CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 30 June 2010

ADELIADAMIA SHOPPE GIVEAWAY~SAYANG ANAKKU!!

Perghhh dah lama betul rasanya Yatie Chomeyl tak join giveaway dan contest2 kat blog2. Hari ni tiba2 angin memasuki contest kembali merasuk ke jiwa I maka nya dengan bersemangat nak join Giveaway pertama anjuran AdeliaDamia Shoppe.


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN:
1. WAJIB JADI FOLLOWER BLOG
http://wenn-elma.blogspot.com dan http://adeliadamia.blogspot.com
2. Create satu entry dengan title ADELIADAMIA SHOPPE GIVEAWAY~SAYANG ANAKKU!!

3. Uploadkan satu gambar anda bersama anak anda/baby saper2 pun boleh,

4.Syaratnya baby tu berumur 0-3 tahun sahaja.
5.Sila nyatakan Nama anda, nama bayi, umur bayi pada ruangan bawah gambar ye.

6. Jangan lupa letakkan link blog
http://wenn-elma.blogspot.com pada entry tersebut
7. Copy dan letakkan banner contest ni pada sitebar blog anda dan linkkan kepada
http://adeliadamia.blogspot.com
8. Jangan lupa juga tinggalkan komen anda pada ruangan komen ye.

http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TCrRphfjv1I/AAAAAAAAHzw/avN0olDQPjo/s1600/DSC_0042.JPG
Nama peserta : Yatie Chomeyl
Nama anak : Baby SN
umur baby : 1thn


Fuh fuh fuh *sembur air liur laju2*..mintak2 ada la rezeki nak dapat hadiah untuk cabutan bertuah bagi giveaway ni.

Monday, 28 June 2010

Baby SN's 12 & 13 months milestones

It has been a remarkable one month of time after baby SN has reached his one year old of age. He has been actively developing so many skills and master various of newfound achievement which has make me so proud being his mother.


Here are some of baby SN's milestones during his 12 & 13 months of age :-

1) Master the skills to climb on a table, a sofa and even on the stairs tapi tak reti nak turun tangga tu sendiri.

*caught in act masa tengah panjat meja*


2) He's engages in gibberish conversation that no one can really understand what he’s blabbering all about gatai haha.


3) Baby SN’s vocabulary is expanding quickly. I sometimes can hear a few words, like “Mama” “Dede” “nak”, “gapo” or “wooo woooo” on a regular basis now. One-year-old learn language by imitating their parents’ speech, so I can see that he’ll imitate what I’ve said to him earlier on and repeat it in his own ‘language’.

*Mozart-in the making*


4) Baby SN is starting to understand what people are saying to him and responds to simple commands like when I said “nak”, then baby SN akan suapkan food kat tangan dia pada I; or when I said “no”, then he’ll cry out loud gatai eheh.


5) He loves to get the attention of those people around him. He’ll pretend to cry so that orang akan pujuk and entertain dia eheh.


6) Enjoy story telling session and keep turning the pages of a storybook *kalau tengah nangis pon, akan diam kejap bila di bacakan buku cerita*


7) His appetite is decreasing about now. Maybe my little ravenous has slowed down because he'd rather be playing; and he's testing his newfound independence.


8) Sharing isn't a concept to which a 1-year-old can relate. And he probably won't get it until he's 2 or 3. Therefore, baby SN will be very jealous if mommy riba baby lain…sedaya upaya dia akan “rampas” semula I dari baby yang I tengah riba tu hehe

http://4.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TCgjZvgnuLI/AAAAAAAAHx4/xKJOCGNNkRE/s1600/31274_125764844124970_100000743650687_182862_6573619_n.jpg

*muncung mulut & merajuk bila mommy riba sepupu dia, Zarif*

*left pic : muka tak puas hati bila mommy riba his cousin, Fizah tapi tak buat apa2 sebab tunjuk macho depan girl*

*right pic : cubaan merampas mommy yang tengah riba baby Isyraf*


9) Enjoy walking and running around the house without even feeling tired. *Kita yang tengok ni rasa letih, dia tak letih pun berjalan terkedek2 ke sana sini*.


