CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 27 July 2011

Che'gu Sha'ari main pesbuk



Ingat lagi tak cerita Masam-Masam Manis yang P Ramlee berlakon sebagai Che'gu Sha'ari tu?. Mesti ramai yang masih terbayang-bayang scene di mana Che'gu Sha'ari menyuruh murid-muridnya ulang ayat yang sama di papan hitam sebab dia nak tidur tu kan?. Kalau ada yang dah terlupa, ini sedutan babak tersebut.




Cuba korang bayangkan, kalau di ubah scene tu ke dalam cerita zaman sekarang. Agak-agaknya macamana pulak skrip nya ye?.


x

x

x

x

x

x

x



Ooopppsss, ada ke cikgu2 yang tengah baca entry ni sekarang?. Jangan marah aaaaaa, nanti ente kena jual jelir

~ Thanks for reading this (^-*) ~


18 words of wisdom & comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

gigih baca sambey dok gelak....che`gu :D

Hanis MY said...

haha lawok la pulop...unik sungguh...

p/s: kamera lamo tu jah takdop kamera baru pong, masih guna auto mode dan masih tok panda edit gambar wuwuwu

pasal tol free tu ore hak duk kawasan tohoku jah seronyo, pahtu travel free tu kat tohoku jah, kalau travel alah bowoh ado diskaun la sikit...

atoyis said...

dulu giantpolar http://funny-profiles-story.blogspot.com/ yang suka buat lawak2 FB yg unik ni skang dh ramai ngikut...heheh kelakar kan

Huda said...

kelakar la kak :) mana dpt ni?hehehe..dialog fb tu kene je :)

syayassir said...

hahaha....
cikgu main fesbuk masa ngajar?
bahaya tu....

transformed housewife said...

hehehehe. buke cikgu2 jah sibuk main facebook.

アヌム ちゃん said...

haha..kelakar..zaman fb..semua org ada fb..heeee

kakyong said...

kelakar.. kreatip betui depa2 ni... yg ni pun depa sempat buat... ;)

misha.w said...

kelakar gile! hahaha

isabelle said...

hahahaha.i suka...sukaaaaa

ummuabdullahsyaakir said...

Tersenyum sorang2 baca sambil bayangkan dialog che'gu shaari^_^

♥MAMASYAZA♥ said...

ketawa sorang2 akak dibuatnya

e.l.i.z.@ said...

hahah ado sungguh ko fb cikgu shaari ni hahaha..

tp keh, nk suko la tgk ejaan che gu tu..pah tulisan p.ramlee lawa kakloh

Nadiah Sidek said...

hahaha..kelakar!

yatie chomeyl said...

ayu >> comey kan eja che'gu gitu?

hanis >> takpo gmbr comey doh, xyoh edit2 ;)

atoyis >> aah dkrg ramai org buat..best gelak2 bila baca

yatie chomeyl said...

huda >> dpt kat kakifacebook.com

sya >> nasib baik u x main pesbuk kan masa ngajar hehe

k/nur >> student pun sibuk main sekali kih3x

yatie chomeyl said...

Anum >> tu la pasal. budak2 add cikgu, cikgu pulak suruh tulis komen kat FB je hehe

k/yong >> byk idea betul diorg kan

misha & isabelle >> i pun suka, gelak x hengat masa mula2 baca hehe

yatie chomeyl said...

Ummu AS >> terus teringat cerita tu ye dak?

mama syaza >> len kali ajak yatie sekali, leh join gelak dgn akak pulak hehehe

eliza >> hom, comam tulise dio

nadiah >> yup, kelakar habis LOL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...