CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 16 November 2011

(WW 8) : Perempuan gila dalam kedai kain



WW: On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no or little  words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea  is that the photo itself says so much that it doesn’t need any  description.


Saja nak share gambar perempuan gila....eh bukan perempuan gila as if orang tak siuman tapi perempuan yang jadi separa siuman bila nampak kain Japanese cotton bertimbun depan mata. Terus rambang mata, tak tahu nak ambik mana satu...semua pun nampak cantik dan indah...weeeehuuuuuuuuuuuuuu.

+-mulut duk pot pet cakap "kain ni cantik, kain tu lawa, kain ni meriah, kain tu menarik" -+


Dua orang perempuan ni konon-kononnya nak singgah Mina Tenjin setengah jam saja, end up duduk berkampung dalam kedai tu sampai 2 jam. 


Sebelum berpisah, terimalah reaksi melampau dari perempuan yang gila shopping ni.

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x



+- siap dengan mata bersinar-sinar Sin-chan merenung kain, gigi kapak tersembul mewakili reaksi terlalu girang serta cengkaman jari jemari bertulang kering memegang erat kain2 itu tanpa menghiraukan pandangan orang di keliling beliau -+


Psssstt : Nasib baik SN tidur, senang sikit urusan mommy & aunty nak shopping jelir.



## Update : untuk kawan2 yang bertanya kat mana boleh beli Jap-cotton ni, I nak suggest blogshop kawan2 I kat Jepun ni i.e. ZH Japanese Cotton dan Berry Berry Tomodachi. Apa tunggu lagi? Cepat dapatkan kain yang menjadi kegilaan ramai ini sekarang jugak!.



~ Thanks for reading this (^-*) ~ 

25 words of wisdom & comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alosla comelnya.patut laa jadi gila. ni orang jepun buat apa dengan kain cotton?

Ladysirna said...

Cotton jepun mmg cantik n sejuk kan..sy pun suka pakai tp selalu beli readymade je sebab malas nk gi tempah

アヌムちゃん said...

X pernh terjah lg kedai kain kt sini.klau terjah mesti rmbang mata gk kott..huhuu

Rai said...

hish..kalau bawak hubby i mesti dia mintak nak bawak tilam bantal.. hahaha..

Teratak Hami said...

Akak pun dah macam "sawan" ketap2 mulut geram tgk cotton cantik2 tu.

Sidratul Muntaha said...

sengal...

*∽ IZAN ∽* said...

kalau dah name pompuann..! cepat no rambang mata..!! pantang nampakk!!! ekekekekek

Ira said...

I ponnnn!! *angkat tangan kanan* kalo masuk kedai kain mcm Tomato, Yuzawaya & Okadaya mesti mcm tak tentu arah. semua nakkk! hahaha.. mcmlah duit byk.

Btw, murah tak printed cotton kat kedai tu, Yatie? how much plg murah per mtr eh?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hikhik ai x besa masuk lagik sebab x reti nak jahit etc...kalo kat mesia pow sure jadi separa tak siuman ngeee

atoyis said...

cantiknyer kalau blh buat beg

Almiraz said...

Ten Jin ni macam Yuzawaya ke?...kalau i dapat gi jepun nnti, mesti nk carik fabric jugak...*haku gila kain

Asmara said...

perempuan chomeyl yg sedang memilih kain. haha.. ni baru perempuan sejati kalau masuk kedai. :D

Nanak said...

so, berapakah kos yg dikeluarkan ketika sopping ni?ehehe

Almiraz said...

Yatie, website kain kawan u ni boleh buat i gilerr...*control control...ala2 etsy kain2 dia...

e.l.i.z.@ said...

yakkkkkkkkkk...jange babbak deh :P

Kamalia said...

Haha..trgelak ai baca caption gambar last tuh..ai pun kalu msuk kdai kain kat sini mata sampai naik juling tau..tangan pulak cam sotong nk usik sana sini..

Oyis said...

ore ni x payah masuk kedai kain di jepon, balik kg hubby di muar, gi sekat tangkak jah, juling doh tgk kain... beli yatie, beliiii.... investment la katakan. cikgu2/lecturer supo kito molek doh beli banyok slalu. gilir baju, x la student cemuh tgk (alasan). motivasi gi kerja la kata kan hehehehe

Nadiah Sidek said...

borong semua je senang :p

yatie chomeyl said...

eliss : ore dio wat kraft, bag and blouse

lady sirna : i br 1dt time beli wpon dh duk jepun 3tahun hihi

anum : mmg rambang nanti, konpom!

yatie chomeyl said...

Rai : my personal advice, jgn gi dgn ur hubby..baik gi dgn org pompuan jugak...baru la best ;)

teratak Hami : hahhah sabar kak ..sabar2x

ayu : sengal sikit2 je :P

yatie chomeyl said...

Kak Izan : tu la, bpastu masa nk bayar...buntang mata pulak ngeeeee

Ira : i x pernah pergi kedai 2lain tu so I tak tahu la beza harga. kat kedai ni yg sale ada la 480 yen semeter paling murah rasanya

Lady ayu : i pun xreti jahit, beli utk tempah jahit kat msia eheh

yatie chomeyl said...

Atoyis : aah cantik2 kalau buat beg

almiraz: i x sure mcm yuzawaya ke x sbb i x pernah gi sana.

Kak As : pompuan tu terus jd x chomeyl dah..terus comot sbb over excited :P

yatie chomeyl said...

nanak : cost adalah confidential.ehehehe

almiraz : sabar babe sabar...eh tp kalau dh berkenan, apa tunggu lagi..bedall je la ngeee

eliza : sikit lagi nok babbak..mujur buleh tehe

yatie chomeyl said...

Kamalia : u lg kelas, tgn mcm sotong...ekekeke

oyis : jolo2, ni pelaburan maso depe ni eheh

nadiah : aiyark..kalau kali I kaya mcm donald trump buleh la borong semua kot :p

AyuArjuna BiGoshh said...

hahahahahah giler comey...i pun giler tengok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...