CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 11 May 2011

HATI-HATI dengan psycho acids splashers!

Sangat-sangat terkejut bila baca berita pasal kes lelaki bangsa India yang suka-suka curah asid kepada perempuan melayu terutama di kawasan Klang Valley. Risau bertandang dalam hati sebab ahli keluarga dan kawan-kawan I sendiri pun ramai di yang tinggal di KL dan Selangor. Setakat ni di beritakan, dah 20++ perempuan yang telah menjadi mangsa orang gila ini.


Kat bawah ni berita di petik dari akhbar The Star.

KUALA LUMPUR: Police have advised the public to be extra vigilant against splashers using corrosive liquid who have been targeting innocent pedestrians around Kuala Lumpur for over a month.

City police deputy chief Senior Asst Comm Datuk Amar Singh said the public should watch over each other and keep a lookout for motorcyclists behaving suspiciously.

“Currently, we believe the suspects are of dark complexion and riding either a Honda EX-5 or a Yamaha motorcycle.

“Even the smallest detail about the motorcyclist or the machine may lead to the arrest of these individuals,” he said.

SAC Amar also urged shop and building owners to be on the lookout for the duo.

He said they could go through their CCTV footage to find clues if the suspects had attacked anyone near their establishments.

“A task force was set up after the attacks started in March and we have been monitoring areas where the suspects have hit.

“We have also beefed up patrols and security precautions in various locations in the city,” he said.

The splasher attacks began on March 2 after eight students and a teacher from SK Bukit Bandaraya in Jalan Bangkung, Bangsar, were splashed with a burning substance by a motorcyclist.

Since then, a total of more than 20 people have already suffered either minor or severe burns at the hands of these culprits.

The latest incidents were on May 6 and May 7 when two women were splashed with the liquid when a motorcyclist attacked them from behind in Jalan Pudu Lama at 9pm. Thirty minutes later, a lawyer was attacked near a parking lot in front of a shopping centre in Jalan Putra.

The suspects then splashed liquid on a woman and her year-old baby who were standing in their house compound in Persiaran Titiwangsa at 3pm on May 7.





What the heck!. Apa salah mangsa tu?. Lebih menyedihkan, ada mangsa yang di simbah di depan rumah sendiri, dengan baby yang tak berdosa tu sekali kena simbah. WTH!.


I tahu PDRM tengah "sibuk" siasat pasal kes video XXX trio Datuk T-olol whateheck, tapi tolonglah cepat-cepat tangkap orang gila ni. According to the news article, a task force was set up after the attacks started in March. Sekarang dah bulan 5, tapi kes ni masih belum selesai malah nampaknya semakin menjad-jadi dan semakin kritikal. Nak tunggu sampai bini menteri dulu jadi mangsa, baru culprit tu dapat di tangkap ke?.


I tahu bukan semua polis di Malaysia ni tak boleh di harap. Jadi I meletakkan harapan yang tinggi pada polis-polis yang ikhlas bekerja untuk menjaga rakyat supaya dapat cepat-cepat menangani masalah ini.
Semoga dengan kerja yang ikhlas, akan lebih berkat rezeki itu untuk keluarga mereka.


Whereas, bagi pihak kita sendiri orang perempuan harus sentiasa berwaspada dan menjaga keselamatan diri.
1) Elakkan berjalan berseorangan, lebih elok kalau sentiasa di temani mahram lelaki
2) Waspada dengan persekitaran dan sekeliling kita.
3) Baca doa minta perlindungan dari Allah.

بِسْمِ اللَّهِ الذي لَا يَضُرُّ مع اسْمِهِ شَيْءٌ في الأرض ولا في السَّمَاءِ وهو السَّمِيعُ الْعَلِيمُ


DALAM sebutan rumi : BISMILLAH ALLAZI LA YADURRU MA'ASMIHI SYAIUN FIL ARDI WA LA FIS SAMAIE , WAHUWAS SAMI'UL 'ALIM

Ertinya : "Dengan nama Allah yang tiada dimudaratkan sesuatu apapun dengan namaNya samada di bumi dan di langit, dan Dialah maha mendengar dan maha mengetahui"


Baca sebanyak 3 kali, maka ia tidak ditimpa kesusahan bala dan musibah sehinggalah subuh esoknya, dan barangsiapa membacanya ketika subuh 3 kali, ia tidak ditimpa kesusahan bala dan musibah sehingga petangnya" ( Riwayat Abu Daud, 4/323 ; At-Tirmidizi, 5/465 dan Ahmad ; Tirmizi : Hasan - Teks doa berwarna Merah Syeikh Syuaib ; Hasan)- sumber: sini



Maksud : Aku berlindung dengan wajah Allah yang Maha Mulia dan dengan Kalimat-Kalimat Allah yang Sempurna yang tidak ada “melampauinya” segala kebaikan mahupun keburukan dari kejahatan apa yang masuk ke dalam bumi dan apa yang keluar darinya dan dari kejahatan apa yang turun dari langit dan apa yang naik kepadanya. Dan dari kejahatan fitnah di malam dan siang hari dan dari kejahatan jalan-jalan dimalam dan siang hari, kecuali suatu jalan yang dilalui dengan kebaikan, wahai yang Maha Penyayang.