10) Loves to ride on a bicycle/bike/rocking horse though he still couldn’t push the paddle of the bicycle on his own. Pastu kalau dia tolak basikal dengan kaki pun, baby SN akan moves backward..masuk gear reversed gatai ekekeke.

*muka teruja dapat naik motor & basikal*


11) Being ‘awarded’ with bruises everyday is a typical thing that he's been experiencing as he’s becoming so restless and always on the go especially when he had a long and nice sleep. I assume that his active mental abilities make him extremely active and agile for most part of the day. Baru je benjol kat dahi sebelah kiri nak hilang, dah naik benjol baru kat sebelah kanan siul hohoho.

*benjol kat dahi ialah lumrah bg baby boy yang tengah lasak, kan?*


12) Becoming more cheeky and fun to play with. Selalu buat orang2 kat sekeliling dia terhibur dengan macam2 telatah nakal dia.Paling best, baby SN suka sengih tunjuk gigi sambil pejam mata dan dongakkan kepala ke belakang. Sebijik macam watak kat dalam kartun ninja boy tu gatai muahahahaha.


13) He is fully occupied when watching the “Most Wanted Nursery Rhymes” which consists of 35 children nursery rhymes which comes in 3 CDs. I ada jugak belikan CD alif-ba-ta untuk dia tapi mungkin animasi dalam CD tu tak cukup untuk menarik perhatian dia lagi so dia tak layan sangatlah CD alif-ba-ta tu.

*tengah concentrate tgk VCD lagu Old McDonald had a farm*


14) Doesn't really like to play with babies at his age but enjoy being in the companion with older kids. Perasan konon2 dia budak besar walaupun sebenarnya kecik cinonet lagi ngeee.

http://4.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TCgln4seAiI/AAAAAAAAHzg/xAZyABWH8cE/s1600/Naz1965.jpg

*kejadian di rakamkan kat Jusco Balakong 2 weeks ago, gatai ekekeke*


15) Wearing adult's shoes is probably his latest hobby so far ;that he treasures more than any other things in the world right now huhu.

*left pic: tengah 'pilih' kasut yang berkenan di hati*

*right pic: senyum gembira sebab dah jumpa kasut pilihan kalbu siul eheh*


Alhamdulillah, I am still be given the chance by Allah to breastfeed baby SN, since susu masih mencukupi untuk keperluan dia dan juga baby SN memang tak suka minum FM. The special bonding that we shared during each breastfeeding session is truly precious and priceless. I'm happy with his present achievement and hopefully I will be granted with a long prosperous and blissful life by Allah to witness more and more of baby SN's impressive achievement in the future...insya Allah.

Wednesday, 23 June 2010

Unexpected incident

"Failure is nature's plan to prepare you for great responsibilities": ~ Napolean Hill

That quote can best described the condition that hubby & I are facing right now.

Hubby is going to Batu Pahat to attend a civil engineering conference held at UTHM starting from today. While I have an appointment tomorrow with a Prof from Aeronautical Department at UTHM.

According to our initial plan, :-hubby will drive to Batu Pahat on Wednesday morning and I'll take a bus ride with baby SN from KL-Batu Pahat on Thursday morning. Hubby will then fetch me at the Batu Pahat bus station to met the Prof and after that, the three of us will return to KL on that Thursday evening.


That was our initial plan. Little did we expect that some unexpected incident had occurred which forced us to change our plan to Plan B. The unexpected incident that occurred this morning happened when hubby was driving on the Lebuhraya Utara Selatan. He started off his journey right after the break of the dawn and driving all alone; the sleepiness and the tiredness conquered his mind that he fell asleep and accidentally bumped on the road divider.


