CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Monday, 30 May 2011

SN's 2nd Birthday celebration

First of all I would like to thank everyone who has kindly leave your birthday wishes for SN in my previous entry Today, SN is 2 years old!. I'll make sure SN reads all the comments once he learn how to read *insya Allah kalau panjang umur*.

http://1.bp.blogspot.com/-HPLJbIJ39Ms/TeIb5HNMA3I/AAAAAAAALE0/6F5f8ZPqvjI/s1600/edited%2Bpics3-1.jpg
+- SN: I'm 2 years old already! -+


Memandangkan ini birthday SN yang ke-2 tahun , maka mommy & daddy decided nak buat 2 kali lah jamuan. *Over nya, habis tu kalau birthday ke-3 tahun nanti, takkan nak buat 3x jamuan kot?. Amboi, cenggini Donald Trump pun boleh bangkrap!* ihikhik


(1) 1st celebration - malam birthday (26th May 2011)

For his
2nd year birthday, it happened to be on Thursday. Which means no big celebration on the actual day itself because it was school day. So, we just bought him a cake from Baskin Robbin. Mommy tak sempat nak bake kek macam tahun lepas jadi pergi beli sahaja lah lepas balik dari kampus hari tu. Lagipun kek BR adalah 12x ganda lebih lazat dari kek yang mommy bake ihikhik eheh.


+- kek aiskrim BR perisa choc chip -+



After some consideration regarding to the ingredients of the cake (without gelatin & alcohol), we choose this ice-cream cake with chocolate chips flavor for SN's simple celebration.

http://3.bp.blogspot.com/-yinkEOdVUaY/TeIb5c15_jI/AAAAAAAALFE/ZeCaSZWS-8A/s1600/edited%2Bpics3.jpg
+- muka excited nak makan kek -+


Atas kek tu ada raspberry. SN excited terlebih sebab ingat buah tu strawberry (his fav. fruit). Terus dia ambik dan masukkan dalam mulut.


+- mula-mula jeling kat raspberry itu -+


+- nganga mulut luas-luas dan sumbat raspberry -+


Sekali terlebih masam daaaaaaaaaaaa. Terus bertukar expression pada wajah SN ihikhik ngeh3x.


+- muka terus jadi kelat sebab raspberry masam sangat eheh -+


(2) 2nd celebration - Saturday (28th May 2011)

Mengambil kira faktor di mana celebration malam Khamis tu simple sangat, mommy & daddy decided untuk buat majlis makan-makan yang lebih meriah on last Saturday *ceh alasan je, padahal sebab hujan lebat tak boleh nak pergi jalan-jalan, so buat majlis makan-makan lah untuk mengisi masa terluang*.


Walaupun tidak lah semeriah macam
birthday SN tahun lepas, untuk jamuan hari Sabtu lepas mommy & daddy ajak another Malaysians yang tinggal dekat-dekat dengan area rumah kami ini untuk datang. I prepared nasi daging air asam (sebab tergoda tengok resipi kat blog Nadiah); spaghetti goreng; popia goreng dan jugak goreng keropok ikan. Kata simple celebration kan, so masak pun sikit-sikit dan yang simple sahaja lah.

http://3.bp.blogspot.com/-Do_EZBm2sFY/TeIbuPcu6qI/AAAAAAAALEk/P8TCHTnjt3c/s1600/DSC_0022-1.JPG
+- menu: nasi daging air asam, spageti goreng, ikan masin -+


Kek pulak kali ni I deco dengan kartun Anpanman kegilaan hati SN tu. Kek itu pun beli kek span kat Jusco, cuma I hiaskan sendiri..sebab itu lah rupanya comot-comot. Macam biasalah, kek yang I hias akan menjadi USO - "Unidentified Sweet Object". Cuma insan seni yang betul-betul memahami erti estetika abstrak sahaja yang akan mengagumi deco pada kek yang I hias itu. siul

http://1.bp.blogspot.com/-tdJNElNfrNw/TeIdeR434sI/AAAAAAAALFM/M9jvrmJ4nE0/s1600/birthdaySn5.jpg
+- desserts: donut bakar, kek Anpanman comot abstract, apple di hiasi animal toppers -+


+- sesi potong kek -+


Birthday decorations kat dinding dan animal toppers itu pulak I download kat Quality-Kids-Crafts.com, then print dan potong sendiri. Urusan gantung menggantung kat dinding pulak I serahkan kat daddy SN.

http://3.bp.blogspot.com/-UrQjL7X1QjM/TeIbt-bnutI/AAAAAAAALEM/-nGCsIVPNoE/s1600/birthdaySn6.jpg Link
+- birthday deco cincai hasil kraftangan kerastangan mommy & daddy -+

Topi birthday yang ada cake dan lilin itu dan juga birthday deco yang ada gambar kek itu pulak I beli kat kedai Seria je.

http://2.bp.blogspot.com/-YHCXfpyaxqQ/TeIb5e7slCI/AAAAAAAALE8/z253UWMldMQ/s1600/edited%2Bpics3-2.jpg
+- birthday boy yang control macho depan orang -+


SN pula macam biasa lah, bila tengok budak-budak lain main dengan toys dia mula lah start buat drama tangisan syahdu. Kedekut sangat, pantang tengok orang pegang mainan dia.

http://3.bp.blogspot.com/-X2I_OJxsYyA/TeIdej3cAtI/AAAAAAAALFU/6kg-_QAwcmQ/s1600/DSC_0023.JPG
+- tuan putera SN resah gelisah tengok orang main toys dia -+


Bila dia dah start nangis tak pasal-pasal, mula lah mommy rasa rimas *sebab ganggu konsentrasi mommy nak borak dengan kawan2 mommy*. Terus mommy bagi sebaris ayat berbisa kat SN yang berbunyi :"Kenapa menangis nya?. Bukan sakit pun. Ke Nazhan nak mommy bagi Nazhan nangis sebab sakit?".


