CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Monday, 13 June 2011

Confession from an AF-holics

As weird as it may sounds, I shed a little tears while watching Konsert Kenangan AFnil last Saturday night. *of course I get to watch it on Sunday morning, thanks to the people who uploaded it to you.tube so that I get to watch it even though I'm in Japan right now*.


I'm not being too emotional or too carried away with Aznil's speech, but the Konsert Kenangan AFnil has brings back all the good old memories of me while I was still in USM doing my undergraduate studies and now, I'm still crazy over the show even though my status was totally changed --> from being an undergraduate student to a graduate student, from being single to being married; and from being married to being a mother. *and of course from being early 20's to late 20's*.


For those of you who might has missed watching the show, you can check it out at below. I dah siap buatkan playlist so that you don't have to search and watch it part by part.



Congratulation to Zarina (AF2) for being announced as the winner for the show. Dapat hadiah Proton Pesona. I suka tengok performance Rosma (AF1), Diddy(AF4), Zizi (AF7), Shawal(AF5) dan Raqib(AF9) malam tu, memang best sangat.


Ini pulak antara bintang-bintang AF1-AF9 yg datang memeriahkan majlis untuk memberi sokongan kepada kawan-kawan mereka yang bertanding.
AF1: nija, sahri, atie, khai
AF2: zahid, bob
AF3: marsha
AF4: haziq
AF5: heliza, nonny
AF6: nadia, alif
AF7: aril, isma
AF8: adira, maulana, ema, farina
AF9: kay, erul, nera, eka


-+ Konsert Afnil mengimbas kembali kenangan AF musim-musim sebelum ini. sumber: Mstar Online -+

By watching the Konsert Kenangan AFnil, I could easily recall most of the unforgettable memories in the show such as :-

• Atie (AF1) meraung menangis peluk kaki Adifashla yang tersingkir
Adam (AF2) yang tersilap sebut 'kencorong' instead of 'keroncong'
Felix (AF3) yang kentut masa tengah sama-sama tengok album gambar dengan Akma (AF3)
Lotter dan Faizal (AF4) menangis dalam diari sebab rindu bila Lotter terkeluar dari AF sbeelum di AF-masuk
• Aizat (AF5) di 'serang' di internet hanya kerana ada khabar-akhabar angin yang menyatakan ayahnya menaja top-up untuk kredit phone bagi mengundi Aizat.
Stacy's (AF6) great performance for the song Dont Speak.
• Adlin Adman Ramlie mintak Akim (AF7) menyanyi kat kenduri kahwin dia sebab terpesona dengan persembahan Akim yang relax dan sangat best while singing the song "I'm yours" masa konsert ke-9
• Lakonan Shahir, Adira, & Nad (AF8) bersama Didie Alias, lawak gila.


Sebagai penutup entry dan sebagai kenangan buat diri I di masa hadapan, I nak senaraikan antara memori best untuk I dan AF selama 9 tahun menjadi penonton setia rancangan ini.


Memori 1: Pernah top-up credit phone RM60 setiap minggu untuk AFundi ADAM (AF2)
Memori 2:
Beli VCD konsert AF2 dari konsert 1-final
Memori 3: Beli merchandise AF walaupun mahal
Memori
4 : layan diari AF dari AF2 -Af9. Sampai skearang boleh ingat lagi babak2 dalam diari
Memori
5: sanggup bawak 4 orang budak kecik (2 org sepupu & 2 org adik) tengok show AF3 sebab masa tu I kena jaga diorang di hujung minggu. gedik sangat nak tengok show, semua sekali I angkut gi tengok show tu.
Memori 6: layan konsert AF dengan arwah Ma dan sama-sama menangis bila ada part yang mengusik hati contohnya masa anak2 Mas AF2 di bawa ke konsert untuk berjumpa Mas.

Memori
7: SN pun dah faham kegilaan mommy dia terhadap AF, sampai SN pun ikut joget dengan Farina (AF8) kat show --> entry Baby SN reject mommy bila jumpa Farina AF8 (~_~)


+- SN di dukung oleh Farina (AF8) -+


Akhir kata, AF is one of the best show in Malaysia walaupun ada ramai orang yang cakap AF yang baru ni dah kehilangan taring tak macam AF yang awal-awal dulu. Bagi peminat macam I ni, walaupun dah hilang taring dan tinggal gusi je sekalipun I akan tetap minat AF.