Luckily, he survived during the accident and nothing bad happened to him...Alhamdulillah. But then, kereta 'sakit' lah jugak. Bumper depan pecah. Since the car belongs to my abah who is so fussy with his cars condition (even a tiny little scratch on his car will made him membebel sampai bernanah telinga kui3x), hubby decided to send the car to workshop. However the car will only be ready by this Saturday and it will cost about RM3K jugak lah kot *huhuhu...fulus terbang melayang2*. Thus, hubby is now using public transport i.e taxi & bus to go back and forth from UTHM to the hotel.


This would also means that hubby cant fetch baby SN and I at the Batu Pahat bus station tomorrow. Luckily, I have a friend who is working at UTHM. So, terpaksalah mintak tolong my friend to fetch me & my baby at the bus station tomorrow. So, our initial plan to come back from Batu Pahat to KL on tomorrow evening will have to be postponed until this Saturday.


Memang I boleh je ambik bas dari Batu Pahat ke KL semula esok, tapi memikirkan hubby will have to drive alone again,....then the possibility hubby akan mengantuk bila drive sorang2 atas highway, I decided to stay there with hubby. Lagipun, boleh jugak I jalan2 kat area JB tu...Danga Bay pun I tak pernah pergi lagi. Ada siapa2 nak bawak I gi sana tak? hehe


We'll be staying at hubby's aunt house somewhere in JB after I've finish my appointment with the Prof . Hubby berkali2 mintak maaf dengan I sebab rasa bersalah for what had happened and the difficulties that I might be facing due to this unexpected incident. I bersyukur sangat2, nothing bad happened to my hubby. Duit boleh cari, asalkan cinta hati ku itu selamat..I dah sangat2 bersyukur kepada Allah.

http://3.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TCIMiusAzII/AAAAAAAAHxo/7DWBz1-IJhw/s1600/31510_393034611373_704046373_4258169_2047867_n.jpg

"Hendaklah kamu mencurahkan kasih sayang kepada pasanganmu. Setialah dengan mereka dan selaraskan dirimu dalam urusan satu sama lain. Hindarilah kerumitan hidup bersama, dengan mengabaikan kekusutan kecil dan tidak penting. Semoga Tuhan menganugerahkan padamu kesejahteraan, kegembiraan dan ketinggian rohani. Moga dikurniakan kepadamu tumpuan kehidupan; yakni anak-anak tercinta yang sihat, soleh serta menjadi penyinar." - Ayatullah al Uzma Ali Khamenei.


I anggap ini sebahagian dari kekusutan yang kecil untuk I hadapi sama2 dengan hubby. I wanted to be with him; be by his side; to comfort him so that he'll stay firm as he always do. The three of us dah pernah lalui perjalanan yang lebih sukar dari ini; dan macam I pernah cakap..kita perlu anggap dugaan2 kecil yang terjadi dalam hidup kita ini sebagai kenangan manis untuk mematangkan hubungan berumahtangga. I yakin yang Allah menetapkan percaturanNya yang tersendiri untuk hubby & I. Insya Allah ada ganjaran yang lebih baik menanti hubby & I sekiranya kami sabar menghadapi ujian 2 dariNya..Amin.


Psssstttt : harap2 baby SN tak meragam atas bas dari bukit jalil-batu pahat pagi esok huhuhu.


Tuesday, 22 June 2010

Nak Watermark yang chomeyl tak?

Hari tu kat entry Bertindak segera bila gambar/entry anda dicuri, I ada bebel2 pasal kemestian untuk letak watermark kat gambar2 yang upload kat internet kan?. I noticed that most of the bloggers nowadays have put watermark on their picture. Dulu2 I Cuma letak watermark font: “yatiechomeyl.blogspot.com” yang I simply create at Picassa je to my pictures. But for my previous entry, I’m pretty sure that most of you have noticed my new watermark design that I’ve been using on my pictures. menari Chomeyl kan?


Serious chomeyl watermark tu sebab watermark tu ada mini-me Yatie Chomeyl yang Jiji design untuk I dulu. Bila orang tengok je watermark tu, mesti orang teringat kat badge & banner untuk blog yatie chomeyl….terus orang tak jadi nak copy sebab takut kena siku dengan yatie chomeyl hohoho.