+- main dengan toys hadiah birthday dari Cik Ana -+


Haaa, garang tak mommy?. Lepas itu terus SN pergi kat daddy. Senang sikit mommy nak sambung bergosip dengan kawan-kawan 'partner in crime' mommy ngeeeeeeeeeeee.jelir Majlis yang bermula jam 12 tengahari ini berakhir pada jam 3 petang.


Alhamdulillah, tercapai lah hasrat murni mommy & daddy nak sambut birthday SN dengan lebih meriah walaupun tidaklah grand sangat, tapi OK lah kan. Sekurang-kurangnya ada kenangan sambut birthday, ye tak?.

By the way, semalam (29th May 2011) ialah birthday MIL dan juga my biras. If you read this, Happy Birthday to both of you. May Allah bless you always. Ameen.

http://4.bp.blogspot.com/-izgG2Ng9fB8/TeIbYzrM45I/AAAAAAAALDk/t7VE5L39y7o/s1600/birthdaySn1.jpg
+- Mommy & Daddy ♥ SN forever -+


Psssstt: I ingat lagi masa kecil2 dulu arwah Ma selalu excited nak sambut birthday anak-anak dia, so I guess sebab itu lah I pun nak anak I rasa mommy dia excited untuk sambut birthday dia walau sesibuk mana pun mommy & daddy.

21 words of wisdom & comments:

mama tisya said...

happy 2nd busday utk SN..meriah byk kali celebrates...

Huda said...

meriah nampaknye kak :) happy belated bzday ti SN :)

nurulzia said...

happy birthday handsome boy SN..cepat je dah besar..bile la aunty nak jumpa ni...mmmuuuaaaah..peluk cium dari aunty from bumi Malaysia...:)

♥MAMASYAZA♥ said...

memang rasa teruja bila setiap kali birthday anak2, si mama yg terlebih xcited nak buat macam2...hehehehe. akak pun camtu, buat yg simple2 utk sekeluarga ja

eRaY said...

selamat hari lahir nazhan :) semoga jadi anak yg soleh
pe2 pun so funny pic makan raspberry masam tuh

.m.u.n.i.r.a. said...

meriah!meriah!
hebat jugak dekorasi dari mommy ya :)

transformed housewife said...

hile macho bilo teriok. hehehe

isabelle said...

hahaha..berubah betoi muka dia mkn raspberry masam

@e_da said...

yatie... nampak meriah la... pandai yatie masak n organize.. demi anak tercinta kan.. apapun happy besday lg untuk SN.. muah muahhhhh dr untie n mika

nieda said...

bestnya SN sambut birthday..Humaira tak sempat pun, lagipun lepas tragedi daddy dia masuk hospital terus hilang mood nak celebrate..

Ummi Salsabila said...

meriah tuh! comel SN mkn rasbery tuh! hehe.br buat birthfay celeb adam juga.kita as mom yg axcited kan? hihi

reitak said...

Happy Birthday, SN!!

Meriah nyer...

tgh pening nk pk camne nk celebrate birthday AIR2 plak ni...

Oyis said...

huish kiro happening doh tu yatie weh. i ni hok x tahu nak start mano, bday aisyah bulan 6 ni. sian ke nazhan salah budget buah hihihi, tp cute!

Hanis MY said...

wewittt suka gambar last tu... wahh beshnya kek BR! eh 2nd celebration sma dgn anniv i hik2 prasey kui2...

atoyis said...

kimi pon sker nangis bila tengok bdk lain usik menan dia..btll..rimas..

to baby SN..slamat hari jadi yer syg..skang dh tak baby dh toodler..lepas ni kalau bdk len ambik menan jgn nangis..gi babap jek bdk tu..hehehheheh

yatie chomeyl said...

mama tisya >> mommy je yg over nk celebrate 2x hik3x

Huda >> x semeriah kalau kat msia kot, tapi OK lah drpd xde ye dak?

nurul >> nanti kami balik, kita jumpa ye. teringin nk hugs yayang yg jelita mcm mommy dia tu ;)

yatie chomeyl said...

mama syaza >> tu la, anak x kisah pun kadang2 kan..mak dia yg over nih eheh

eray >> kitorang gelak besar tgk expression muka dia masa tu kui3x

munira >> dekorasi tangkap muat tu namanya hehe

yatie chomeyl said...

k/nur >> tu la pasal, kupik gi tu mo maine dio

isabelle >> terus x hensem dah ngeeee

@eda >> masak ala kadar je, x tahu la sedpa ke x..kesian tetamu hehehe

yatie chomeyl said...

nieda >> alah siannya. takpe, lepas ni leh celebrate bday Humaira once daddy dia dah OK :)

US >> nti update cite bday Adam tau. i tgk gmbr kat FB cantik deco nya

reitak >> 1st birthday mmg pening kan. good luck with the preparation :)

yatie chomeyl said...

Oyis >> tu namo dio gelojoh, main ngappp jah ..kui3x.. kalu ajok semuo geng Msia sini lagi happening kot, tp malas pulop ore nk masok bnyk3x hehe

hanis >> meme sedakk kek BR tu...teringat2 lagi kelazatannya itu hehe


atoyis >> mmg budak2 kedekut kan mainan diorang. kita kecik2 dulu ntah2 macam tu jugak eheh

Nur-nba said...

Meriahnya + makanan terhidang pun sedap2.. Cantik deko kat dinding tu.. Selamat Hari Lahir Shafiq Nazhan, semoga membesar dengan sihat, bijak dan jadi anak yg soleh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...