CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 11 May 2011

Nazhan VS Ali Baba Bujang Lapok

Cop cop cop, kita rehat kejap ye dari entry jalan-jalan masa cuti Golden Week tu sebab takut ada yang bosan pulak asyik cerita pasal jalan-jalan je *padahal tak sempat nak update, pastu pandai-pandai buat alasan nak divert kesalahan tu kat orang lain* gatai ngeeeee.


Entry hari ni nak bercerita pasal telatah tuan putera mahkota kami yang semakin nakal dan keletah. Ye lah, dah anak sorang je sekarang ni nak cerita pasal siapa lagi. Nak cerita pasal diri sendiri takut orang muak pulak, nak cerita pasal laki sendiri takut orang rasa geli pulak baca ayat jiwang, maka bercerita lah pasal anak sendiri. Biasalah bila dah jadi mak ni, kalau boleh 24 jam nak cerita pasal anak sendiri je kan, ye dak?
gatai ehehe.


Ok, let's cut the crap. Suka membebel panjang-panjang sehingga menyimpang dari laluan asal lalu tersesat jalan dan tidak bertemu jalan yang lurus tsk3x. *Choiiiii..tengok tu, melalut lagi di situ!*.



I'm pretty sure most of us have watch the movie "Ali Baba Bujang Lapok", if not thousands of time maybe hundreds of time in your life. Betul tak? *nampak ada yang angguk-angguk kepala, bagus*.


For those who might not have any idea whatsoever about the movie, here's a brief info about it taken from the Wikipedia. --> Ali Baba Bujang Lapok is a 1960 Malaysia/Singapore comedy film directed by, written by and starring Malaysian silver-screen legend P. Ramlee and produced in Singapore. Based loosely on the story of Ali Baba from 1001 Arabian Nights, the film is occasionally self-referential and contains elements of anarchic comedy, burlesque comedy and farce. The comedy films star the trio of P. Ramlee, S. Shamsuddin and Aziz Sattar.


The reason why I'm talking about this movie today is that because few days ago, I caught my little baby in act, imitating the action done by Aziz Sattar in the movie. Ingat tak scene di mana Ali Baba bawak balik harta yang di ambil dari gua penyamun tu ke rumah dia. Lepas tu Ali Baba buat gaya jalan orang kaya, siap gelak bunyi macam kuda tu. Ingat tak?


Alaaaa, tak ingat ke? For those yang dah ingat-ingat lupa, boleh chek out the scene here(click). Kalau nak tengok adegan tu sahaja, check out this animated.GIF yang I share kat bawah ni.


Photobucket


Now, let's compare it with animated.GIF and a video of my baby doing almost the same thing with what Ali Baba was doing in the movie.
Check it out!

Photobucket






Dengan tangan letak kat belakang, pegang gelas dan minum sambil jalan lepas tu siap buat gaya gelak macam orang kaya, seriously kelakar lebih dari peserta-peserta Maharaja Lawak *OK, a bit exaggerating di situ, but who cares. A baby means everything in a mother’s life ngeee*.


Sangat kelakar tahap kelakar lawak-lawak dalam majalah gila-gila masa kita kecil dulu *sekarang dah tak kelakar sangat majalah gila-gila*. Masa tengok gelagat Nazhan tu, hubby and I tak boleh berhenti gelak
gatai . Entah masa bila lah dia dapat idea nak buat gaya macam tu kitorang pun tak tahu. Kitorang pun tak pernah tengok movie tu depan dia, so I wonder where did he get such an inspiration to do such act hihihihi.


Itu pun masa I capture dengan video tu, dah nak habis dah 'lakonan' dia, so dapat part yang last-last je. Sebelum-sebelum tu lagi real dia punya 'lakonan'.


Thanks to today's gadget, parents get to capture the memorable moments in their children's life better than before. Memang lah zaman kita kecil-kecil dulu dah ada camera and video camera tapi tak secanggih sekarang dan tak semurah sekarang la kan. I wonder apa lah agaknya perasaan SN bila dia tengok balik video gelagat dia masa baby macam yang I share kat
youtube. Malu ke seronok eh?


Psssttt: asalnya I nak buat WW je, letak gambar dan video sahaja tapi rasa ada yang tak lengkap pulak. Nak jugak membebel panjang-panjang dalam entry, dasar perempuan banyak cakap
gatai eheh.

10 words of wisdom & comments:

rosemyn said...

nazhan kun!! kawai desu!! nsb baik la cik osh kat ofis... gelak pun kena kontrol2...gelak ayu je... heh

Sidratul Muntaha said...

ehehe..
anak - anak skunk ni mmg macam- macam...
entah mana dia belajo pun pening miki nih..
btw tie..
dulu mmg tak reti nak mengeluh..
de tu ade tpi prospek dia sangat kecil.
tapi dah injak remaja dan dewasa..
sometime mmg mengeluh...
tak agak - agak mengeluh tpi cepat2 istighfar...
mmg bahagian ini untuk ayu dan kuarga..
tpi yg habuan besonya?!!
hanya Allah Taala saje YG MAHA TAHU DAN BERKEHENDAK.
selagi ade nyawa dan kudrat untuk berubah dengan lebih baik..
selagi itu mencubalah dan berusahalah kami adik beradik..
bila dah give up...
menangis dan pasrah..
itu lumrahnya manusia..
kemudia.bgun balik dan berusaha balik dgn cara lain pulak..
Insyaa Allah..

Hanis MY said...

alahai comey sungguh tuan putera yatiey tu macey2 keletah... ca wi sikit aura tu ko ore biar jakkit hehe...

p/s: sportingnya hubby laye g tamey bungo...sweet gitu...

Coffee Mama said...

Hehehe..So cute!Biasa la ibu2 memang suka cite pasal anak2..Dulu2 masa bujang kekadang macam tak faham apsal la kawan2 yy married ni duk asyik citer pasal anak...Skang dah ada anak baru tau..hihihi..

Nadiah Sidek said...

ingat ke mommy yg ajar nazhan buat gitu..ehe. nazhan tu baru bangun tido ke? muka mcm baru bangun tido je :D

sblm ni kite tak berjaya gak buat WW tapi sejak angin tak brp nak rajin nak update blog..menjadi juga WW! hihi..

Hamizah said...

klakarnya..dia beso tgk ko cite tu?

Huda said...

hehehe..cute gile nazhan :)
makin bijak dia yer..budak2 mmg mudah ikutkan kak :)

yatie chomeyl said...

woghih >> jange suko derah sgt, kejut boss nanti hehe

ayu >> semoga ayu ttp terus tabah :)

yatie chomeyl said...

Hanis >> nok aura gapo? Bio aura ko? ekekekeke

coffee mama >> tu la kan, dulu i pun gitu gak eheh

yatie chomeyl said...

nadiah >> tu pesen rmbut sblm tdo :p

k/hamizah >> x beso tgk, x tahu dio bljr mano

huda >> tu la, ntah sape la yg dia ikut tu akak pun xtahu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...