Lepas tu, kalau ada yang gatal tangan copy gambar2 I and simply paste it without my permission; mesti ada my friend/readers of this blog yang boleh inform kat I memandangkan watermark blog I terpampang dengan jelas dan nyata pada gambar2 I tu kan kan kan.


Plus, kalau ada yang rasa mula2 ada niat nak guna gambar I mesti tak jadi nak copy sebab susah nak crop watermark tu dari gambar I; that’s the reason why I sengaja letak watermark tu besar gedabak muahahahahah gatai *gelak jahat*.


So for those of you who are also interested in getting your own custom made watermark for your blog/website, you can now get your own watermark from only RM4! *murah kan?*. Kindly contact Lieza from Incredible Design to book and place your order now. Lieza is the one who created the new look for the watermark of my blog; you can find the details about the design and its price here . Beside watermark service, she also offers blog design service and blog header service at affordable rate of price.


Apa tunggu lagi weh? Cepat2 contact Lieza ; karang kalau kena beratur tunggu turn untuk order korang tu, jangan salahkan I pulak ye eheh. Okeh, sekarang pergi sini dan order lah watermark tu ..lepas tu bolehlah sama2 kita menunjuk2 siul watermark baru di gambar masing2. *eh, tapi kalau ada sebesar zarah sifat riak dalam diri..tak leh masuk syurga pulak*. Insaf balik, betulkan niat semula. Bukan niat nak menunjuk2, cuma ini ialah satu usaha menyelamatkan gambar peribadi dari di salahguna di internet. Karang kalau orang salah guna gambar2 peribadi u all, mula lah nak buat statement :”eh tu gambar super impose tu, bukan gambar I gataiekekekekeke.


----# To advertise your product; kindly contact me at dasar_chomeyl@yahoo.com for advert job encem #------

Monday, 21 June 2010

Mandi Manda sampai Sunburn di Bukit Gambang Waterpark

Kalau sebelum2 ni, I bawak u all "jalan2" kat Jepun but since I'm in Malaysia for 2 months until the end of July, maka nya untuk bulan Jun & July ni..destinasi travel and living untuk blog yatie chomeyl akan pusing2 dalam Malaysia je lah erk. Jom cuti2 Malaysia bersama tourist guide anda, Yatie Chomeyl di temani oleh si kecik yang chomeyl juga; baby SN.


*Hi there, I'm baby SN; your tourist guide for today. Fasten your seat belt, sit back, relax and enjoy this trip*


Destinasi jalan2 cari pasal untuk kali ni ialah di Bukit Gambang Waterpark (BGWP), Kuantan. BGWP ni terletak dalam kawasan Bukit Gambang Resort City which is home to the first and the largest water park in the east coast and probably in Malaysia for present. The operational hours during weekdays is from 11am to 6 pm and on weekends it will be opened at 10 am to 6 pm.

http://3.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TB2IWIrTW2I/AAAAAAAAHvw/VX2VWG98U6w/s1600/DSC_0286.jpg
*my youngest sister Awin with my SIL, Fiza ~ menunggu org beli tiket masuk*



I went there with my siblings except abang I je yang tak join trip kitorang ke Kuantan ni. Kitorang stay overnight at my brother's house: si Pein yang baru kawen hari tu *refer : Pein's wedding ceremony*. Rasa seronok sangat2 sebab dapat berkumpul beramai2 macam ni termasuklah dengan family my elder sister yang baru balik dari New Zealand;
Kak Nur.

http://4.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TB2IVrNSgDI/AAAAAAAAHvo/X5xcqr2bOvA/s1600/DSC_0285.jpg
*from left : Eji, Fatini, Epik, baby SN, Hafizah & Kak Nur *


