CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 3 March 2010

bertemu Louis Koo..pelakon pujaan hati ku (^_*)

Ceewah, tajuk entry dah bunyi macam pantun eheh..padahalnya nak menjawab komen NURUL IZZA dalam previous entry Traveling & sight seeing @ Hong Kong in 1 day yang bertanyakan "psst ade jumpa artis ensem x?". Jawapannya : ADA! :inlove: I terjumpa dengan LOUIS KOO lalalalalala bestnya.


For those of you who might have little knowledge about Loius Koo, allow me to fed you with some info about him that I've googled. peace Louis Koo Tin-Lok was born 21 October 1970 in Hong Kong. He has become one of the more famous actors of the Hong Kong film industry, and a spokesperson for Pepsi, Osim, Tag Heuer, Lotte, Lay's, Zero Eyewear, and some other Chinese products.

Bio_LouisKoo_Front.jpg http://www.entertainmentwallpaper.com/images/photo/louis_koo.jpg http://06.img.v4.skyrock.net/069/kootinlok/pics/133900354_small.jpg
*picture source: google*


As one of Kantonis drama series and movie lovers, I have watched few of drama & movies acted by Louis Koo. I like his tanned skin complexion which makes him look macho-er encem and more masculine compared to the other Kantonis actors.


You might be wondering how and where did I bumped into him, aite?. Well, apparently he was on a Cathay Pacific flight from Hong Kong to Malaysia as well tapi bukan sama flight dengan I lah. Upon landing at the KLIA, I was wondering why are the staffs of the airport as well as few cabin crews sibuk2 pegang kamera sambil tunggu penumpang2 disembark from the aircraft. I didn't noticed him in the first place but upon walking towards the collecting baggage area, I caught a glimpse of him kenyit and then Allah know how super-excited I've become. Terus I jerit "Abe" kuat2 untuk panggil hubby yang tengah ambil troli.


Terkejut dengan jeritan I and assuming that something bad had happened to me and baby SN, hubby rushed towards us with panic & worried expressions on his face. Bila I bagitau, "cepat2 ambil kamera, ayang nok ambil gambar dengan dio tu"...hubby terus buat muka geram kat bini dia yang perasan chomeyl ini sengihnampakgigi ngeeeee. Hubby I mula2 tak kenal pun siapa dia Loius Koo but I remind hubby that he was one of the actor for the movie Poker King that hubby was watching on the in-flight entertainment show just now.


[DSC_0724.jpg]
*sengih tahap maksimum sampai ke tulang pipi dah*


He was nice and friendly to allow "us" *baby SN terpaksa temankan mommy yang terlebih gedik* to take picture with him although his bodyguard had warned me not to come too near to him. I tak peduliklah apa bodyguard dia cakap, I cuma nak gambar dengan Loius Koo je peace..hohoho. Tersengih lebar I lepas dapat ambik gambar dengan dia, super-excited sangat2 sampai takleh berhenti tersengih sepanjang jalan. Akibat angau posing dengan Louis Koo jugaklah, I tersilap tunggu baggage kat flight lain padahal baggage untuk flight kami dah lama sampai dan dah berputar berpuluh2 kali dah atas rail tu kui3x....dasyat tak tahap super-excited I nih? sengihnampakgigi ngeeeeeeeee.


Pssssttt : I rasa dia datang Malaysia untuk memeriahkan wedding Malaysian actress Angelica Lee Sin Jie with the Hong Kong film director Oxide Pang Chun *refer news* sebab kalau nak kata dia datang untuk konsert or shooting, tak der pulak crew lain di sekeliling dia....entah, I pun tak sure ye ke tak, pepandai je teka peace hehe.

44 words of wisdom & comments:

isabelle said...

mula2 tgk nama tu, i xkenal. tapi arakian melihatkan wajahnya, terus i kata "woh!!mamat ni la...pergh!!!"
wah..bestnya...

ps:yatie, how much is a pair of decent kimono there?

Hamizah said...

gedik juga yatie ni ye..hahaha..mujur laki sporting..

lin muhamad said...

dia ni klu belakon msti cite2 ala2 'playboy'..tapi suka.ensem.hehe

Huda said...

hensemnye louis khoo, huda pun minat gile kat dia wlupun dia gelap2 sikit, tp hensem :)

kew_chop said...

waa behnyo. suko jugok ko actor ni. ensem weh.. berdebar2 hati mak tengok dia. haha..

