2 k :)

reitak said...

waaah all warm n cozy! :) dah besar baby SN....baby lagik ke? :)

safe trip n journey!

Ummi Dania Yasmine said...

comelnyer baby SN...tak sabar rasanyer nak baca N3 gi disneyland tokyo...huuhuhu

lailasani said...

huwaaa.. nak ikot jugokk... akak dah lame teringin nk ke disneysea itu....

Oyis said...

arghhhh... jelesnya!

K-Baby said...

Hi Mommy,
Let's win cute slogan tees for your kids in conjunction with our blog launch!
mykedaibaby.blogspot.com

yatie chomeyl said...

atiqah, nanak, nadiah, firahadifa >> thanks for the wishes :)

yatie chomeyl said...

naznin >> mari la sini klu nok g retep gop

ahkak fid >> gi masa bujang lg best kan :)

aien >> kena paksa baru dia pakai tu

isabelle >> i pon struggle to lilit all that things to him, tp terpaksa gak sbb sejuk kan..tkut dia demam pulak

yatie chomeyl said...

ibu ayu >> mmg seronokkkkk sgt :)

k.nur >> mari la3x..gi ramai2 lg best

sukma >> mekaceh3x ;)

huda >> mmg amik bnyk2x, smp penuh memory card

yatie chomeyl said...

reitak >> tu la, dh jd toddler SN

ummi dania yasmine >> tungggguuuuuuuuuuuuu

k.laila >> tp disenyland lg best rasanya

oyis >> namau la jeles2x darling ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...