CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Monday, 6 December 2010

18 + ?th Belated Birthday Celebration

It has been about 2 weeks after I'm turning to my 28th years of age. As I've told in the entry Another addition to the number of my age ~ 18 + ?, there were no celebration or any present that I received on my birthday since both hubby & I were so tight up with so many things to do.


Tapi, jauh kat dalam lubuk hati ni nak jugak celebrate birthday I tu walaupun sibuk macamana sekalipun hehe. My best friend pulak pergi wish birthday I kat facebook, siap attach gambar kek berbentuk iPhone. Terus lah rasa membuak2 nak jugak kek berbentuk iPhone untuk celebrate my belated birthday gatai ekekke.


Nak kata peer pressure, dah tua pun tapi tetaplah senang terpengaruh dengan iklan dan gambar2 yang menggiurkan ekekeke. I pun gedik2 lah suruh hubby baked me an iPhone cake jugak for my birthday celebration, terjojol bijik mata hubby I dengar permintaan tak cukup akal I tu ngeeeee.


Melihatkan biji mata hubby tu I pun teruslah mengambil alternatif lain untuk mendapatkan kek idaman hati I tu.sengihnampakgigi I tempah dengan Kak Ida, tuan punya blog Happy Cooking Time . So, lepas kelas hari Sabtu, I singgah kat rumah dia dan ambik kek tu.

http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TPuVeDUM8YI/AAAAAAAAJug/rJ_W43pzXi8/s1600/DSC_0017-1.JPG


Pagi semalam (Ahad) kami sekeluarga pun sambutlah birthday I ala kadar. Dengan muka tak mandi, tahi mata bertempek2 kitorang bertiga sambutlah belated bithday I celebrate dengan Cake iPhone warna pink idaman kalbu itu.

http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TPuVd4khalI/AAAAAAAAJuY/9w4knJYv19k/s1600/DSC_0016.JPG

http://3.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TPuVet6PJCI/AAAAAAAAJuo/fcDg4QoHi3s/s1600/DSC_0028-1.JPG
=- iPhone cake warna pink -=

http://4.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TPuVfmZAhII/AAAAAAAAJu4/YzT2E1MgihU/s1600/DSC_0042.JPG
=- baby SN sibuk2 nak potong kek birthday mommy jugak -=



If you guys still remember, for my 27th birthday (last year), hubby makes some effort to celebrate my birthday by setting up canopies and music performances on my birthday (*refer: I'm 27 years old already..hohohoho (^_*)). Apparently, I don't get to received that kind of birthday party for this year...but I'm still happy with this simple celebration that I had for this year's birthday.


Though it was not a fancy celebration like having a candle lite dinner at a 5 star restaurant, entertained by a violinist playing any birthday songs siul for me, but I would say that this is the perfect birthday celebration for me.


This is perfect because I'm celebrating my 28th birthday with my hubby & baby SN and get to eat my 'dream' birthday cake. On top of all that, what makes this belated birthday such a perfect event is because I received a present from hubby which is one of the item on my wish list love..yeayyyy...happy happy happy!.

http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TPuVfaa__MI/AAAAAAAAJuw/e0qul93vAfk/s1600/DSC_0036.JPG
=- muka si tua yang perasan muda kenyit eheh -=


Pssssstt : malam tadi tidur sambil sengih2
senyumkenyit hehehe.

16 words of wisdom & comments:

Sidratul Muntaha said...

ahhaa
shafiq den suek nengok!
selebet yg comel!
mak dia?!
ehehe..
gelak dalam ati saje lor!

aNgAh_aLiFaH said...

ehehhe.. mmg nmpk btol baru bgn tdo.. xpe, baby SN maintain comey.. ;)

Nadiah Sidek said...

hihi..tercapai jugak kek iphone idaman ek :D

NURUL IZZA said...

heheh.

'nak kata peer dah dewase..'

apola..asalkan hati puas n senang =)

eRaY said...

happy birthday yatie..
sudah _8 kite
tahun depan _9 lak...
huhuhuh
but it's ok..age is just a number
no big deal lar

MAMASYAZA said...

birthday akak kali ni, tak dak cake pun, sambut ala kadar je, tak beshhhh, bila en. abah free baru plan nak sambut ngan sikecik n ratu, coz birthday depa pun bulan nov. sama cam akak

Izan Ishak said...

comey lah kek iphone tu... bby SN baru bangun tido pun maintain macho tuuu~

firahadifa said...

cantek kek ko babe...

Hamizah said...

alah mmmg muda lg pon...

dbalkis said...

samala kita 18 + ...th

yatie chomeyl said...

ayu >> mak dia natural beauty la :p

angah >> mommy dia pulak maintain comot eheh

nadiah >> yup, tercapai akhirnya :D

yatie chomeyl said...

Izza >> jolo doh, pah tuo peer pressure kui3x

eray >> yup, yg penting iwa sentiasa muda ;)

mama syaza >> celebrate ramai2 mesti lg best & meriah

yatie chomeyl said...

Izan >> tahi mata pon bertempek2 lagi tu, xde macho mana dah nye hehe

firahadifa >> kalu aku buat sendiri, mmg x jadi la cantik gini hahaha

k.hamizah >> nok dekat masuk 3 series doh ni..x mudo mano doh la hehe

dbalkis >> oo kita sama 'muda' rupanya ;)

kakyong said...

bestnya kek iphone... semoga hepi selalu...

kew_chop said...

ppy belatd birthday mommy SN. baru khatam baca blog ni, 2, 3 minggu tok baca sebab baru perasan kat blog oghe dia tak update blog yatie ni.

nba-Nur said...

Wah senyum lebar dapat kek idaman ae.. By the way, baru tahu umur Yatie.. So lepas ni kena bahasakan diri kita Kak Nur..

~~Happy Belated Birthday to Yatie~~
May Allah bless you..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...