(Ta’awudz (doa perlindungan) diatas diajarkan oleh Malaikat Jibril a.s kepada Rasulullah SAW ketika malam Isra’ dan Mikraj. Ketika itu Nabi SAW dihadang oleh jin ifrit yang diutus oleh iblis yang membawa obor untuk membakar Nabi Muhammad SAW. Lalu Rasulullah membaca doa perlindungan tersebut sehingga ifrit tersebut kalah menyingkir (H.R Iman Al-Bukhari) - di petik dari Islam2U.


Pssssttt : semoga kita semua sentiasa berada dalam lindungan Allah.


22 words of wisdom & comments:

aien said...

sungguh menakutkan betollah.

boleh aien share page blog nih kt fb aien dng knkawan tak?

yatie chomeyl said...

aien >> boleh3x, share2 supaya semua berhati-hati

lemangcute yang Kosong said...

yatie, lemang pun nak share.. sama2 berdoa..semoga semua orang dilindungi.. huhuhu..sangat takut kan.. haiih..macaam2..semoga orang gila nie ditangkap cepat..

Sidratul Muntaha said...

itulah tie..
dgr berita ptg tadi..
kesian la dekat mak org tu..
babynya jdi mangsa sekali
nauzubillah..
mintak dijauhkan la dan selamatkan kami semua.
yg pasti ikut polis ckp tdi...
modus operandi
ari bese keling ni simbah belah malam
ari sabtu n ahad
keling simbah belah pagi.

アヌム ちゃん~~ said...

baru tau jugak td..sebab ada kawan tulis dekat fb.takut kan..huhu..cpt2 laa tangkap org berkenaan tu..kalau isteri menteri yang kena, konfem esok dh kne tgkp dah org tu..huhu

Farah said...

tulaaa i pon tgh risau dan berjaga2 ni memang selalu kluar sorg2 ke kl atas urusan kerja..doa dilindungi Allah sentiasa.

ddiini said...

mace2 peseng manusio nie deh...psiko tahap kronik dah tue..apapun thanks bg doa tue ye

transformed housewife said...

knur pun takut jugok psl ni sbb dok jale dr stesen LRT KLCC sampai ofis tu dle 10 minit jugok. mmeme keling beongong gilo babi doh tu.

NB KARA said...

betul kata yatie, polis sibuk sangat dengan kes video datuk T-olok tu tapi kes macam ini dah 5 bulan tak menampakkan hasil, kadangkala kecewa sangat dengan PDRM yang macam acuh tak acuh sahaja..sakit hati sangat-sangat

atoyis said...

agaknyer mmg polis nk tunggu bini menteri kena dulu baru ambik tindakan kot..

berita mlm td kata polis pon tak tahu aper motip org tu..haish blh tak?

yatie buku dh sampai tq yer

.m.u.n.i.r.a. said...

yatie..memang menakutkan!
dat y jarang nak jalan-jalan sekarang ni..takut!

Idayu said...

dah x selamat lg dah malaysia utk ank2 kita...pas nih, kita kena put extra attention kat ank2, pegi balik sekolah, berhantar berjemput...

Mama Hanim II said...

meme jahat sugoh. sbb x pasal2 nk bt gitu kt org ramai. harap2 cepat la kena igat, pakat tgk lagu mana muka teh.

syayassir said...

first time baca pasal ni, ada sorang kawan share kat facebook, ofis mate dia kena simbah dengan asid.. dia yang second kena rasanya...
heran dengan motif di penyimbah ni... moga diberi hidayah dan berhenti simbah menyimbah ni...

Hanis MY said...

ee scarynyaaa... nauzubillah.. tak faham apa motip pencurah asid tu huhu...

Lizan said...

takutnya la... saiko ke haper orang tu.. nyusahkan orang ..dia ingat tak sakit ker kena asid..berhati2 lah semua ya

Ummi Salsabila said...

takutnya yatie..area klang valley plak tu.cptlah tangkap org gila ni..kn baca ayat pelindung selalu.bila keluar.

MULAN said...

fuuhh... scary wooo... apa ke masalah curah2 acid kat orang yang tak berdosa tu..

Aleyn said...

Sangat takut hokkay..rasa cam nak gi mana2 pakai topeng muka jer....

yatie chomeyl said...

lemang cute >> sila lah share :)

ayu >> kesian baby tu kan?

Anum >> tu la pasal, kalau rakyat jelata yg kena..lambat betul action nya

yatie chomeyl said...

Farah >> doa byk2 ye babe

ddini >> samo2 lah kito pakat amalkan

k/nur >> take good care of yourself.. jale laju2 sikit

yatie chomeyl said...

kak NB >> tu la, benda yg lebih penting di remehkan, benda remeh di perbesarkan huhuhuhu

aleyn >> jgn lupa baca doa ni dan tawakal selalu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...