CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 25 July 2012

(WW 30): Kek 1 Ramadhan dan budak perasan

 http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif
Al-kisahnya mak buyong mengidam nak makan kek aiskrim Baskin Robbin untuk menyambut 1 Ramadhan 1433H. Jadi hari Jumaat tu, ajak hubby ke Aeon Jusco berdekatan rumah dan beli kek sempena 1 Ramadhan.



Bila bawak balik kek kat rumah, ada budak kecik yang over excited sebab ingat itu kek birthday dia. Amboi 3x, berapa kali nya birthday kamu dalam setahun oh anakku.
 

Pssssttt:  Beria-ria je kononnya mengidam, bila dah beli makannya seciput je pun. Dasar mak buyong bernafsu naga bila masuk bab makanan.

 

21 words of wisdom & comments:

transformed housewife said...

budok2 sokmo tokleh tgk kek ingat bday dio jah. Dulu2 Tini & Fizah pun lagu tu.

*azni* said...

dah blk msia ke kak?

Sidratul Muntaha said...

samalah weih
aku ingat lagi time pregnant ara..
hantu mkn lasagna,puff pastry..
yg gemuknya laki aku sebb aku ye ye oo beli tpi laki aku dok abiskan sisa aku.
ahhahaha
dak aqil takmo plak mkn sisa ibu dia.
akakaka.

Min Aina Ila Aina said...

Bestnya ada kek 1 Ramadhan jugak ye. Macam Sofiy semalam, kek birthday umi + ayah, dia yang over excited. Baru nak posing dengan kek, dia sibuk "nak, nak, nak" haha.

AyuArjuna BiGoshh said...

jelesnya lama tak makan kek eskrem huhu

AjlaA said...

salam ramadhan

jumpa link dr blog john aka kaki berangan :)

kak, hari tuh sy mcm nmpk post akak mkn donut ke kuih yang simpan dlm balang makan masa tgk bunga tuh kan. ape namenye ek. cari2 balik mcm tidak ketemuan pula.

mcm nk amik resepi lah kononnya. hehe

Suliana Sulaiman said...

SN sengih sampai nampak sume gigi :)

nieda said...

sedapnya kek BR...teringat2 aiskrim BR

♥MAMASYAZA♥ said...

alahaiii sedapnye kek tu...nyummy

Eliss Mie said...

wow ada kek puasa yer :) eh, bilo kelik msia? ado mano?

Asmara said...

ni sekali makan habis ke? hehe..
*yati takut tak perasan akk reply psl onde2 tu, mybe boleh guna mochi ko sbb tu mmg tepung pulut. jgn salah beli yg warabi mochi tu tau. ;D

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

sedapnyer makan kek eskrem BR tue...dah la hangat2 ni...terbaekkk la

Cho Zila said...

isyh memang tak habis makan... kena makan ramai2 baru best kot... baruler selera.. tak penah rasa lagi .. sedapker??

yatie chomeyl said...

kak nur : hihi, koya deh

azni : x la, mana ada

yatie chomeyl said...

sidratul muntaha : aqil takut nti kang klu dia makan, ibu x cukup pulak ehehe

Aina : mesti ingat kek dia la tu hihiii

yatie chomeyl said...

Ayu Arjuna : sila lah makan jugak hari ni hehe

Ajlaa : erm, agaknya yg choco donut stick akak makan kat entry ni ye --> http://yatiechomeyl.blogspot.jp/2009/04/dating-di-nokonoshima-island.html

kalau yg ni resepinya kat sini --> http://www.myresipi.com/top/detail/5931

kalau bukan yang ni, mungkin ajlaa cari resepi churros yg dlm entry ni kot ye --> http://yatiechomeyl.blogspot.jp/2010/10/resepi-spanish-food-churros.html

kalau salah bgtau la ye, nanti akak cuba refresh balik apa benda la yg awak nk tu hehe

yatie chomeyl said...

Suliana : tu la pasal, over excited hahaha

nieda : sedap kan...hehe

yatie chomeyl said...

mama syaza : nak ke kak? meh nk suap eheh

Eliss : xkelik msia la, ado sini lg. bakpo tny gitu?

yatie chomeyl said...

Kak As : x habis pun, ada lagi dlm peti tu hah :p

lady ayu : I makan masa bukak posa, teru ssebu perut sbb serbu aiskrim wat berbuka hahaha

yatie chomeyl said...

Cho Zila : aah makn ramai2 berebut2 baru syok. makan ber3 je x habis pun lg wpon sedap

AjlaA said...

yeah.itulah yg sy cari. hehehe
time bulan puasa lak ter rajin cr resepi bagai. :)

terima kasih banyak2 kak!
selamat berpuasa~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...