CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 23 November 2011

Autumn in our heart



Tahun 2011 ni autumn agak lambat memunculkan diri nya di Fukuoka berbanding tahun-tahun lepas. Dah lah suhu pun tak tentu, kadang-kadang panas macam summer dan kadang-kadang sejuk macam dah masuk winter. Confused di buatnya. Paling confused ialah menunggu daun-daun bertukar warna dari hijau ke kuning/oren. 


Tunggu punya tunggu..alih-alih tengok2 daun maple dah pun gugur..aiyark. Memandangkan I agak sibuk kebelakangan ini, so tak sempatlah nak berphoto shoot beria dengan maple leaves macam tahun lepas pergi Kokonoe. Lagipun daddy dah balik Malaysia, tak ada orang nak bawak kitorang pergi tempat yang jauh sikit untuk posing.


Weekend 2 minggu lepas, I busy siapkan paper untuk conference so tak boleh bawak SN and aunty dia jalan-jalan. End up I angkut diorang sekali ikut I pergi lab sebab kat kampus I daun-daun kat pokok maple dah pun cantik kekuningan. Bukan setakat SN and aunty dia kena angkut ikut mommy ke lab, tapi kawan I dengan 2 orang anak dia pun I angkut sekali pergi lab.


 +- SN and Darwisy -+

  
+- superb view, Subhanallah -+


So posing la diorang kat kampus I je. Lagipun kat situ memang cantik jugak, macam yang I pernah share kat beraya dengan maple leaves. Seronok la SN sebab Darwisy and Ayra ada untuk jadi geng posing dan geng kejar-kejar kat dalam taman tu. On the way balik rumah, tiga orang budak tu tertidur keletihan dalam kereta.

+- baju sama tapi warna kulit je lain eheh -+

+- 3 budak comel main kejar-kejar...geram nak cubit2 -+

+- dah macam cover magazine gitu -+


"Everyone must take time to sit and watch the leaves turn".  ~Elizabeth Lawrence


Pssssttt : Alhamdulillah, syukur pada Allah kerana masih lagi di panjangkan usia untuk merasai autumn tahun ini dan masih lagi di beri nikmat untuk menikmati pemandangan yang indah ini. 

 
~ Thanks for reading this (^-*) ~

 

24 words of wisdom & comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alaaa jeleznya . kat sini nak bergambar dengan pokok gelang ajer la :p daun pun luruh jugak kan :p

Ira said...

Subhanallah, cantik sangat!! Suka semua gambo2 tu :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

dekat dai pow view gini mmg superb la ngeee....semua pics cantek sgt

Rai said...

kalau saitama, aki nya tak secantik ni..tapi ada one kind of bau yang sangat wangi..hehe..

cerianya SN...

Oyis said...

cantik yatie. yg yatie komen jd cover majalah tu pon mcm betul2 layak jd cover majalah parenting gitu. tinggi skill demo!

sini pokok2 sudah gondolz, but still this is milder than last year. masa kitaorg mula2 sampai dulu lg la, 2008, in oct, it was already 5C. skang mid-nov still ~12C, so syukur Alhamdulillah and let's make the most out of this postponed winter :)

nieda said...

cantiknya...

transformed housewife said...

autumn meme lawa ambik gambar.

Hanis MY said...

kireiii! gerey nok join posim lepar2 daun hehe...

zailamohamad said...

pos sekeping daun hok gugur tu, nak wak nando buku:P

Asmara said...

tu la tak sempat nak posing sakan tengok2 tinggal pokok kayu beranting je. hehe..

Jiji said...

my fav season!!! autumn!! teringat masa kat london ... late autumn... main daun .. jakun@!~

e.l.i.z.@ said...

bestnyooooooooooo...bilo nk meraso nihhhhh

Lin said...

Bila la nak merasa Autumn in our hearts ni...

Affieza said...

3budak cute yg tgh happy bposing...hehe

mazni_azis said...

jelesnyer...huhuhu

Hermit said...

canteknyaaaaaaaaaaaa...ciptaan Yang Maha Esa...syukur :)

yatie chomeyl said...

eliss : pokok gelang tu gano rupo dio?

ira : mekaceh suka gmbr2 tu ;)

lady ayu : aah x yah gi jauh2, posing kat dai je eheh

yatie chomeyl said...

Rai : dapat lari2 tanpa di bebel, memang ceria habis lah

oyis : xdop skil gapo2, thanks to the camera jah la hehe

nieda : yup, cantik kan?

yatie chomeyl said...

kak nur : tu la, ujur dey amik gmbr tahun ni

hanis : mari la join gelepar dgn SN bawoh pokok tu

zaila : takut2 smp msia relai doh daun tu hahaha

yatie chomeyl said...

Kak As : aah, ni pun kena check tiap2 hari sbb takut x smpt posing

jiji : autumn kat london mesti lagi cantik

eliza : mari la derat jepun..buleh la meraso :)

yatie chomeyl said...

Lin : kumpul2 duit tahun depan leh dtg jepun ;)

affieza : aah 3 org budak tu happy betul dpt guling2 atas daun2

angah : meh la dtg jepun lg..leh la merasa autumn

kakyong said...

cantiknya.. suka gambar SN dan kawannya dok atas btg pokok nya.. very nice..

Nur-nba said...

Subhanallah.. cantik pemandangan ni... Yatie, pos la gambar2 lagi ye..

yatie chomeyl said...

kak yong : tu la, bukan main seronok diorg dpt lari2 kat taman, best nak amik gmbr diorg

nur-nba : Insya Allah nanti sy share gmbr2 lg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...