CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Friday, 21 October 2011

Ceritera seram : sejuk kaki

 http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif 
Minggu lepas dan awal minggu ini; I agak perasan busy sebab ada paper yang nak kena submit. Berpegang pada kata2 azimat orang Qelate i.e. "hero tok ggaduh" (hero tak payah kelam kabut, last2 mesti menang jugak), maka macam biasalah kerja-kerja di tangguhkan sehingga ke dateline. Bila dah esoknya nak dateline, baru lah rasa nak tercirit menahan resah gelisah, maka terpaksa stay kat lab sampai agak lewat malam.



+- meja bersepah-sepah perempuan koya busy -+



Nak di jadikan cerita hari yang I kelam kabut siapkan paper tu pulak, labmate semua pakat balik awal pulak. Ceh, diorang ni macam sengaja nak takut-takutkan orang yang sedia takut macam I ni. Dah la 2-3 hari sebelum tu duk sembang pasal cerita horror kat lab, siap bersangkut paut dengan cerita lecturer yang mati bunuh diri dan yada yada bla bla bla...choiii betul.


+- meja bersepah-sepah perempuan koya busy -+



Lab I ada 9 orang termasuk I tapi hari tu diorang semua balik awal, paling last balik pukul 7 malam. Tinggallah I terkontang kanting sorang-sorang dalam bilik tu. I tried not to think about anything melainkan focus on my work but sometimes perasaan seram sejuk tu datang sendiri.

 +- bantal busuk pun ada kat atas meja -+

+- pandangan dalam lab yang sunyi -+


By 9 p.m I rasa macam dah tak sanggup nak berlama-lama sorang-sorang dalam lab. Dengan pantas dan tak sempat kemas meja, I bergegas keluar. Bila keluar dari bilik, I tengok tak ada satu bilik pun kat floor 6 ini ada yang nyala lampu. Turn out that I am the last person to leave on that day.

+- gelap sepanjang koridor -+

Kelam kabut kunci pintu dan lari-lari anak mak ke lif. Dah lah lif tu dah agak usang, menambahkan lagi efek seram dalam diri. I cuma berdoa janganlah pintu lif terbuka kat mana-mana floor pastu tiba2 karang ada budak kecil rambut panjang tersembul kat muka pintu lif *imaginasi bukan2*.


+- lif usang macam dalam horror movie -+


Sebaik sampai tingkat 1, I bergegas keluar dari lif dan jalan laju-laju menuju ke parking area. 

 
+- koridor dari pintu lif ke tempat parking kereta -+


Cuma ada 2 kereta je lagi kat parking area tu. Dah lah mak parking bawah pokok besar, lampu kat  area parking pulak cuma ada satu je....haisyyyy.



+- tinggal 2 je kereta kat tempat parking, pokok besar menambah efek seram -+


Cepat-cepat masuk dalam kereta dan tiba-tiba rasa sejuk sangat kat kaki ini. Rasa berangin je kat kaki, sejuk macam air batu dah. 


Mak dah menggelabah beruk ni....mula lah nak baca macam-macam ayat. Lepas tu I ternampak sesuatu kat kaki I .................................

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x


x


x

"Sesuatu" yang membuatkan kaki I berasa sejuk yang amat sangat







Kaki I rasa sejuk sangat-sangat sebab I keluar dari lab dengan memakai selipar toilet dan bukannya kasut macam masa datang pagi tadi. 


 +- patutlah sejuk kaki -+


Padan muka pompuan penakut imaginasi tinggi, tak pasal-pasal balik rumah pakai selipar toilet je muahahahaha.





Kesimpulannya, tak payah nak pandai-pandai reka cerita seram dalam kepala untuk menakut-nakutkan diri yang sedia penakut ini. Tak pasal-pasal sejuk kaki jelir .


Psssttt : korang pernah tak alami kejadian macam perempuan penakut ini alami?. Share la jugak kisah ke-penakutan korang so that I tak rasa diri ini penakut sorang2 gitu mrgreen .


~ Thanks for reading this (^-*) ~ 

22 words of wisdom & comments:

Heartilyina said...

Adoi tergelak2 I baca cerita ni :D Nway mesti nyaman je kan cuaca aki skrg. Rindunya!

Asmara said...

hihi.. selalu jadi mcm tu bila lepas tengok/dengar citer seram. mesti macam2 perasaan penakut tu datang. cuba tak tengok atau dengar citer seram, mesti ok punya. hehe.. kesimpulan jgn tengok atau dengar cerita hantu. ;D

Aisyuhada said...

