CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 8 December 2010

Mami Jarum kongsi Infotainment Lesson

Hubby and I have just had a chance to watch the Shout Awards 2010 few days ago. My main intention to watch the show is of course just to see KRU presenting one of the awards on stage, nama pun die hard fan kan, even KRU were there for only few minutes pun celebrate tetap semangat nak tengok jugak.

gambar shout awards 2010

=- KRU @ Shout Awards 2010, Source: BeautifulNara -=


While watching the show, I keep providing hubby with tonnes of infos that he didn't even ask. I am so delighted to pass the information to him without the need of him asking any question to me. U see, I'm such a thoughtful person..it's a noble thing to do OK, menyampaikan ilmu nerd walaupun cuma satu ayat...I sampai kan banyak ayat hari tu, so hubby agak bertuahlah kan?

By watching one performance only, I can passed on many important information to hubby. These are the examples of the 'ilmu' that I have passed on to hubby while watching the Shout Awards 2010.



Contoh 1: Performance Yuna & Najwa

http://4.bp.blogspot.com/_1TEOozgJlzg/TOkh8Mi6fQI/AAAAAAAAJPo/O7VSivDhnUY/s1600/IMG_2139.png
=- Yuna & Najwa performing at the Shout Awards 2010, Source: here -=

Me: Cantik kan baju Yuna. Kalau I pakai gini, mesti pelik tapi sebab Yuna pakai nampak cantik je. Oh by the way, Yuna siap ada buat collaboration effort dengan Hana Tajima, the famous designer of Maysaa. Hana ni kacukan Jepun dengan Omputih. Dia ada datang Malaysia jugak recently, kan best menari kalau I dapat beli jugak any outfit from Maysaa. I wonder, ada ke eh butik Maysaa ni kat Fukuoka?
Hubby: *not paying attention to whatever things that I'm saying*

http://1.bp.blogspot.com/_YpW5EA4-nFg/TPMJBBW-rAI/AAAAAAAAAa4/SI_RRjASciM/s1600/421__900x900_yuna-hana-shout-awards.jpg
=- Yuna Zarai & Hana Tajima @ 2010 Shout Awards. Source: StyleCovered -=


Me: Do you know that Yuna sekarang tengah di gossipkan dengan Qi, pelakon blooger boy tu?
Hubby:
Oooooo

http://1.bp.blogspot.com/_FkuiywDLBdY/TOx7WqZkhMI/AAAAAAAACng/Z_qWoxsvl5c/s400/yuna.jpg
=- Qi & Yuna @ Shout Awards 2010. Source: Kosmo -=


Me: Eh, you do know that Qi dulu bercinta dengan heroin cerita Blogger boy tu si Julie Woon, then lepas diorang putus...dia kawan dengan Yuna pulak.
Hubby: Oooooo

shout awards

=- Qi & Julie Woon @ shout awards 2009. Source: BeautifulNara -=


Me: Do you know Najwa's father?

Hubby: Whatt????? Why do I have to be bothered to know about who is her father?
Me: Najwa ni actually anak TPM kita yang baru tu, apa nama TPM kita tu..aaaa Muhyiddin Yassin *wah, nama artis boleh hafal, nama TPM sendiri boleh confuse ngeeeee*
Hubby: Owh, really?

http://4.bp.blogspot.com/_2M-4XwlOfbc/TE1Xoxul-4I/AAAAAAAACPE/Dsn5EUvpRlk/s400/1-Najwa-anak+gadis+muhyiddin+yassin+bersama+keluarga.jpg
=- Najwa with her family, Source: here -=


~~ by watching that one performance, I am able to provide more that 5 important facts to hubby, isn't it amazing? ~~ siul


Contoh 2: Award presenter: Aisyah Sinclair & Cheryl Samad

Me: Eh, seksi nya lah diorang ni. By the way, Aisyah Sinclair ni baru je lepas bersalinkan baby girl dia bulan 8 hari tu, now dah dapat body gorgeous and slim balik.
Hubby: *diam je*

Me: Eh, tahu kan Aisyah Sinclair ni adik kepada Ashraf Sinclair tu?

Hubby: *diam lagi*

http://farm6.static.flickr.com/5122/5192128177_2c94ac9c22_b.jpg
=- Aisyah Sinclair @ Shout Awards 2010, Source: Sensasi Selebriti -=



Contoh 3: BUNKFACE wins the Rockstar Award (Rock Award)

Me: Eh, tahu kan Sam Bunkface ni dulu couple dengan Juliana Evans. Sekarang dah break dah. Kalau tak silap, dulu2 Adam AF2 pun pernah gak ada gossip dengan Juliana Evans ni, yang lagu "HAI" yang Adam nyanyi tu memang lirik dia tujukan untuk Juliana Evans ni lah. By the way, sekarang ni rasanya Juliana Evans ni close dengan Zizan Raja Lawak pulak.
Hubby: *not listening to me anymore*
gelakguling hahahaha

http://farm4.static.flickr.com/3490/3730622341_e9413debda_o.jpg
=- Bunkface with their trophy, Source: CuteCarry -=

gambar shout awards 2010

=- Juliana Evans @ 2010 Shout Awards. Source: BeautifulNara -=


That was part of the 'lessons' that I've been teaching to hubby during that 2010 Shout Awards Show. At the end of the lesson session errr I mean, at the end of the show, I was saying to hubby "you are so lucky to have me around you. senyumkenyit The fact that I can spoon feed you with lots of infotainment within split seconds is just an amazing wonder, isn't it?".


