CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Sunday, 31 October 2010

(VIDEO): Final Piala Malaysia 2010 ~ Kelate VS Nogori ~

Yeay..yeay..yeayyyyyyyyyyyyy.....:senam: yabeda beduuuuuuuuuu.... :nggaya:

Sumo ore 1 Melesia tahu doh Kelate mene final Piala Malaysia 2010 male tadi. Pasukan KELATE lamo doh duk ngide nok pege title ni, ni lah kali pertamo pasuke KELATE mene sejok 89 tahun lepas.
celebrate



=- KETUA pasukan Kelantan, Indra Putra Mahayuddin bersama rakan sepasukan menjulang Piala Malaysia selepas mengalahkan Negeri Sembilan di Stadium Nasional, Bukit Jalil, malam tadi. Turut kelihatan Menteri Besar Negeri Sembilan, Datuk Seri Mohamad Hasan (kiri), Timbalan Presiden FAM, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah serta Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek (kanan). – MINGGUAN/IDZHAM JAAFAR-Utusan Online-=

Kecek banyok takdop guno, meh laye gol2 maso game male takdi.

Gol pertama: NS 1- 0 Kelantan



Gol kedua : NS 1- 1 Kelantan



Gol kemenange : NS 1- 2 Kelantan



Pergghhhhhhhh...feeling maso Kelate mene male tadi lagi masyuk feelingnnyo berbanding dengan feeling bilo Man Utd pun mene 2-0 lawe Tottenham Hotspurs male takdi. Sero nok joget2 dan berarak keliling Fukuoka hahahaha.
Kat bawoh ni ambo letok gambar2 suasano sebelum perlawane male takdi start, di cilok dari FB saing ambo Cik Rahimah.



=- kaler janggut + rambut -=





=- Alhamdulillah, solat tetap tidak di lupakan-=



Sedak weh ore2 kito di Kelate mugo hari ni cuti, pastu hari khamis ni pong cuti lagi untuk ngundi di DUN GALAS nuh. Gapo2 pong ambo nok oyat ambo banggo la jadi rakyat Qelate, biarpung ambo jauh beribu batu dari Kelate; hati ambo tetap setio pada mu wahai negeri ku..peluk ceewahhhhh.

17 words of wisdom & comments:

Sharinginfoz said...

tahniah buat kelantan

Mama Hanim said...

Go MORE Kelate Go MORE.... hehehe..

Sitisifir10 said...

ngeee...dan2 arini semua ore kelate letak budu dale blog masing2 :P

syayassir said...

amboi, syoknya kelate menang..
bila pahang nak menang juga nih? hehehe....
tahniah orang kelantan... best dapat cuti ari nih.... :D

eRiNsZ said...

sayer tompang sronok CUTI jer heheheheeee

mama tisya said...

yok sio2 color MERAH rmi2 p stadium...meme klate gomo la separuh maso keduo

MAMASYAZA said...

tengok semlm, kaler merah penoh stadium...tahniah..tahniah

AshAnas said...

haha.. punye la tension malam td... ekeke... kelantan masuk gol ke2 je terus shira tido... hehe...

zailamohamad said...

wakko happy sangat, tok laki ambo sapa nitih ko air mato sukonya bilo Klate mene, meme syukur Alhamdulillah ah, berbaloi jugok puok2 Klate kito turun bagi sokongan ko skuod red warrior;-)

Affieza said...

Walau di mana kita berada, smgt kenegerian msti kuat...hehe

nba-Nur said...

Tahniah buat warga Kelantan.. Tentu seronok sangat ditambah lagi dapat pula cuti esok.. hehe

transformed housewife said...

Abe De pung gi tengok kat Stadium male.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

best dapat cuti.banggo jugok sebab abah kawe ore kelate!

yatie chomeyl said...

Sharing info >> mekaceh3x *on behalf of pasukan kelate*

mama hanim >> jolor doh, pasni pong keno GO MORE :)

siti sifir >> harusss lah kan, nama pon anak jati kelate kui3x

sya >> tu la, syiok org2 yg duk kelate sbb jarang2 dpt cuti hr ahad :)

yatie chomeyl said...

erinzs >> ehehe, best kan cuti? ;)

mama tisya >> smngt tuk janggut, pantang nyeroh kaloh

mama syaza >> lautan merah kata pengulas2x sukan

shira >. uiks,apsal tension? sokong N9 eh? ekekekeke

yatie chomeyl said...

zaila >> jolo doh, kami tok laki binin gpong sero sebok dale dado tgk kelate mene

affieza >> btol3x

nba-Nur >> memang best ah sbb rakyat kelate kat kelantan dpt cuti hr ahad :)

yatie chomeyl said...

k.nur >> ab ede gi dgn sapo?

eliss >> mesti abah eliss hepi jugop deh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...