Lawaklah pulak cerita ni. Hehe. Tapi tengah takut2 pun sempat lagi snap gambar. Bravo2! Kalau i rasanya dah lari x cukup tanah dah nak cepat2 sampai ke kereta. ;p

Liz Rohaizat said...

kalau saya, dah tak berani ambil gambar. kot2 blk, tgk dlm gambar ada gambar benda tu. huhuhu.

berani la kak yatie nie. saya jgn harap. kalau dah takde org nak stay late, saya pun cabut

Sidratul Muntaha said...

ahahhaa!
siot je ko tie!
aku ingat ade la anak ju on melekat kat kaki ko!
wakakakka!
cis!!
ko nih!
naper la kat lab tak pasang ayat2 suci?!
kaet dah takde orang kan?!
ish ish ish!
mak nazhan nih!!

zara zaman said...

hahaha... tergelak2 saya baca cite nie... yg x tahan masa kat lift... hahaha

transformed housewife said...

cedpodacit. ingat ko ado hatu sungguh. hehehe. Tie meme 'berani' sokmo doh. :p

nieda said...

kalau i dah takde org stay mmg takkan duduk sorang2...i mmg penakut.
hubby i kan masa dia nk pindah fakulti dulu time bujang, dialah org terakhir yg kemas brg. masa tu dalam pukul 3 pagi katanya..nasib baik dia bawa sorang student utk temankan kebetulan time semester break..habisjedia angkat brg masuk dlm kereta tiba2 dengar org bersorak keriangan riuh rendah mcm di stadium dkt fak computer science..terus cabut tak berani blk rumah, tidur kt kolej bilik student dia..studet dia pun dgr

Aleyn said...

Hahaha...kelakar lah....tapi kalau I pun gelabah gak...sebab memang penakut...pasal tu kena make sure not to be the last to leave...

♥MAMASYAZA♥ said...

akak pun species penakut gak. bila kengkwn kat ofis dok stori, depa penah kena usik, tak kuasa akak nak dok kat ofis lelama, paling lewat pun 530 ptg, pastu cabuttttt...!!!!!

e.l.i.z.@ said...

hahhaha hero x ggaduh dih
kalu eli pun, mikkir kokse gok awok wehh..debbar tuh soram²
doh la jepun byk cito seram hihi..efek seram plg best, part naik lif, lif bereti, budok kecik masuk skali.waaaaaaaaaaa...takuttttttttttt

mygoldpen said...

hahaha..saspen sunggoh..
igtkn bakpela kaki sejuk tuh.. :P

btw, samela kite - sokmo menakut2kn diri sendiri dgn imaginasi yg bkn2 haha

Soo Hae Daa said...

hehhee...lawak la akak ni...tp, lau kte pon...sm gak la penakutnye lau dh tgal sensorang gtu..ehheheh

Hamizah said...

haha..nok pecoh perut suko,yatiey..naka demo nih..

Juwita Jamaludin said...

bila baca cerita ni lawak plak.. tapi sebenarnya kalau akak alami pun takut gakk hahahaha

Rai said...

hantu jepun masa natsu je lah..aki mana ada hantu..wakakaka..

gambar koridor tu kabur sebab gigil ke masa ambik gambar.. ahaha..

yatie chomeyl said...

Ina : tahun ni kat kyushu lmbt sejuk...x rasa mcm aki sgt lg..daun pun x merah lg uhuhu

Kak As : tu la, lenkali xmo cite pasal kisah2 horror dah kat lab

Aisyuhada : sbb takut la snap gambar, nk isi masa terluang eheh

yatie chomeyl said...

Liz Rohaizat : xde maknan nya berani, main tekan je tu kat phone ngee

ayu : aah kan, tak terfikir pulak masa tu..plus tgh "cuti", tu yg tambah x terifkir tu

zara zaman : btol2 i imagine masa kat lift tu, nasib baik x de apa2 eheh

yatie chomeyl said...

kak nur : kalu ado sungguh, x dey nk amik gmbr doh :p

nieda : seramnya, kalau i metsi dah terkincit kat situ

aleyn : tu la, next time no more balik last

yatie chomeyl said...

mama syaza : ekekkek, cabut awal2 sblm apa2 terjadi ye dak?

eliza : tu la, meme bagune pulok bangune lamo..koho ore mikir buke2

mygoldenpen : metsi izaa suko imagine pelik2 jugop nih hik3x

yatie chomeyl said...

soo hae da : tu la pasal, kalau ada org lain lg x takut sgt

k/hamizah : x pelawok ni kak, meme kenyatae..kisoh benar seorg pompuan penakut kui3x

yatie chomeyl said...

Kak Ita : masa malam tu rasa takut la, skrg ni nak tergelak dgn kepenakutan diri sendiri muahahaha

Rai : alamak ingat xde org perasan..sekali kantoi daaaaa gambar blur sbb gigil hohohooh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...