Hubby just grin and nod his head slowly and says, "I'm am indeed a very lucky man"....and then shakes his head to the left and right..tumbuk ceh!


Psssstt: kalau sekarang ni ada lagi Pop Kuiz, gerenti I leh menang besar kalau masuk gatai eheh

22 words of wisdom & comments:

Huda said...

confirm kak yatie leh menang pop kuiz camni..samela hubby huda pun akan jawab oooo..hhehehe

umi nuha said...

yeah...indeed!! (kate bekas hosmet ytaie chomeyl ni yg tay benor dah perangai die nii)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku lak terbalik.hubby yang tahu sebab dia rajin baca suratkhabar..hehehehee.aku bc blog BN tu pun buleh kira ngan jari..hehehe.

mygoldpen said...

owh, skg name die dh jd qi ek?dlu2 zaman dia dlm oag he was known as chi kn? mcm sweet je dia ngn yuna..igtkn die dgn irene santiago?

hahaha..buleh wat discussion plop cni ek :P

kew_chop said...

byknya mami jarum tahu pasal artis.. ngeh3..

isabelle said...

hahaha... sib baik ur hubby tak marah sbb dok jadi pengulas rancangan kat situ.hahaha

Normaliza said...

Haha..mmg sah org pompuan leh wat lebih dari satu keje dalam satu masa kan..

Fid said...

gilooooooooooooooooooo

firahadifa said...

perkhhh.. hebat ar u!!

Hanz said...

hehehe...u ni macam me-lah provide info-tainment kat hubby masa nonton tv tapi at times, me maleh nak bercerita sebab dia akan banyak soal pulak lepas tu...ekekekek...

nieda said...

yatie, u mmg hebat bab artis ni. kalah i yg duk kt mesia ni. hahah

transformed housewife said...

tahu doh. kalu balik rumoh pung, mesti Ti & adik2 lg banyok tahu. Knur malah nok baco mugo2 ni loni. tak dok maso dgn tok minat.

Ummi Salsabila said...

Hehe.mcm sama je dgn hubby I.dia diam je.bila kita byk cite,dia perli lak.byknya tahu info psl artis2 ni...hehe.

Conclusion,I minat.dia tak minat gosip2 Artis ni.;)

Sharini aka Ummi Khayra said...

wooo... yatiey.. even kat obersea pun boleh tau pasal dunia artis nih... nini yang kat msia ni pun tak tau... (ke sebab tak amik port? hehehhe)

yatie chomeyl said...

Huda >> tu la, sayang nye pop kuzi dah xde skrg ni huhu

umi nuha >> ekekkee, setuju 100% nampak :p

eliss >> bagusnya hubby eliss, berpengtehuan luas gitu...aku ni baca paper bhgn hiburan semata2 eheh

yatie chomeyl said...

mygoldenpen >> aah, skrgn known as Qi pulak..nama btol dia Qusyairi kan?

murni >> tu la, namo pong mami jarum key

isabelle >> hubby i redho je, dh tahu sgt perangai bini dia yg over ni eheh

yatie chomeyl said...

normaliza >> btol3x, mutli tasking gitu ngeee

ahkak fid >> smp hat u ckp i giloo ehehehehe

firahadifa >> kalau study pon leh jd hebat gini kan besttt

yatie chomeyl said...

Hanz >> nsb baik hubby i xde tanya banyak lepa stu, dia buat2 dnegar je wpon i'm sure dia x ambik port pun pasal apa yg i cakap ngeeee

nieda >> eehehe, kalau i duk kutub utara skalipon..i ttp nak sibuk gosip2 nih hik3x

k.nur >> jak dulu lagi pong kak nur x minat hehe

yatie chomeyl said...

US >> nasib baik hubby I xperli3x, dia buat2 dgr je bini di amenyampaikan 'ilmu' tu hik3x

nini >> mmg x amik port kot..hehehe

kakyong said...

kalo kakyong memang byk 'oooo' sbb kurang amik tahu pasal dunia artis ni.. infact tak amik port sgt pun.. kecuali lah yg ade nampak kuor tv time tv terpasang...

nba-Nur said...

Wah.. hebat Kak Yatie tahu banyak pasal artis even tak stay kat Malaysia.. Nur pun baru je tau yang Najwa tu anak TPM kita..

yatie chomeyl said...

k.yong >> mmg pernagai sejak keik ni hehe

nba-nur >> nasib baik akak bgtau kan hik3x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...