Thanks AF sebab dah menceriakan hari-hari I sebelum ini. No more AF dah lepas ni, unless kalau Astro nak buat Konsert AF All-stars OK jugak kot.

~ Thanks for reading this (^-*) ~


12 words of wisdom & comments:

Mama Zharfan said...

me tak layan AF--tapi pernah gak tgk one season--time satcy tu heheh sbb bila dh layan, every week jadi terlayan :)

Aleyn said...

U mmg AFfanatic....ekekek

I ikut time season Mawi jer...lepas tu ntah kenapa ilang minat langsung....

Hanis MY said...

ya ampunnnnn mmg daihad fan ni tabik r!

ddiini said...

meme minat sesesangat la gini gak....last tgk af4 je...tp plg sian faizal af4 sbb xglamer cam juara yg lain

Oyis said...

kita last tgk sampai hok stacey menang tu la. lps tu dah beranak ke aisyah and pindah ke UK, x dan nak caro doh ke AF. but yes, kalo tgk balik mmg bole jd sendu gitu, sbb teringat kisah2 yg berlaku sekitar zaman giler AF tu. zaman balik umah terkejar2 sbb x nak miss AF, zaman curi2 tgk ngan adik beradik masa ayah gi surau sbb ayah x brp approve rancangan hiburan ni. plg x leh lupa ialah AF1 la, sbb masa tu i undergrad UPM lg, and AF1 mmg recording dkt panggung percubaan UPM aje masa tu, lom glamer sepenuhnya lg. masa diorg rehearse utk final tu, masa tu kitaorg tema gamelan pon tgh rehearse gig gamelan dkt dewan besar (share backstage ngan diorg). kalo tahu la AF masa tu akan meletup in the future, sure dah cross stage and gi amik autograf and gmbr, caro ah org lain nak kato gapo (masa tu security pon x dak, masuk tgk pon free selagi ada kerusi). siap promo lg student2 UPM gi la memeriahkan majlis, okeiii? nyesal x sudah sibuk ke lain (gamelan). but yes, like u said, mmg kalo tgk AF balik teringat kenangan tahun2 yg berlalu. AF1 zaman di UPM, AF2 curi2 tgk ngan adik beradik sbb 1st yr umah ayah psg astro, AF3 baru nikah ngan hubby, dgr final dlm radio je ngan dia sbb jam atas highway (meremang bulu roma dgr mawi dlm radio masa tu nyanyi saleha), etc. eh mcm buat entry sendiri plak i ni terover... hehehe. minat, minat jg, tp x leh lawan yatie hehe

kakyong said...

kakyong layan AF betul2 masa musim mawi tu... pastu tak follow dah.. sbb kat rmah xde astro & masa tu belum brp reti sgt pasal youtube bagai nih...

huhuuu... tie memang betul2 AFnatic... dah habis dah kan... lepas ni apa pulak la...

アヌム ちゃん said...

wahhh..kagomss..memang af holics nih..heee..sy dulu tengok2 gitu je..huhu~tp kalau ada astro depan mata layan jugak kot..heee :D

transformed housewife said...

knur meme ingat zamae AF2 dgn muloh ma. KOnsert akhir kito tengok ramai2.

yatie chomeyl said...

MZ >> mmg kalau layan boleh jd addicted to the show hehe

ALeyn >> aah i enag die hard fan bebtul ni hehe

yatie chomeyl said...

hanis >> meme pong, ngeh3x

ddini >> dio buat persemabhan jugop male tu, tp x best huhuhu.sora sedap tp joget pelik

yatie chomeyl said...

Oyis >> hahah ajolo doh ni, siap buleh buat entry baur. takpo I like baco komen panje2 raso berbaloi mengarang ayat utk entry :)

k/yong >> ti wpon kat sini xdpt astro...beria search kat youtube..siap refresh puluh2 kali ngeh3x

yatie chomeyl said...

anum >> akak x kira astr xde pun sggup cari smp kelubang cacing video AF ngeeeeeeeeee

k/nur >> tu la, muloh ma minat zahid dulu2 hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...