Suhana Shahril said...

Nama lelaki cina nih mmg ana tak tau tapi ana kerap & suka jgk nengok dia berlakon. Cayah lah ko yatie dapat gambar sesama.Kalo ana dpt peluang camtu pon,rasa2nya angau jgk. kehekeh..

NURUL IZZA said...

YC!!!! iza minat sgt dia..hush..jeles nye...

psst chi lam jumpa tak? haha (nampak sgt duk layan kongkong drama..)

ensem la diaaaaaaaaa..jeles2..

Momma Mia said...

alahai jeles u.. dulu pun we uols minat dia... mamat tuh memang enshem kan? camner ler kalo momma yg jumpa?? tak leh bayangkan. ahaksssss

Sidratul Muntaha said...

wah jelesnya!!!!
aduyai..
dahlah louis ni den minat gilos!!
adei..
rezeki ko ler yatie oi!!

tiey said...

akakkkkkkkk!!!!!!!! bestnyooooooooooo!!!!!! suka kalu die berlakon esp dlm cte robbi hood, rsnye btol kot die mai sbb member die kawen kt pangkor ritu..ade tgk gmbr kt forum...eh akak lg putih la dr die..hihihih

=*NuRo0L* = said...

owh....!!!iiiii liiiiiikeeee.....9bunyi super excited gak cm kak yatie...)jeles ngan kak yatie......kalo kite jumpe louis koo tu,nk cubit2 bibir dia boleh tak...ei....encem tak dia dari dekat..?

CuppyCakeMommy said...

*screeaaammmmmm*....saja je tau nak bagi org jeles

** Perfect Love ** said...

wa wa wa

jantung sy nak jatuh ni ;=p

lailasani said...

woww.. hensem nyeeeee....
baby SN tu dok tengok die ke tu ghalikkk je...

azriel mustafa said...

terbaek arr Kak Yati...

~Eila @ Along~ said...

haaaa..baca entry ni sambil tgk gambomu yg sengihhhhhh tu dah tau camne kesan 'excited' tu hahaha
nasib mu baikla yatie wehhh..hubby sporting giler....
eila dah byk kali terserempak ngan artis tp takde bergambar sbb hubby ku tetiba emo kalo suh amik gambar ngan artis..hehe

p/s- kalo sebut nama pelakon ni mmg tak kenal..tp kalo ckp pelakon cina yg kulit gelap..tau la..hehe

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

i know u tried to hide it..tp nampak aa kesan air liur meleleh tu..hahahha..mujo dah jd mak org kan?

temp. housewife said...

bestnyo. knur pun suko tengok drama2 hok dio ni berlakon.

NORHAYATI BERAHIM said...

ha.ha..tak abis-abis lagi rupanya perangai masa belia remaja aik? kalau akaklah mampus tak kenal siapa cina ni? ingat cina manalah..ha.ha..

firahadifa said...

yatie!!!!!!!!!!! OMG! waaaaaaaa........... EYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!!
aduhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

TAK MO KAWAN!!!! :(

* sal x cakap aku , afidah arif , firahadifa kirim salam.........???*

Atiqah said...

oh my my..he is so handsome la kak yatie..

idasm said...

wow! tahniah! mmg sah di awangan lepas dpt bergambar tu kan. sampai tunggu beg pun salah tempat.. hehe.

nieda said...

terpaksalah baby SN teman kan mummy dia yang chomel tu..hensem actor tu..

nieda said...

terpaksalah baby SN teman kan mummy dia yang chomel tu..hensem actor tu..

Mummy Aqil said...

owwhhh gosh... i'm so jealous... ku pun suka mamat itu. si htm manis wpun chinese. hahahaaa...

waa syiokk nya bb SN dpt g HK..

PadNani~~{@ said...

eii..baby SN dpt bgambar ngan artis ye;)

mmg nmpak sgt mummy super syiokk..rezeki u la:)

Nadiah Sidek said...

baru tahu namanya louis koo. mmg suka tgk citer2 kantonis tp tak pernah tau nama pelakonnya :p

nza said...

fuyooooo....best gitu.

cantiknya umah br...lama akak xsinggah sini.