Ticket fare to enter the BGWP cost RM20 for adult, tiket kanak2 bawah 12tahun pulak RM12, tiket bg warga emas pun RM12. Bagi baby pulak, free admission je. *Thanks to Angah Alifah, coz sudi inform kat I harga tiket yang I dah terlupa huhuhu*. Bukit Gambang Water Park spans across 60 acres offering non-stop fun and excitement!. Among the major attractions at BGWP are a 20-acre man-made lake, the largest wave pool with 8 modes of waves, the longest family raft ride and 6-lane racer slides complete with timing scoreboard.

http://4.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TB2JcoXmvrI/AAAAAAAAHwg/aZBldc8gLAM/s1600/DSC_0320.jpg
*baby SN is getting ready with his Mak Long and cousins*

http://3.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TB2JcL6_NjI/AAAAAAAAHwY/Ms00TmTrNgo/s1600/DSC_0317.jpg
*cute pose by Fathini*


Baby SN had so much fun despite the really hot and sweaty weather on that day. He enjoy being in the companion of his family member and spending time with his two cousins; Fatini & Hafizah.

http://4.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TB2KeBzcQMI/AAAAAAAAHxA/IaDu7PhvotY/s1600/P1020030.jpg
*main dalam giant floats sebelum masuk dalam kolam*


Walaupun mula2 masuk air, baby SN macam takut2 but after some time he get used to it...nak main sampai tak nak naik pulak. Habis sunburn kulit baby SN since I pakaikan dia dengan singlet + seluar pendek je sebab tak beli pon any swimming trunk for him. Luckily sebelum balik Malaysia hari tu, I memang ada beli special diapers that can be wear inside the water. This diapers is waterproof diapers and memang meant for swimming purpose.

http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TB2H5SGRdeI/AAAAAAAAHu4/Hssblu_r_s4/s1600/DSC_0135.jpg


From my personal opinion, BGWP is a perfect place to bring the whole family for having fun time at waterpark as it provide wide selection of 'water-play' for everyone at every state of age. The facilities provided are also convenient and quiet impressive in terms of its cleanliness. Lagipun, kawasan untuk kids and adult untuk bermain & bermandi manda sama banyak dan sama best je. Plus, untuk adult yang agak penakut macam I ni, boleh lah mandi manda dengan best jugak kat kids area tu hehehe.

------------ For EVERYONE --------------------

(1) Glacier River

We started our fun time at BGWP by cruising on the giant float through the Glacier River. We rent 3 couple's float and 1 single float to use. The Glacier River offers different experience compared with the similar 'river' that I've cruised at BukitMerah Watepark and SUnway Laggon. The BGWP river cruising bukan nya iar tenang macam biasa but it impose the wave effect maca kat laut gitu ..best woo. I baring on the float while baby SN beriba on my lap sambil enjoy melompat2 mengikut alunan ombak ngeeeeee.




*baby SN's getting ready with the floats*

(2) Journey of Ice

While cruising on the float through the Glacier River, we were directed through a cave known as "Journey of Ice" where beberapa ekor Penguin are lining up along the pools to greet the visitors. At the end of the 'river', pengunjung2 akan di tunggu oleh siraman air pancut yang mencurah kat atas kepala. Syok wooooo.

(3) Family Raft Ride

This giant slides is meant for family raft ride. Tapi I tak naik pon raft ride ni sebab my adik2 I tak nak naik since it is not so adventurous for them. Ceh, berlagak btol sorang2....maka tak dapa lah I naik family raft ride nih huhu.


(4) Coco Beach


http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TB2Jbq_MxyI/AAAAAAAAHwI/h4XYERKP7Yo/s1600/DSC_0305.jpg

This 25,000 sq ft wave pool has surely offer a whale of a time! This is the major attraction for the whole BGWP. Tapi I main kejap je dalam ni, sebba I bawak baby SN sekali. Takut gak kalau terlepas pegang dia sebab kolam ni agak dalam.

http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TB2K3MO2Q5I/AAAAAAAAHxY/JeNNESy3YA8/s1600/P1020039.jpg



------------- For ADULT ----------------------

(1) 6-lane racer slides with a timing scoreboard.



