CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Tuesday, 8 November 2011

Rakyat Malaysia yang dermawan

http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif 
Salam hari jumaat untuk semua kawan-kawan yang sudi menjenguk blog ini. Hari ini bermula dengan indah bila mendapat e-mail yang menyatakan kutipan untuk pembinaan Hiroshima masjid telah hampir mencapai sasarannya. Alhamdulillah, syukur pada Allah di atas limpah rahmatNya. 


For more than 15 years, Muslim in Hiroshima through HICC have been dreaming of building a Masjid. For now, they are renting a house for Yen 55,000 to establish a temporary Masjid and Islamic Center. Appeal For Hiroshima Masjid telah di lancarkan untuk tujuan mengutip dana bagi membeli sebuah bangunan 5 tingkat di Higashi Hiroshima City untuk di jadikan sebagai Masjid Hiroshima.

 https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/314912_10150360907604568_637214567_7982543_1422287557_n.jpg


Apa yang lebih menggembirakan ialah keprihatinan rakyat Malaysia yang turut sama-sama merebut peluang untuk melabur dalam saham akhirat ini.  Sumbangan dari para dermawan di Malaysia telah banyak membantu untuk merealisasikan usaha bagi menubuhkan Masjid Hiroshima ini.





Ini berita gembira untuk umat Islam khusunya buat mereka di Hiroshima. Semoga syiar Islam akan bersinar lebih terang di negara matahari terbit ini. Lepas ini, kawan-kawan di Hiroshima boleh lah mengadakan lebih banyak aktiviti sesama muslim macam yang di jalankan di Fukuoka Islamic Center macam yang pernah I cerita sebelum ini ( E.g.: solat raya, qiyamullail, yukata wearing dan grand iftar). Semoga rakan-rakan di Hiroshima juga dapat merasai nikmat untuk beribadat di Masjid macam orang Islam di Fukuoka ini secepat mungkin, Insya Allah.

## Updated version : As of 6th October 2011; an amount of 7 million yen (RM 280 000) more is needed to establish Hiroshima Masjid. Untuk kawan-kawan yang membaca blog ini, jom kita pakat-pakat menderma untuk pembinaan Masjid ini.  [Akaun CIMB : 13020090963520]


Pssssttt : untungnya orang Islam di Malaysia sebab ada banyak masjid, cara untuk mensyukuri nikmat itu ialah dengan sama-sama mengimarahkan masjid. Orang Islam di negara lain kena berusaha keras untuk kumpul dana bina masjid; orang Islam di Malaysa celik mata dah dapat tengok masjid.


~ Thanks for reading this (^-*) ~

 

11 words of wisdom & comments:

Rai said...

alhamdulillah..sebab tu agaknya banyak pengemis kat malaysia ni.. sbb kita mmg pemurah..hehe..

yatie, ai tag u tau..

http://ourkizuna.blogspot.com/2011/11/missina-tanya-ourkizuna-jawab-11-soalan.html

Asmara said...

Alhamdulillah, syukur dah bertambah. Moga usaha murni pembinaan masjid tersebut akan tercapai. :)

Izan Ishak said...

betul tu yati...yang ada di depan mata sangat2 jarang disyukuri.

Hamizah said...

alhamdulillah..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

syukur alhamdulliah dana ke alam fana nnt....org kiter mmg baik haty dan permuah gituew....bangga

e.l.i.s.s.m.i.e said...

Alhamdulillah. semoga kita termasuk dalam golongan2 tersebut yang dermawan. amin

Oyis said...

bkn setakat celik mata nmpk masjid, x celik mata lg (sedap2 tido), azan dari masjid dah kejut kan menandakan masuk waktu subuh hehhe (hok rumah dkt kawasan masjid/musolla supo umoh umi ore la). alarm free, untung. masa bulan ramadhan jah kena set alarm, kalo x, x sahur la jawabnya hehehe

transformed housewife said...

teringat dulu org2 Msia & org2 Islam di Hamilton, NZ pun dok kumpul duit nok membesarkan masjid.

Aleyn said...

Alhamdulillah....makin bertambah...

Hanis MY said...

alhamdulillah...

salam aidiladha... bilo la buleh brayo skali keno jupo klate kali dop...

Juwita Jamaludin said...

selamat hari raya aidiladha yatie...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...