CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Tuesday, 24 July 2012

Raya outfits from Malaysia's famous designers



Kalau sebut nama Rizalman, Radzuan Radziwill and Jovian Mandagie, automatik kepala akan terbayang rekaan baju diorang yang biasanya di pakai golongan artis dan socialite ke big functions dan special events je kan. Ohoi, tapi sekarang tidak lagi okeh...NO NO NO *sambil angkat jari telunjuk dan gerak kan ke kiri ke kanan dan gelengkan kepala*. 

Golongan marhaen macam I pun dah boleh merasa jugak nak bergaya dengan baju2 rekaan top designers ni untuk Raya 2012. Lately macam dah jadi trend pulak untuk top designers ni keluarkan designs yang affordable so that orang2 kebanyakan *dan cheapskate* macam I ni bolehlah tumpang bergaya tanpa perlu mengeluarkan kos beribu-ribu macam golongan kaya raya duit-banyak-tak-tahu-mana-nak-campak tu.


(1) 20 by Rizalman

Renowned Malaysian designer Rizalman Ibrahim is collaborating with Tesco Stores Malaysia Sdn Bhd (Tesco) this Raya to offer an exclusive line of clothing that is trendy yet accessible and affordable priced from RM180 to RM250 each. 

The collection features 12 baju kurung and kebaya in designs that are modern, elegant and original. Rizalman's trademark silhouette cut also comes into play in this limited edition collection for Tesco. He has chosen to work with jersey and lace to project elegance and a vintage feel in his designs. Patterns are an interesting mix of block colours, floral, polka dots and stripes.



tesco
+- Rizalman Ibrahim (centre) and models kick into high gear for Hari Raya. Pix courtesy of Rizalman Enterprise and Mohd Azren Jamaludin. Source : here -+

+- Sumpah lawa yang ni. I want..I want..I want! -+ Source : here



Born in Indonesia and raised in KL, this 24 years old designer have become one of Malaysia's top couturier especially among the celebrities.  

Untuk raya kali ni, rasanya Jovian ada buat collection Aviraya yang boleh di dapati di butik First Lady ataupun koleksi Jovian at Zalora. Yang ini I tepek gambar2 dari koleksi Jovian kat Zalora. Sumpah drooling sampai air liur meleleh-leleh ke lantai.








 Baru sahaja di lancarkan hari ini pukul 11 pagi, alih2 dah banyak yang out of stock.

 Price range is from RM 119 to RM 179 only!.


Sekarang ini dah senang nak beli baju raya, tak payah susah bersesak2 pergi kedai. Semuanya di hujung jari, badan tak letih yang letih pun cuma jari sebab nak scroll mouse je hehehe.

Tunggu apa lagi, grab your piece today kalau tak mahu melepas

Pssstt : mak buyong telan air liur je tengok, nak beli takut tak muat. Errr, tapi rasanya yg design kaftan tu boleh muat kot nak pakai raya nanti ek?. Kalau gitu, mak buyong pun nak exercise jari jugak sekarang...tata daaaaaa.


~ Thanks for reading this (^-*) ~
 

12 words of wisdom & comments:

Sidratul Muntaha said...

klu aku jgn mimpilah..
bukan muat pun even tak pregnant
ahaha..
tpi seme tak patuh syariah punya design
klu proposed dgn org tua,confirm reject awal2..
ahahha
(bermimpi sajalah..)

Sidratul Muntaha said...
This comment has been removed by the author.
Rai said...

harga pun dah buat i telan air liur.. gulp..tapi shantek...huhu

Asmara said...

cantik dan elegant gitu! kalau kat bazar pun harga ratus2, kira oklah harga tu dgn designernya. ;D

Hunny Kitty said...

yg 20 kat tesco tu hari 1st dah sold out..tapi malangnya kain dia tak berapa nak gah sgt berbanding harga..well..mahal kat label...i lagik prefer minaz butik

Eliss Mie said...

takut beli baju online, takut tak puas hati :)

love live good life said...

mmg gorgeous tp tak suka nanti ramai plak yg pakai baju sama :P beli kain pastu tiru design dieorg boleh?? hehehe...

yatie chomeyl said...

sidratul muntaha : kalau aku pulak, masa xpreggy insya Allah baju2 tu longgar je dgn aku. silap2 kena alter bagi kecik sikit hehehe

Rai : shantek kan..i beli yg paling murah je, boleh gitu? eheh

yatie chomeyl said...

Kak As : aah btul, design biasa2 pun harag lebih kurang..baik terus beli diorg punya kan?

Hunny kitty : oh ye ke?. nanti nk check put minaz butik la pulak :)

yatie chomeyl said...

Eliss : ambo tpakso beli online, kat sini xdop jual baju raya hahahaha

FIZA : aah kan, idea yg bernas. tp nk cari tailor utk baju rayay dh x sempat pulak. kena lah beli dulu at least 1pasang

Huda said...

mmg cantik2..tp dah bnyk lak baju raya thn ni..so mampu tgk je la kak :)

~*~*~pretty petals~*~*~ said...

babe, didnt know u hv a blog. bloody hell. i knew abt the collection a little too late.. apsal tak bg tau... huhuhuhu... dh tade dah.. d one u post yg red kaler tuh sungguh menawan hati ku...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...