My BIL, Abg Arif, all my 4 brothers and my younger sister really enjoying those slides as they can race with others. My BIL claimed that he always won the race everytime he's sliding down the slide. Kak Nur & I didnt have the chance to slide on those slides as we have to take care of our kids *okeh tipu je, padahal both of us memang penakut* ekekeke. Camne tak takut weh, kena meniarap atas board tu dengan mendongakkan kepala pastu sliding down the long slides huhuhu.

http://3.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TB2H6XuyPQI/AAAAAAAAHvI/1VOZDJU3BCY/s1600/DSC_0147.jpg
*Pein (white Man Utd jersey) after sliding down the slide*


http://1.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TB2KdpCbu_I/AAAAAAAAHw4/W5ANU01vQ5Q/s1600/P1020029.jpg
*Abg Arif yg happy sebab menang 1st place*


(2) Crystal, Galaxy and Canopy slides
http://html.bgrc.com.my/sites/default/files/Tree-Top-Hill-Slides.jpg

Since I don't have the gut to ride the racer slides, I challenge myself to try the another adventurous slides. The curls and twirls of the Crystal, Galaxy and Canopy slides will undoubtedly provide endless fun to all revelers. As usual, while sliding down the slides..mak menjerit smapai nak terkeluar mak anak tekak hohoho.


------------- For KIDS -------------------------

(1) Penguin Island



Children will get their fair share of fun at Penguin Island. Surrounded by the Glacier River, which features the Journey of Ice – a cool tunnel tube ride, Penguin Island houses the 'first-of-its-kind' Aqua-play and several children slides; all built to international safety standards.

http://1.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TB2Ke4aWDtI/AAAAAAAAHxQ/-enquPhf_Jo/s1600/P1020037.jpg


With the Children Fantasy Island ("penguin island"), special Kidz Zone, the Adventurous Typhoon River as well as a 1 kilometer long man-made sandy beach, never ending fun and merriment awaits for the young and young at heart! *macam I ehehehe*.

http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TB2KeY-VL6I/AAAAAAAAHxI/Pouuugi8btU/s1600/P1020036.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TB2IXKhTdOI/AAAAAAAAHwA/ybffhGQS41s/s1600/DSC_0302.jpg


(2) Kids Zone
Special slides for kids which features shorter and safer slides are a perfect option for the kids to play. Baby SN pun main slides kat kids zone tu, accomanied by his uncle; Ayoh Pik.


Macam biasa, pengunjung2 waterpark is not allowed to brong outsid efood sebba diornag nak bagi laku food diorang je kan. So, kalau memang kornag bawak food sendiri...pandai2 lah sorok kat dalam handbag masing2. Kalau tak, food yang korang bawak tu akan di simpan kat food storage upon entrance and u will be charged RM1 untuk setiap bekas makanan tu. Kalau letak dlm handbag, biasanya memang diorang takkan check la.


BGWP also features 6 food outlets, namely TinMine Kopitiam, Coco Pizza and Penguin Express; which serves local and western cuisines as well as fast food. Italso have retail stores and a complete range of utilities such as showers,lockers and changing rooms makes your outing a totally convenient and comfortable one too.

I recommended you guys to go with the whole family to experience your best vacation at Bukit Gambang Resort City. Khidmat pengiklanan percuma je I buat ni, sebab I berpuas hati dengan facilities and the cleanliness of the waterpark.

*baby SN dalam dukungan Cik Awin ~ dah ngantuk lepas penat main air*


*tidur dengan nyenyak lepas bermandi manda di BGWP sampai sunburn*

http://3.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TB2H65lMp1I/AAAAAAAAHvQ/aL5LL-gluQI/s1600/DSC_0149.jpg
*anak2 + menantu2 + cucu2 Hj Rosly & arwah Hjh Sa'adah at BGWP*


# info gathered from BGRC dan SENTRIA #

Pssstttt : lain kali kena apply sunblock cream dulu sebelum bersuka ria di tengah2 panas huhuhhu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...