+ haNisahZubir + said...

ouh.. jelesnye.. me pon suke louis koo ni.. aaaa..

umi nuha said...

tak tahan sungguh kegedikkanmu..kalu I kat situ pun mesti jd gediks camtu gak..ahaks

AyuArjuna BiGoshh said...

ooooo tidak...sangat jeles...oooo tidak..klu I tahu die dtg hari tu, I volunteer sambut u kat KLIA yatie...hahahah

ummuabdullahsyaakir said...

Hehe seronk ye dpt jumpa artis pujaan.

psycho speak said...

jelesssnyeee!!!! isk2

syayassir said...

adoi... rasa nak menjarit je tengok gambar yatie dengan pujaan ku dulu2 kala ni.. hehehe...

syok nya... ish, tak terkata.. hehehe..

lawa design baru nih.. macam pencinta alam.. :D

mazni_azis said...

ucu...ucu..tak berubah lagi perangai dia...hehehe
angah minat dia nih..berlakon dalam citer polis

yatie chomeyl said...

isabelle >> yg kimono sutera asli tu mahal ribu riban. kalau yg kain nipis sikit a.k.a yukata tu murah sikit. tp skrg x jual lagi, dah nak masuk summer nanti baru jual..around RM200 ~ RM400 gitu kot harga dia

k.hamizah >> ekeke laki dah tau sgt perangaio bini dia yg gedik nih ngee

lin >> btul2x..ensem giler

huda >> sbb dia gelap la yg buat dia lagi macho

murni >> mok budok ni pong sungguh2 hambat dio nok amek gmbr, x ingat tok lakki doh muahahaha

yatie chomeyl said...

suhana >> nsb baik angau kejap je..klux mesti dh kene bebel dgn hubby kui3x

izza >> x jupe plop chi lam. hajat nok cari e-kin cheng plop pasnih ngeeee

momma mia >> mmg enesem tahap maximum ahh mamat neh..terbaek :D

ayu >> oo minat dia gak erk? xpe, nti dia gi Msia lagi, leh jumpa dia hehe

yatie chomeyl said...

tiey >> org laki gelap sikit br nmpk macho kan? ;)

nurool >> ehehe mana leh cubit bibir dia, kang sumbing plak hik3x

cuppycakemommy >> memang pon..lalalalala

perfect love >> alamak dh jatuh ke? pat2x, kutip balik hehe

lailasani >> baby SN pelik bekali tgk bakpo mommy sungguh2 sgt nok amik gmbr denge ore nih hik3x

yatie chomeyl said...

gandhi >> akak mmg terbaek sokmo ngeee

eila >> hubby dh sedia maklum 'penyakit gedik' si isteri kalau jumpa artis hik3x

mama miya >> ala, nampak ke? i rasa i dah lap ngeee

k.nur >> mem ebest smp at ko solah doh maso tu hehe

kak NB >> ekekke..mesti klu dia lalu sebelah akak pun akak buat derk je kat dia hik3x

yatie chomeyl said...

firahadifa >> alamak, kang klu aku ckp ko kirim salam kang..laki ko plak jeles hik3x

atiqah >> mmg hensem btol3x

idasm >> tu la pasal, nsb baik hubby perasan..kalau x, hilang dah beg kami hik3x

nieda >> tu la pasal, bbay SN jd mangsa keadaan mommy yg gedix

mummy aqil >> dia sengaja bagi kulit dia tanned nk bg macho...superb hensem ahh hehe

yatie chomeyl said...

nani >> mommy memang sentiasa over bab2 posing dgn artis nih

nadiah >> nsb baik I bgtau kan? hehe

nza >> cantek erk? mekaceh :D

hanisah >> I mmg sengaja up bg entry ni nk bg u jeles hik3x

umi nuha >> nasib baik hubby I pehe sgt doh perangai gedix bini dio neh kui3x

yatie chomeyl said...

ayu >> tu la, I pun x tahu dia nk g Msia sama tarikh dgn I ..kalau tak, I dah war2kan kat blog hik3x

ummu AS >> seronok3x

psycho speak >> jeles erk> namau la jeles2x hehe

sya >> uik, jgn jerit kuat2...tkejut hubby u nanti hik3x

angah >> well, u know me muahahaha

5577 said...

wowwwee.. junior juice..
best best. :D dikepit oleh dua jejaka ensem.

*∽ IZAN ∽* said...

ha ha ha ha.. best nyer dpt amek ngan top fofular artis! tapi lawak baca kisah yatie kena 'angau' nih ha ha ha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...